1. Sayfa - Toplam 3 Sayfa var 123 SonuncuSonuncu
Toplam 27 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.

Aferin sana Nevşehir Valisi, Aferin !

SEVGİLİ okuyucularım, elimde iki adet kapı gibi belge var. Birinin tarihi 28 Nisan 2011, ötekinin tarihi bir gün sonra, 29 Nisan 2011.

İkisinin de altında Nevşehir Valisi olan Abdurrahman Savaş isimli şahsın imzası yer alıyor.

Tayyip, geçtiğimiz 25 Mayıs günü partisinin Nevşehir mitingine katılıp nutuk atmıştı. Bu mitingin hazırlıkları taaa bir ay öncesinden başlamış ve Vali Bey söz konusu yazılarını ilin bütün ilgili birimlerine göndermiş. Lütfen dikkatle okuyunuz, devletin ve milletin parasının ve olanaklarının bunların siyasi çıkarları uğruna nasıl hoyratça kullanıldığını görünüz. Aynı doğrultudaki İki yazıyı harmanlayarak veriyorum.

“Başbakanımı Sayın Recep Tayyip Erdoğan 25 Mayıs 2011 Çarşamba günü ilimio teşrii ederek çeşitli açılış ve incelemelerdi’ bulunacaklardır. (Miting yapacağından söz etmiyor!)

Bu nedenle Sayın Başbakanımızın yardımcı hizmetlerinde ve maiyetinde bulunan heyetin hizmetlerinde kullanılmak üzere dairenize ait aşağıda plakası, markası, şoför ismi yazılı olan araçlar, 24 mayıs günü SİVİL PLAKA takılmış ve her türlü ikmali (devletin ve milletin parasıyla) yapılmış olarak kılık kıyafeti düzgün şoförü ile birlikte Valilik önünde hasır bulundurulacaktır. Bilgi ve gereğini önemli rica ederim. Abdurrahman Savaş. Vali.”

Her iki yazının altında, Tayyip ve ekibinin hizmetine
    verilecek araçlar, marka ve plakaları ile tek tek sayılmış.

Yedi adet resmi minibüs, altı adet makam aracı.
    Aynca minibüslerin arka koltuklarının çıkarılması emrediliyor!

Vali Abdurrahman, altına imzasını koyduğu yazıları ivedilikle aşağıdaki kuruluşlara gönderiyor:

TÜIK Bölge Müdürlüğü, II Defterdarlığı, Gençlik Spor Müdürlüğü, İl Özel İdaresi, Milli Eğitim Müdürlüğü, Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası, Valilik Özel Kalem Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü ve Müftülük!

• • •

Savulun, Tayyip geliyor! Toplu açılışlar yapacak, mezunları üniversiteye giden dört ilköğretim okulunu falan açacak, sonracığıma gelecek yıl Nevşehir’e deniz getirecek, 60 kilometre metro yapacak falan filan!..
    Kendisi kırmızı plakalı makam aracı, devletin uçak ve helikopterleri, özel komma ordusu ve çevre illerden getirilen binlerce polisle birlikte geliyor ama yanındaki tayfalara araç lazım!

Vali Bey, yani “Devletin Valisi (!)” işte bu görevi yerine getiriyor. Müftülük dahil ildeki bütün resmi araçlara el koyuyor, araçlann kılık kıyafeti düzgün şoförler tarafından bir gün önceden hazır edilmesini emrediyor.

Ancak yaptığının yanlış olduğunu bildiği için. resmi plakaların polis tarafından sökülmesini ve araçlara sivil plaka takılmasını istiyor.

“Böylece hiç kimse devletin resmi araçlarını siyasette kullandığımızı çakmaz” diye düşünüyor.
    Acaba bu Vali Abdurrahman kimin valisi? Devletin mi, Tayyip’in mi? Bu yaptığının hesabını bir gün vereceğini düşünür mü?

• • •

Tayyip bugüne kadar nice yerlerde parti mitingi yaptı ve her yerde benzer uygulamalar gerçekleşti. Mitinglerin yanına her yerde ayrıca göstermelik toplu açılış törenleri (!) eklendi. Bu mitinglerin her birinde trilyonlar harcandı.

Paracıkların tamamı devletin ve milletin kesesinden çıktı. Vergi ödeyen vatandaşımın paralan kalkınmaya değil. Tayyip‘in mitinglerine gitti. Miting yaptığı her yere, çevre illerden binlerce polis ve polis aracı gönderiliyor.

Bırakın her şeyi bir yana, sadece bu uygulamanın tutarı trilyonları buluyor. Bu paralann bir kuruşunu bile AKP, ya da Tayyip cepten ödemiyor. Geçirmişler devletin parasını ellerine, kendi elemanlan olan valilerin desteği ile siyaset yapıyorlar!

Sevgili okuyucularım, burada belgelerle konuşuyoruz. Bu belgeleri lütfen dikkate alın. sizin cebinizden çıkan paraların nerelere harcandığım ivi bilin ve oylarınızı ona göre kullanın.

Emin Çölaşan -SÖZCÜ

**

2. Re: Aferin sana Nevşehir Valisi, Aferin !

Padişahım çok yaşa !!!! :-x :-x

Re: Aferin sana Nevşehir Valisi, Aferin !

:-x
    :-x :-x

ben sinirlenmiyorum bile artık

badem bıyıklılar cumhuriyetinde yaşıyoruz

hepimiz bademiz

5. Re: Aferin sana Nevşehir Valisi, Aferin !

Her gecenin bir sabahı vardır.Bu günlerde geçecek,r.t.e yaptıklarının bedelini ödeyecek kat be kat

sözcü'ye ve emin çölaşan'a kalmanız beni üzüyor demiştim..bu üzüntüm hala devam ediyor..hani yılmaz özdile bile razıyım bu kadar yanii..

bu adam ağzıyla kuş tutsa geçmişte yazdıkları aklıma geliyor ve gülüyorum..hala nasıl yazı yazabiliyor diye..

Laf konuştu bal kabağı
    Koy tabağa ye sabaha

8. Re: Aferin sana Nevşehir Valisi, Aferin !

:lough: :lough:

Smyrna yazdı:

Padişahım çok yaşa !!!! :-x :-x
    Katılıyorum!

Çölaşan'ın tarzından hiç hoşlanmam, hele hele kamusal alanda kişilere ilk adlarıyla gönderme yapmayı son derece basit ve 'terbiyesizce' buluyorum; ancak, yazısında sözünü ettikleri, yani devletin valisinin hükümetin şakşakçılığını yapıp, devletin kaynaklarını kötüye kullanması bağışlanacak bir tutum değil. Mide bulandırıcı!

sürekli -ız, -iz eki ile konuşuyorsun; sanki buradaki tüm herkese karşı tek başına gibi yani.. tahlil yaparsak kendini yeldeğirmenlerine karşı savaşan donkişot falan mı sanıyorsun? nasıl aşağılık kompleks içindesin bu da ayrı tahlil edilmesi gereken bir durum.psikoloji okusaydım senin ruhsal çözümlemeni tez olarak çalışmayı düşünebilirdim.

Fazla kafan basmıyor tane tane açıklayayım:

Buradaki her kes aynı fikirlere aynı görüşe sahip değil.

Aynı görüşe ve düşüncelere sahip olanlar dahi ters fikirlere sahip olabilir.

Bir birini çok seven insanlar o kişiye karşı görüş belirtebilir.

Bir gün çok beğenerek paylaştığı bir görüş sahibinin diğer gün başka bir görüşüne muhalefet edebilir.

Tüm bunlar olurken darılmaca gücenmece olmaz.

Ama sen aynı fikirleri bile söylerken bile iticisin.Senle aynı düşünceye sahip birine dahi hemfikir olamama duygusu yaşatıyorsun.Neden acaba?

Ayrıca buradaki pek çok kişi sadece sanal değil gerçek olarak da görüşür,evlerine misafir olur o memlekete gitmişse yanına uğrar vs. vs.

Sen napıyorsun;laf sokuşturmayı marifet sanıyorsun ,marifet değildir sadece insanların gözünde gitgide daha da küçük oluyorsun. üstelik ,senle aynı görüşte olabilecek birine bile itici geliyorsundur .Kurtul şu aşağılık kompleksinden .kendine yazık etme bu kadar .

mihriban84 yazdı:
    sözcü'ye ve emin çölaşan'a kalmanız beni üzüyor demiştim..bu üzüntüm hala devam ediyor..hani yılmaz özdile bile razıyım bu kadar yanii..

bu adam ağzıyla kuş tutsa geçmişte yazdıkları aklıma geliyor ve gülüyorum..hala nasıl yazı yazabiliyor diye..