1. Sayfa - Toplam 4 Sayfa var 123 ... SonuncuSonuncu
Toplam 39 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.

Yazlık-kışlık ayrımı

Topla topla, yıka yıka, ayır ayır, ver ver, at at bitmiyor.Siz nasıl başa çıkıyorsunuz merak ettim.Varsa pratik çözümleriniz paylaşalım burada.Ortalık çamaşırdan geçilmiyor, çok yoruluyorum gerçekten.Dolaplar üstüme üstüme geliyor sanki.Hele bir de mevsim yazsa...
    Bugün kızımın dolaplarını elden geçirdim...ama bebişin cinsiyeti belli olmadığından küçülmüşlere el süremiyorum.Pembeleri, morları, etekleri atarsam bir de kız olursa cıscıbıl kalırım
    İhtiyacı olan komşumuza da verdim bugün koca bir poşet.
    İşte böyle..Sizin de gözünüze batıyor mu şu sıra herşey..?

Re: Yazlık-kışlık ayrımı

Pazar günü çocukların yazlıklarını kışlıklarını ayırdım, çocuklarda yardım ettiler bana, tereddüt ettıklerımı giydiler çıkardılar) küçülenleri ayırdık ve vereceğimiz yere verdik, diğerlerini dolabımıza yerleştirdik, kışlıklarımızıda bazalara koyduk, sıra bızımkılerde ) kolay gelsin hepimize..

geçen haftasonu o işkenceyide ben yaşadım :S keşke yeteri kadar dolap olsada uğraşmasak bu iş yüküyle

CINMELEK yazdı:
    Topla topla, yıka yıka, ayır ayır, ver ver, at at bitmiyor.Siz nasıl başa çıkıyorsunuz merak ettim.

Sizin de gözünüze batıyor mu şu sıra herşey..?
    Baktım hayatımız eşyalara hizmet etmekle geçiyor.O nedenle artık çok az alıyorum .

Yazın nispeten biraz daha fazla oluyor parça sayısı .Koca kışı 2 pantolon ve 1 botla geçirdim .Aynı pantolonu ,çeşitli bluzlar,gömleklerle değişik değişik kullandım .

Yaz geldi ,naptim ?
    O 2 pantolonu da ,botu da elden çıkardım (attım demek daha büyük keyif veriyor )

Bluzları daha ellemedim ama onları da ayıklayacagım ,gelecek seneye atmaya kıyamadıgım ,nadir 3-5 parçayla girecegim kışa .
    Yani "kışlıklar" diye birşey olmayacak dolaplarda bekleyen .

Aynı şekilde oğlumunkileri de tamamen boşalttım .Yazlıklar alındı (geçen seneden de bir iki parça dışında birşey kalmamıştı) Bir iki parça eşofman kaldı .Zaten hızla büyüyorlar ,bu senenin giysisi diger sezon olmuyor.

Hepsini ayıklayıp ,doğudaki okullara gönderdim .(Daha da var gidecek koliler )Kocaminkiler kaldı birtek .Bir ara onlara girişecegim .

Kısacası (herkes için geçerli olmayabilir bu kural,benim için geçerli ) bu işin sırrı şu :evde varsa almayacaksın .illaki alasın tuttuysa evdekileri elden çıkaracaksın.evdekinin üstüne birşey gelmeyecek ..Yada evdeki atılıp alınacak.Yoksa hayatımız eşyalara hizmet etmekle (ayıkla-düzenle-temizle-tertiple ) geçecek .

Harika valla ama işe gelirken de hep aynı şeyde giyilmiyor ki çocukların yazlıklarını çıkarınca onlarla ilgili satın almayı durdurdum bende dolaplarındakıleri bu sene giyip eskıtsınler seneye yenı alırız artık. Kışlıkları kaldırınca dolap epey ferahlıyor.

_begonvill_ yazdı:
    CINMELEK yazdı:
    Topla topla, yıka yıka, ayır ayır, ver ver, at at bitmiyor.Siz nasıl başa çıkıyorsunuz merak ettim.

Sizin de gözünüze batıyor mu şu sıra herşey..?
    Baktım hayatımız eşyalara hizmet etmekle geçiyor.O nedenle artık çok az alıyorum .

Yazın nispeten biraz daha fazla oluyor parça sayısı .Koca kışı 2 pantolon ve 1 botla geçirdim .Aynı pantolonu ,çeşitli bluzlar,gömleklerle değişik değişik kullandım .

Yaz geldi ,naptim ?
    O 2 pantolonu da ,botu da elden çıkardım (attım demek daha büyük keyif veriyor )

Bluzları daha ellemedim ama onları da ayıklayacagım ,gelecek seneye atmaya kıyamadıgım ,nadir 3-5 parçayla girecegim kışa .
    Yani "kışlıklar" diye birşey olmayacak dolaplarda bekleyen .

Aynı şekilde oğlumunkileri de tamamen boşalttım .Yazlıklar alındı (geçen seneden de bir iki parça dışında birşey kalmamıştı) Bir iki parça eşofman kaldı .Zaten hızla büyüyorlar ,bu senenin giysisi diger sezon olmuyor.

Hepsini ayıklayıp ,doğudaki okullara gönderdim .(Daha da var gidecek koliler )Kocaminkiler kaldı birtek .Bir ara onlara girişecegim .

Kısacası (herkes için geçerli olmayabilir bu kural,benim için geçerli ) bu işin sırrı şu :evde varsa almayacaksın .illaki alasın tuttuysa evdekileri elden çıkaracaksın.evdekinin üstüne birşey gelmeyecek ..

bende haftasonu bu işkenceyi yaşadım Ayırma işlemleri ve yıkama işlemleri bitti bu hafta sonuda ütü işlerini halledeceğiz

Herkese kolay gelsin

yazsel yazdı:
    Harika valla ama işe gelirken de hep aynı şeyde giyilmiyor ki çocukların yazlıklarını çıkarınca onlarla ilgili satın almayı durdurdum bende dolaplarındakıleri bu sene giyip eskıtsınler seneye yenı alırız artık. Kışlıkları kaldırınca dolap epey ferahlıyor.
    Aktif çalışma hayatında olunca durum farklı tabi.Haftada 5 gün için max:5 pantolun yeterli bence

resmi bir yerde işim yoksa ,eşofmanlarla da dolaştığım olur benim .

8. Re: Yazlık-kışlık ayrımı

bundan sonraki felsefem az al bol kullan sonra da at...bu sene bizim ufaklık icin yazlık birseyler almadim belki bir kac sort alirim sadece ihtiyaci oldugu icin. onun disinda butun kiyafetlerini tepe tepe kullansin yaz sonunda hepsini dagitacagim. nasilsa seneye olmayacak...

benim icinde gecerli olan aliyorum kullaniyorum sonrada atiyorum. ozellikle yazin tshirtler her giyimden sonra yikaniyor daha cabuk eskiyor. seneye tutmaya gerek yok.

ama esim benim gibi degil kac senelik gomlekleri bile saklar...bizde biraz roller degisik galiba..kadin atıcı adam saklayıcı.. :lough:

9. Re: Yazlık-kışlık ayrımı

Bir dönem çalıştıgım için bir sürü kumaş pantolonlarım,etek ceket takımlarım,gömleklerim vardı.Onları hepp elden çıkardım bir iki yıl önce.
    Çalışmadıgım için genelde spor takılıyorum.Kot,penye idare ediyor.

Kışlıkları kaldırdım dün.Tabi sadece kendiminkileri.Gerçi bir baktım fazla bişleyim kalmamış zaten.Eskiden bir sürü kalın kazaklarım vardı onları dagıtınca çok az şey vardı kaldırdıgım.Yani kolay atlattım.

Yarında çoçuklarınkini ve eşiminkini halledeceğim.

CINMELEK yazdı:
    Topla topla, yıka yıka, ayır ayır, ver ver, at at bitmiyor.Siz nasıl başa çıkıyorsunuz merak ettim.Varsa pratik çözümleriniz paylaşalım burada.Ortalık çamaşırdan geçilmiyor, çok yoruluyorum gerçekten.Dolaplar üstüme üstüme geliyor sanki.Hele bir de mevsim yazsa...
    Bugün kızımın dolaplarını elden geçirdim...ama bebişin cinsiyeti belli olmadığından küçülmüşlere el süremiyorum.Pembeleri, morları, etekleri atarsam bir de kız olursa cıscıbıl kalırım
    İhtiyacı olan komşumuza da verdim bugün koca bir poşet.
    İşte böyle..Sizin de gözünüze batıyor mu şu sıra herşey..?
    Ayy forumun adı bile içimi sıktı görünce
    Evde o kadar çok iş var ki
    Yaz tatilini iple çekmiyorum