Kızlar birşey sormak istiyorum.
Yoğurt çorbası kesilmeden nasıl yapılır? Kesilmişse bozulmuş mudur?
Cevaplarınızı bekliyorum lütfen.
Kızlar birşey sormak istiyorum.
Yoğurt çorbası kesilmeden nasıl yapılır? Kesilmişse bozulmuş mudur?
Cevaplarınızı bekliyorum lütfen.
once prıncı haslıyorum sonra bır kasede yogurdu yumuta sarısı ıle cırpıyorum (bazıları unla cırpar ) daha sonra tenceredekı prıncı hasladıgım sudan bır kasık bır kasık yogurda eklıyorum yıne cırpıyorum daha sonra yogurdu azar azar ılave edıp kaynayınca ustune kırmızı pul bıber ve nane yı yagda sos yapıp dokuyorum afıyet olsun
yogurt corbasini atese koyduktan sonra surekli karistirman gerekiyor .Kaynayincaya kadar hep karistiracaksin.Bir de tuzunu kaynadiktan sonra at..Bu da kesilmemesine yardimci olur..Eger kesilmisse benim bildigim kadariyla bir caresi yok.Bilen varsa ben de ogreneyim.
Oğlumun en çok sevdiği ve benim de sık sık yaptığım bir çorbadır yayla çorbası.
Ben yoğurdu ve yumurtayı ayrı bir yerde iyice çırptıktan sonra, içine pirinci kaynattığım sudan azar azar koyar ve çok seri bir biçimde karıştırırım. Daha sonra bu karışımı kaynayan pirince azar azar ilave ederim. Yine hızlı bir biçimde karıştırmaya devam ederim.
Ben genelde ekşi değil taze yoğurtla yapıyorum. Daha sonra limon suyu ile ekşitiyorum. Yağ ve naneyi ise yakmadan en son içine ilave ediyorum.
Umarım anlatabildim.
Kolay gelsin...
1 ÇAY BARDAĞI PİRİNÇ
1 ÇORBA KAŞIĞI UN
1 YUMURTA
5 ÇORBA KAŞIĞI YOĞURT
ONLARI İYİCE KARIŞDIRIP SU İLAVE EDİYORUM GÖZ KARARI KOYUYORUM ÖLÇÜ İLE DEĞİL KOYU OLURSA SU İLAVE EDEBİLİRSİN..KAYNAĞANA KADAR KARIŞDIRIYORUM Kİ KESİLMESİN DİYE...
KAYNADIKTAN SONRA KISIK ATEŞDE KENDİ HALİNDE KAYNAT..SONRA BİR TAVA İÇİNDE TEREYAĞ SEVİYORSANIZ TEREYAĞINI ERİT NANE VE TOZ BİBER KOY...GÜZELCE KAVUR..ÇORBANIN İÇİNE DÖK...HAA BU ARADA TUZ KOYMAĞI UNUTMA...ÇORBANIN KESİLMESİNİ KARIŞDIRMAMAMDAN OLABİLİR..
AFİYET OLSUN..
İşte geldim burdayım ben bu işte ustayım
Konu şudur: yumurta ve yoğurt tencerede iyice karıştırılır ve azar azar su eklenir. ocağa alınır, orta ateşte aynı yöne tahta bir kaşıkla ara vermeden karıştırlır, taki kaynayıncaya kadar kaynayıncada içine yıkanmış süzülmüş piriç ve tuz katılır. pirinçler pişene kadar kaynatılır. bir tavada margarin eritilir, salça ve kırmızı toz biber katılır. nane eklenir. bu sos pişen çorbaya eklenip bir kez karıştılır. Afiyet olsun. Kesilen çorba zaten berbat olur yiyemezsin. Ordan anlayabilirsin Benim bildiğim bu valla Kolay gelsin