Merhaba,
Biz Kemerburgaz/Göktürk için henüz ufak kızımıza okul bakmaktayız. Şimdilik evimize çok yakın olan Eyüboğlu'nu düşünüyoruz ama yoğun bir şekilde daha uzak olan Açı da tavsiye edildi.
Yanlız bir sorum var. Gördüğüm kadarıyla herkes okul odaklı düşünüyor ama burada öğretmen daha önemli değil mi ? Okul, eğitim vs 3 aşağı 5 yukarı belirli bir seviyenin üzerindeki okullarda aynı.
Çocuk için öğretmeninin ve arkadaşlarının azmi, öğrenme ve paylaşma arzusu, duygusal yakınlığı okuldan daha önemli değil midir ? Acemi olduğundan çocukları kontrol edemeyen veya içinde gizli kalmış, büyüklerin dünyasında farkedilemeyen bir öfke ile çocukları sessizce karartan, teknik açıdan çok başarılı bir öğretmenden ne fayda gelir ?
Herhalde okullar velilerin öğretmeni önceden tanımasına sıcak bakmıyorlar diye düşünüyorum. Aranızda çocuğunun ilköğretim öğretmenini önceden gidip tanıyan ve ona göre karar veren varmı ?
Bu arada üst segmentte bir özel okulda eğitim verecek olan bir ilköğretim öğretmeninin formasyonu nedir veya ne olmalıdır bilen var mı acaba ?
Sevgiler