Şaka gibi 2004 yılında buraya üye oldum ve hala burası benim için bi bağımlılık ayrı bir güzellik...
Mine'nin face'de paylaştığı Aşure yazısını okuyunca geçmişte benim için açtığı forum ve yazdığı yazı geldi aklıma... aradım buldum
Yıl 2008
epeydir sessiz sakin onu izliyorum.
kozasından çıkışını,çektiği acıları,yavaş yavaş kendini bulmasını,aradaki açıkları ve ara verdiği yılları tek tek geri alışını...
bir kadının birey olarak yükselişidir bu.
izlemekten büyük keyif alıyorum.
bahsettiğim kişi Merve.
önceleri kapışırdık biraz onunla.
ben onun güzelliğine hayran ama seçtiği hayatı anlamsız bulurdum itiraf edeyim.
çoook genç yaşta yapılan bir evlilik,muhafazakar bir eş, hemen çocuk sahibi olma...
yaşıtları diskolarda,festivallerde, tatillerde gezerken bir eş iş ve çocuk sahibi olan gencecik bir kızdı o benim için.
başı örtülüydü ilk tanıdığımda.
sonra açık öğretime girdi.
çocuğa eşiyle birlikte işlettikleri işe rağmen yılmadı,sınavlara girdi çıktı.
bu sene artık o 4.sınıfta okuyor ve okula seneye bitecek.
eşiyle anlaşmazlıklarını çok bilmiyorum ama bir süre sonra merve çok cesur bir karar aldı ve başındaki örtüyü açtı.
bugünlerde başını kapayana değil açana şaşırılıyor ya malum.kimbilir neler neler söylendi,kimbilir kimler neler söyledi,etrafta ailesinde çevresinde belki de ailesinde.
merve tınmadı.
başını açması açmaması beni ilgilendirmiyor ama bu karar öyle cesur bir karardı ki tebrik ettim.hatta ilk buluşmamızda bir de toka hediye ettim o güzel saçlarına.
sonra Mervecik,yavaş yavaş giyimini kuşamını değiştirdi.
yine hanım hanımcık ama artık yaşının kızı oldu ama anneliğin verdiği ağırlığı unutmadı.
yani kabak çiçeği gibi açılmadı aksine gonca gül gibi yavaş yavaş yaprak açtı.
şimdi eşinden ayrılacağını öğreniyorum.
zor bir süreç ama o bunu da başaracak.
sanırım yıllardır aralarındaki sorunlar hayat görüşlerinin farklılaşması ya da bence "Mervenin büyümesi ve bireyleşmesi" Merveyi buraya getirdi.
evlilikte en büyük sorun iki kişinin aynı zamanda ve aynı yöne doğru büyüyememesidir.
benim evliliğimde de bu geçerliydi.
kişiler aksi yönlere büyümeye başlayınca bu sonuç kaçınılmaz oluyor.
merve hayatın kendine getirdiği bütün engelleri sırayla aşmaya başlıyor.
benim için yıllarca önce onun için öngördüğüm gelecek şu şekildeydi:
kendisine söylememiş ama bazı arkadaşlarımla paylaşmıştım.
kendi evinde kızıyla birlikte yaşayan ,diploma sahibi ve iş güç sahibi bağımsız bir genç bir kadın.
evet son gördüğüm resimden son derece mutluyum ben , neredeyse ablası olarak
bu bir genç kadının kendini bulma savaşıdır ve merve bu savaşı acı çeke çeke kazanıyor.
tebrik ediyorum.
-----------------------
Büyük aşklar nefretle başlarmış Minecim İlk zamanlar (ben daha çocukken ) hiç anlaşamazdık... Ama sonra sonra hem kendimi buldum hem seni daha iyi tanıma fırsatı buldum Bugun hayran hayran takip ediyorum seni
Evet, tam olarak olmasada büyük bi bölümü gerçekleşti tahminlerinin... Hissediyorum ve inanıyorum ki yakında tam anlamıyla öyle olacak çünkü çabalıyorum Ve yanımda olan destek veren bütün arkadaşlarımada teşekkür ediyorum...
Nostalci yapasım geldi akşam akşam. Umarım sıkılmadan okursunuz