Az önce bir arkadaş Almanya'da eğitim sistemini sormuş.Bu ara bizde Fransa'da Liseleri araştırıyoruz. Fransa'da liseler, eğitim sistemi konusunda bilgisi olan arkadaşlar varsa yazarsa sevinirim. Hatta okullar hakkında bilgi de olursa çok iyi olur
Az önce bir arkadaş Almanya'da eğitim sistemini sormuş.Bu ara bizde Fransa'da Liseleri araştırıyoruz. Fransa'da liseler, eğitim sistemi konusunda bilgisi olan arkadaşlar varsa yazarsa sevinirim. Hatta okullar hakkında bilgi de olursa çok iyi olur
Yeşim,
Deniz için üniversite den liseye mi indi fr'da eğitim planlarınız
Hadi bakalım hayırlısı..
Henüz kesin birsey yok, araştırıp, düşüneceğizGörüştüğümüz bir kaç dersane , bu çocuğu saint joseph lisesine gönderirseniz yazık olur, kazanırsa, robert koleje gönderin gibi şeyler söyledi. Biliyorsunuz, üniversiteyi yurtdışında okutmayı istiyoruz. Robert kolej yıllık 40.000 tl gibi , saint joseph desen oda (burslu olmazsa) 25-30000 gibi. Muhtemelen fransada okutmak bundan pahalı olmayacaktır bizim için(demiştim, Murat'ın halası orada). O yüzden düşünüyoruz, araştırıyoruz.Tılsım yazdı:
Yeşim,
Deniz için üniversite den liseye mi indi fr'da eğitim planlarınız
Hadi bakalım hayırlısı..
Yeşim,
Bahsettiğin rakamlar dehşet verici,bunlara bir de üni.sınavı nedeni ile yapılacak masraflar daha da önemlisi psikolojik baskı eklendiğinde ne olursa olsun fr'da lise okutmanın daha mantıklı olacağını düşündüm bir an.
Umarım gerçekleşir,ben zaten gençlere yurt dışı eğitiminin çok büyük katkılar sağlayacağını,deyim yerindeyse 'dünyalarını değiştireceğini'düşünmüşümdür hep.
Hadi bakalım hayırlısı..