Toplam 5 sonuçtan 1 ile 5 arasındakiler gösteriliyor.

Yılmaz Özdil in Bekir Coşkun yazısı bugün yayınlanmış...

duruşu için teşekkürler

Gazeteci için...

Cezvedir aslında gazete.

Ateş vardır altında hep.
    Suyu ısınır.
    *
    Patates mesela...
    Koy cezveye.
    Sıcağı görünce, gevşer.
    Gelemez hiç zora.
    Salar kendini.
    O sert, dayanıklı zannettiğin karakter gider, ezilen büzülen, vıcık vıcık bi şey haline gelir. Üzülürsün girdiği kılığa.
    *
    Veya, yumurta.
    Kaynat cezveyi...
    Patatesin zıddına tepki verir.
    Şartlara direnir.
    Ancak, o narin yapısıyla koruduğu içindeki canı öldürür, yüreğini katılaştırır, çatlar çoğu zaman hatta, imha eder kendini; yarı yolda çıkarıp alsan bile, hayata döndüremezsin artık onu.
    *
    Ya, kahve?
    Bambaşkadır.
    Şartlar değiştiğinde, şartların dayatmasına uyacağına, şartları değiştirir.
    Ortama lezzet katar.
    *
    Türk kahvesidir Bekir Coşkun.
    *
    Sabah güne başlarken, ya da, akşam günün yorgunluğunu atarken yudumlamanız ondan.
    *
    Hazmetmenizi sağlar memleketi.
    Zihin açar.
    *
    Onsuz basın, püreleşmiş patatesler, kalbi taşlaşmış yumurtalar, telvesi
    donmuş boş fincanlardan ibarettir.
    *
    Ve, siz hâlâ diyorsunuz ki:
    “Köşesini almışlar elinden...”
    Yanılıyorsunuz.
    Keyfinizi elinizden aldılar aslında.
    *
    Hedef, o değildir çünkü.
    O, aynı o.
    Hedef sizsiniz.

Re: Yılmaz Özdil in Bekir Coşkun yazısı bugün yayınlanmış...

Benim teşekkürüm başka bir yazara, Umur Talu'ya. Nerde hangi konumda olursa olsun, duruşundan, basın etiğinden dirhem taviz vermemiş bir insan. Sabah yazarıyken Sabah grevini yazdı, kısa bir süre sonra işinden oldu. Şimdi de Habertürk'de aynı gazeteden atılan Bekir Coşkun'un ardından, görüşleri hiç uyuşmamasına rağmen 'canım acıdı' diye yazabildi. Zordur Umur Talu'yu beğenip takip etmek, bir fikrin adamı değildir çünkü, doğrunun adamıdır. Bugün senin görüşlerine uygun yazdığını düşünürsün seversin, yarın düşüncenin ne kadar çarpık olduğunu tokat gibi yüzüne çarpar. Hep ezilenden yanadır, işçiden, emekçiden, hakkı gasp edilenden. Gazileri de dert edilir, dağdakini de. Uzman çavuşların da sesidir, çocuğu kaybedilen anaların da.
    Populer değildir ama okuyucusu bilir, derdi olduğunda köşesini seve seve açacaktır. Zeynel Kızılaslan'a yaptığı gibi. Zeynel Kızılaslan 40 günden fazladır tek başına Tuzla Tersanesi'nde kurduğu çadırda direniyor, duymuş muydunuz?

Bekir Coşkun ile ilgili yazdığı yazının devamında Zeynel'in mektubu var. Konuyla ilgili değil diye buraya aktarmadadım linkten bakabilirsiniz.
    http://www.haberturk.com/yazarlar/554212-canim-acidi

Canım acıdı!
    22 Eylül 2010 Çarşamba, 12:35:52

Demokrasiyle övüneceğiz…
    Çok seslilikle, bağımsızlıkla, özgürlükle övüneceğiz…
    Başbakan “Evet verene de Hayır verene de teşekkür” diyecek…
    Başbakan Yardımcısı “İntikam peşinde değiliz” diyecek…
    Sonra tribünde protestocu, ağızda diş, köşede yazar çekeceğiz!
    Birkaç gün önce “Kelimelere kıymayın” diye bunu yazmıştım.
    “Ayrı yazıların insanı olsak bile, aynı dünyanın gazetecileriyiz” diye!
    Birbirine çarpan, bir ötekine vuran, bir diğerini titreten dişler olsak bile…
    Aynı çarkın dişlileri değil, aynı ağzın farklı ama bir ötekiyle var olan dişleriyiz.
    Birimiz cart çekildiğinde diğeri acı hissetmiyorsa, uyuşmuşuz demektir.
    Birbirimizle uyuşmadığımız anda bile topluca uyuşturulmuşuz demektir!
    Bekir Coşkun’un gidişi canımı acıttı.
    Meslek adına, gazete adına, çok lafı edilen demokrasi, özgürlük, bağımsızlık, tahammül, hoşgörü adına.
    Hiçbir kelimesine katılmadığımı, katılmadığını farz et; o, meslekten gazeteci, onca yıllık meslektaşım. Paraşütçü değil, tayinli katip değil.
    Gazetede onunla “harbi sütun kavgası” yapan benim.
    Ama her bir düşünce kırıntımın, her bir kelimemin kıymeti, onun ve başkasınınki varsa var!
    Yüzde 58, yüzde 42 de var olduğu için var. Tersi de öyle!
    Yüzde 100 hayalleri kuran, tek kale maç ayarlayan; ister ülkede, ister medyada… Ovuşturduğu avucunu yalar!
    Ağızdaki dişi çekseniz, vicdanda diş bilenir.
    Haksızlık altında adalet, tahammülsüzlük altında demokrasi, tahakküm altında özgürlük hikaye!
    Canımı ve içimi acıttı.
    Gazeteciyseniz, hakikaten özgürlük, bağımsızlık derdiniz varsa, sizin de acıtmalı!
    Bir zamanlar boğulan cümleleriniz için kimse tek kelime etmemiş olsa bile! Milyonlarca başkasının bastırılan sesi için tek kelime etmemiş olanlarda dahi.

Populer değildir ama okuyucusu bilir, başı derde girdiğinde köşesini seve seve açacaktır. Zeynel Kızılaslan'a yaptığı gibi. Zeynel Kızılaslan 40 günden fazladır tek başına Tuzla Tersanesi'nde kurduğu çadırda direniyor, duymuş muydunuz?

çok ayıp ama duymamıştım mine...
    artık duydum)
    teşekkür ederim

http://yenisafak.com.tr/Yazarlar/?t=22.09.2010&y=SalihTuna

Yazısında Başbakan Erdoğan yerine Erdoğan dediğini de buraya not edelim. Zira bunu başkası yapsa sonu sanat galerilerinin açılışına benzerdi.

-----------------

Haber vermeye bak! Ekşisözlük'ün onbinlerce başlığı fakat başlık olarak ne seçilmiş?

Yok bir birinizden farkınız diyorum, böyle haber vererek tahrik ve provakötörlük yaptığınızı görmekten ben utanıyorum.

http://www.habervaktim.com/haber/143060/bekir_coskuna_bakin_kim_sahip_cikti.html

------------------------

http://www.medyatava.com/haber.asp?id=70255 birde böyle birşey var. Medyatava'yı arada okuyanlardanım.

http://www.medyatava.com/haber.asp?id=70278 Bunu da ekşisözlükten buldum.

Sabah gazetesi grevini anneçocuk'a sanırım en az üç kez taşıdım, daha fazla da olabilir.

Bir kez olsun yüzüne bakan olmadı konunun. Yörsan'dan örgütlü oldukları için atılan 400 işçinin akibetinden nasıl haberdar oluruz, bilgisi olan var mı dedim yine yüzüne bakan olmadı.

neyse...