Toplam 9 sonuçtan 1 ile 9 arasındakiler gösteriliyor.

evlilik danışmanı tavsiyesi olan?

merhaba,
    uzun zamandır eşimle aşamadığımız sorunlar var ılkyıllarda sorun manevı olsada 12 yılın sonunda artık maddı boyutu manevı boyutunun önüne geçti ve birbirimizle iletişim kurmaz olduk. ateşle barut gibiyiz heran kım patlayacak kım kıme nerden yara açacak dıye uğraşır olduk. hoş ben butun bunları sıze yazarken eşim öte tarafta msn den hıc sorun yokmuş gıbı bırseyler yazma gayretını gostersede içimde tukenen bırseyler var ve bence yardım almalıyız aksı halde ben bırseylerı kurtarmak ıcın artık savaşmak vede bu arada kızımı tuketmek istemıyorum.

bayrampaşada oturuyorum osmanbeyde calışıyorum bana yakın tavsıye edebıleceğiniz bır dr veya danışman varmı bu konuyla alakalı destek alabıleceğimiz. şimdiden tesekkur ederım.

2. Re: evlilik danışmanı tavsiyesi olan?

Yıllar önce bu konuda eşimle terapiste gittik. Daha önce böyle profosyonel bir yardım alıp almadığımızı sordu. Almadığımızı söyledik.
    Nedenini sorunca, neler yaşadığımı hele ki ikili ilişkilerde sadece ben ve eşim bilebilir dedim. Size söyleyeceğim hiçbirşey bana yardım etmenize yardımcı olmaz diyerek de son noktayı koydum.
    Neden burdasınız o zaman diye soran gözlerine cevabım, eşim istediği için oldu.
    Size de bunu söylemeye geldim. Ne istediğinizi ve sorunun ne olduğunu sizden daha iyi kimse bilemez.
    Açık yüreklilikle oturup eşinizle konuşmanızı tavsiye ederim. Eğer düzeltilemiyorsa, o zaman oturulup belki düşünülebilir. Yani, uzman sizsiniz, bunu unutmayın.

Re: evlilik danışmanı tavsiyesi olan?

evet metın bey çok haklısınız , ama bız nısanlıykende boyle bır yardım aldık sonrasındada yıllardır sorunlarımız konusup kendımız halletmeye çalıştık ama şuankı sorunun ne olduğunu eşimde bılıyor sadece kabullenmek zoruna gıdıyor dıyebılırım ama artık benım ona çarelerı göstermeye ve kabullendırmeye gucum kalmadı . başkalarına soyletmeye ıhtıyacım var dıyebılırım. yınede ılgınıze tesekkur ederım.

özelden yardımcı olan tum arkadaşlarada burdan bırkezdaha tesekkur ederım.

bence dışarıdan bir yardım almak iyi fikir. tanıdığım bildiğim bir yer yok. ben bayılırım kendi iç dünyama dönüş yapmaya çocukluğuma inmeye.

bazen sorunlar karşısında eşime terapist fikrini teklif etmişimdir. gerçi gitmemek için hemen sorunu düzeltme yoluna gitmiştir.

İstanbul Büyükşehir Bel.Başkanlığının Kadın Sağlığı ve Aile merkezi adı altında ucretsız hızmet veren merkezlerı mevcut, psikologda var 153 den randevu alıp ılcene en yakın yere yonlendırebılırler senı. sadece kendın ıcın.birde Bakırköy ruh ve sınır hastalıklarının aıle danısmanlıgı dıye ucretsız bır hızmetı var bıldıgım karaıyla.belkı ısıne yarar.

psık.yardım almak kesınlıkle ıse yarayacağını dusunuyorum.

bosandıktan sonra bır sene bende yardım aldım,psıkıyatrı ıc gozlem lab.yonlendırdı benı,test ve sekıller gosterdıler onlardan neler algıladımı sordular, wallahı benı benden ıyı cozduler

kendımı anlama,değerlendırme konusunda çok faydalı olmustu ozaman.

umarım hersey yoluna gırer

hoscakal

6. Cevap: evlilik danışmanı tavsiyesi olan?

Evlilik Terapisi – Aile Danışmanlığı
    Tartışmaların, kavgaların, çatışmaların sürekli olduğu bir aile ortamında eşlerin ilişkilerini sağlıklı değerlendirmeleri ve evliklerini bitirme konusunda sağlıklı karar vermeleri beklenemez. Problemli evliliklerde eşlerden birinin ya da her ikisinin psikolojik sorunlar yaşaması olasıdır. Tedavi veya destek için kliniğe başvuran kişiler daha çok depresyon, anksiyete, psikosomatik vb. şikâyetler iletmektedirler.
    Ayrılma düşüncesiyle evlilik terapisi konusunda destek alan eşlere verilecek doğru yanıt, yeni bir karar almadan önce ilişkinin düzelmesinin beklenmesidir. Belli bir süre(ortalama onbeş gün) birbirleriyle yüz yüze görüşmemeleri, birbirlerinden haberdar olmamaları, evlerini ayırmaları, telefonda dahi görüşmemeleri önerilir. Evlilik terapisi başlangıcında eşine yoğun kızgınlık duyguları besleyen, onu hayatından çıkarmakta kararlı olan eş başta bu bekleme sürecini reddetse de, evlilik terapisi süreci içerisinde bu önerinin ne kadar sağlıklı olduğunu görecektir. Gerçek duygularının aslında bu duygular olmadığını, bu kararı aslında sadece o anki kızgınlık duygularıyla verdiğini fark edebilir ve evliliğine devam edebilir. Ayrılma kararının ertelenmesi sürecinde aile danışmanı ile beraber sorunlar tüm boyutuyla tek tek ele alınır, tarafların olumlu olumsuz tüm duygu, düşünce ve davranışları analiz edilir. Evlilik terapisi desteği sayesinde, çatışmalarda eşlerin üstlendiği yanlış roller tespit edilerek aslında sağlıklı bir ilişki modeli yaşamadıkları eşlere objektif bir şekilde gösterilir. Evlilik terapisi ile, sağlıklı bir ilişki için takip edecek yollar belirlenir.
    Kaynak:
    Dr. Bora Küçükyazıcı
    Evlilik Terapisi – Aile Danışmanlığı

Cevap: evlilik danışmanı tavsiyesi olan?

Kesinlikle 3. tarafsız bir şahsın bakıs acısı insanın olaylara bakısını fazlasıyla degistiyor canım.Cok iyi bir danışman ya da psikolog,psikiyatrist gercekten cok iyi geliyor insana..Mutlaka yardım alın....Ben arastıracagım bu konuyla ilgili en iyi kimlerin olabilecegini.Allah yardımcınız olsun...

Biz boşanma kararı aldığımızda, oğlumuzla ilgili süreci nasıl yöneteceğimize dair bir defalığına danışmana gittik. Her ne kadar topu topu bir kere gitmiş olsak bile, Mustafa Bey bize öyle güzel bir şekilde rehberlik etti ki, çıktığımda yolumu çok daha net görüyordum. Tabii bu dediğim 2005 Ağustos ayıydı. Biraz önce internete girip araştırdım. Şişli'de hizmet vermeye devam ediyorlar. Merkezin adı Pencere. Prof. Dr. Mustafa Sercan. Evlilik danışmanlığı yapıyor mu bilmiyorum. Bizim gitme nedenimiz yukarıda belirttiğim gibi sizinki gibi değildi. Ve fakat arayıp öğrenebilirsiniz bence. İçinize sinerse gidersiniz. Linki aşağıda veriyorum. Kolaylıklar diliyorum. Hakkınızda en hayırlısı ne ise o olsun...

http://www.pencere-sey.com/Iletisim.aspx

Figencım çok tesekurler ben farklı bır terapı ıle ıcımde kukreyen yanardağı 2-3aylığına susturdum ,cunku azucuk beklemem sabat etmem gereken olaylar oldu, ama subat-mart gıbı uzerımdekı mecburıyet kalkınca esıme haydı gel gıdıyoruz ya herru ya merru demeyı dusunuyorum .Mustafa bey aklımda olsun oyuzden banada epey yakınmış 2-3bına otemde kendısı))