Toplam 10 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.

İstanbul'dakiler, eğlencenize ilk darbe gelmiş maalesef... Yakında içki de yasaklanırsa şaşmam...

[size=large]Boğaz'da müzik tamamen yasaklanacak![/size]

Haberin devamı burda...

Saat 23.59'da müziği kesmeyen mekanlar kapatılacakmış...

Re: İstanbul'dakiler, eğlencenize ilk darbe gelmiş maalesef... Yakında içki de yasaklanırsa şaşmam...

bence çok doğru bir karar
    her gece oralara yakın oturup gürültü onlar için işkence olanların yerine koysan kendini ülker

içki ile de bir bağlantı kuramadım ama

Re: İstanbul'dakiler, eğlencenize ilk darbe gelmiş maalesef... Yakında içki de yasaklanırsa şaşmam...

sophia yazdı:
    bence çok doğru bir karar
    her gece oralara yakın oturup gürültü onlar için işkence olanların yerine koysan kendini ülker

...
    Bence de yerinde bir karar. Boğaz, yalnızca İstanbulluları eğlendirmeğe ayrılmış bir mekân değil ki! Özellikle son 10-15 yıl içinde Boğaz'daki ses kirliliği o kadar arttı ki, yaz kış bölgede yaşayanlara sabaha kadar huzur yok. Yalnızca denize yakın yerleşim birimlerinde yaşayanları değil, tepelerdeki bölgelerde yaşayanlar bile rahatsız oluyorlar sesten. Yüzlerce değişik eğlence yerinden ve Boğaz'da seyreden gezi motorları ve gemilerinden yükselen müzik sesleri korkunç bir uğultu olarak yayılıyor her yana. İnanmayacaksın, ancak yaz gecelerinde saat 03.00 gibi kesiliyor o uğultu. Saat 23:59 bile geç, 23.00 olmalı yasak başlama saati.

Gürültü yasaklanınca içki neden yasaklansın ki? İçki satan yerler ruhsatlarının öngördüğü saatlere değin içki satabilmemiler. Ruhsatları elverirse sabaha kadar satsınlar, kime ne!

"Geçenlerde ben Paris’teydim gürültü açısından ele aldım hakikaten hiçbir gürültü yok, gayet sakin, eğlence mekânları ona göre tedbirini almış insanlar kapalı mekânlarda, dışarıya ses yansıtmayacak mekânlarda eğleniyor" demiş ya bakan, işte bunu şart koşsunlar diyorum ben...

Gezi motorları, gemiler, trafiğin gürültüsü, korna sesleri vs gibi uğultular değil yasaklanan sadece müziğin sesi... Denetimleri sıkılaştırsınlar, ruhsatları düzenlesinler ama bence tamamen yasaklamasınlar...

O mekanlarda da çalışan, o işlerden ekmek yiyen yüzlerce insan var ki o insanların birçoğu belki de sadece bahşişlerle geçiniyorlar...

Evet düzenleme yapılsın ama tamamen yasaklamak bence yanlış...

Bunu demek istemiştim...

İçkiyle bağlantısı da şu; Mersin'in bir ilçesinde, yazlıkların olduğu bir bölgede önce gece müzik, kısa bir süre sonra da gece içki satışı yasaklanmış...

efenin_annesi yazdı:
    ...
    Gezi motorları, gemiler, trafiğin gürültüsü, korna sesleri vs gibi uğultular değil yasaklanan sadece müziğin sesi... Denetimleri sıkılaştırsınlar, ruhsatları düzenlesinler ama bence tamamen yasaklamasınlar...

O mekanlarda da çalışan, o işlerden ekmek yiyen yüzlerce insan var ki o insanların birçoğu belki de sadece bahşişlerle geçiniyorlar...

Evet düzenleme yapılsın ama tamamen yasaklamak bence yanlış...

Bunu demek istemiştim...

İçkiyle bağlantısı da şu; Mersin'in bir ilçesinde, yazlıkların olduğu bir bölgede önce gece müzik, kısa bir süre sonra da gece içki satışı yasaklanmış...
    Ülker'cim,

Annemin evi denize 50 m. bile değil. Yaz geceleri bahçede, balkonda oturmak olanaklı olmuyor ne yazık ki. Pencereleri kapatmak da sorunu çözmüyor, uğultu korkunç. Müzik sesi öyle hoş yankılar yaparak gelmiyor ki kulaklara, onlarca farklı kaynaktan, onlarca farklı türde ve desibelde. İnsan kulaklarını tıkamak istiyor. Gezi motorlarından ve yüzen restoranlardan gelen fasıl sesleri, kıyıdaki restoranlarda şarkı söyleyen şantör piyanistlerin, şarkıcıların detone sesleri, eğlenenlerin nâraları, gece klüplerinin ve açıkhava diskolarının güm güm sesleri, hepsi aynı anda yankılanarak yayılıyor Boğaz'ın iki tarafına. Bir de Çırağan'da ve diğer mekânlarda hemen hemen her gece yapılan havai fişek gösterilerinin yarattığı ses ve çevre kirliliği! :-x Dayanılacak gibi değil doğrusu. Haa, Boğaziçi bir eğlence merkezidir, konutlarda yaşayanlar başka yerlere taşınsın, deniliyorsa, başka...

Ekmeğini eğlence sektöründe kazananlara düşman değilim, ama bir grup insanın ekmek kapısı başkaları için işkenceye dönüşüyorsa ters bir durum var demektir.

Ruhsatlı olarak, yasalara uygun biçimde içki satışını yasaklamaları için hiçbir neden yok ki!

Ayrıca, toptan yasaklanmıyor ki! 23.59'da sona ermesi öngörülüyor. Saat 24'den sonra bari azıcık huzur bulsun İstanbul Boğazı.

RüyA yazdı:
    Ayrıca, toptan yasaklanmıyor ki! 23.59'da sona ermesi öngörülüyor. Saat 24'den sonra bari azıcık huzur bulsun İstanbul Boğazı.
    Aslında benzer şeyler söylüyoruz Kübra'cım... Ben de gece açık alanda değil de kapalı, ses izolasyonu sağlanmış yerlerde müziğe devam etme izni versinler, böylece dışarda kimse sesten rahatsız olmasın, kimse de ekmeğinden, işinden gücünden olmasın diyorum...

efenin_annesi yazdı:
    RüyA yazdı:
    Aslında benzer şeyler söylüyoruz Kübra'cım... Ben de gece açık alanda değil de kapalı, ses izolasyonu sağlanmış yerlerde müziğe devam etme izni versinler, böylece dışarda kimse sesten rahatsız olmasın, kimse de ekmeğinden, işinden gücünden olmasın diyorum...
    Tabii ki! Gece saat 00.01!den sonra dışarıya ses yaymadıkları sürece ruhsatlı mekânlar ruhsatlarındaki süre boyunca istedikleri gibi eğlence sunsunlar.

Ülker'cim, Boğaz'daki müzik sesleri konusunda düzenleme getirmek şarttı. Dediğim gibi, son 15 yıl içinde düzensizlik aldı başını yürüdü. Herşeye göz yumuldu, ruhsatlı ruhsatsız, adım başı eğlence yeri türedi. Tamam, Boğaz, İstanbullular ve İstanbul yakınlarında yaşayanlar için bir gezi, eğlence, soluklanma yeri, ama Boğaz'ın canına da okundu bu arada.

Re: İstanbul'dakiler, eğlencenize ilk darbe gelmiş maalesef... Yakında içki de yasaklanırsa şaşmam..

Ses izolasyonu denilen yapı, bu işin eğitimini almış mühendisler (veya teknisyenler) tarafından (ki onlar yurt dışından geliyor bildiğim kadarıyla, bizde böyle bir uzmanlık okutulmuyor) yapılıyor ve izolasyonun kendisi de oldukça yüksek bir maliyete sahip.

Yukarıdakiler benim bilgilerim eksiği, fazlası olabilir. Zamanında bu konu yine gündemdeyken, bir arkadaşım dedi ki "maliyete katlanmadıkları için bu işe hiç girişmiyorlar" Keza bildiğim kadarıyla her mekanda bunu yapmak da o kadar mümkün değil; teknik açıdan...

Son toplamda, sebebi ne olursa olsun, yeterli bir şekilde ses izolasyonu sağlanamıyorsa, o zaman belli bir saatte müziğin kesilmesi bence de en doğru karardır. Kendimi düşünüyorum da; dünyanın en güzel manzaralarından birine karşı evim olacak ve fakat yok efendim Reina, yok efendim Sortie, yok efendim gelip geçen teknelerin gürültüsünden kafamı dinleyemeyeceğim...Bu kabul edilebilir birşey değil...

Bilmiyorum boğaz gören bir evde akşam vaktini geçirdiniz mi? Benim bir iki arkadaşımın evi var. Hatta bir tanesinin evi tepelerden görüyor. Buna rağmen, teknelerden gelen müzik bile başlıbaşına bir dert (mekanların sesini siz tahmin edin)! Öylesine gürültülü ki...

Tamam eğlenelim, çoşalım, göbek atalım (genelde teknelerde göbek durumu var), dibine vuralım ama çevre sakinlerinin haklarını da gasp etmeyelim.

Süper; 24:00'da sessizlik. Hem sadece insanlar değil çiçekler. böcekler, balıklar da biraz kafa dinler

İçki yasağı ile ilgili sorun olmaz. Bu ses konusu yıllardır gündemde...

Senin endişeni anlıyorum; çalışanlar açısından. Ama bu işin bu boyutlara gelmesi doğru değildi zaten...Sırf ekmek kapısı oluşturmak için negatif yöne doğru sınırları zorlamayı ve hatta aşmayı kendi adıma doğru bulmuyorum.

Sevgiler,

Figen

Re: İstanbul'dakiler, eğlencenize ilk darbe gelmiş maalesef... Yakında içki de yasaklanırsa şaşmam..

bencede doğru bir karar, hatta 24.00 geç bile..

ankara da 23:00 a kadar izin var düğün, sünnet vs. için..