Eve yatılı bayan alma zordur dediniz ben yine de aklımda kalmasın denemek yaşamak belki de bozuma uğramak istedim.
Artık bundan sonrası bakalım n’olcak nasıl gelişecek durumumuz…
Bu yolda evimi değiştirdim. İçimdeki orta direk Aynur çok bozuk attı bana…
Daha önce bahsetmiştim Ağabeyim 5 senelik Bulgaristan Türk bayan yardımcılarını transfer edeceğimi..
Ben evimi değiştirip son hazırlıkları tamamladıktan sonra son anda sevgili ağabeyim ve yengem alıştıkları rahatlık kaçacak diye korktular vazgeçtiler..
Belki daha iyi oldu ailemizin yardımcısı bahse konu Habibe güvendiği bir yakınını ayarladı bana.
Yardımcımız Bulgaristan’dan geldi adı Elif. 40 yaşında, iki kız çocuğu annesi, kızları evli, torunları var, eşinden boşanmış.
Elif’le telefonda konuştuk durumlarımızı paylaştık ayarladı kendini... Anlayacağınız çok çabuk gelişti..
Pazar akşamı otobüse bindi pazartesi murat otogardan aldı geldi...
Bu arada Suzan’la kafamızda kadın gelene kadar kadını kurguladık. Kadının huyu suyu hakkında referans sağlamdı.. Dış görünüş olarak bir fikrim yoktu. Murat’a elimle ayarladığım fıstık İngilizce hocasına benzemesin olay dedik..:lough:
Pazartesi’den beri birlikte yaşıyoruz. Benim ilk yatılı tecrübem. Salonda oturuken koridordan biri geçiyor arada.. garip geliyor.. Onun da Türkiye’den işinden 2 sene olmuş bırakıp ülkesine gideli. Bulgaristan da et sucuk farikasındaki işini bırakıp geldi yanında sucuktan bahsetmeyip buzdolabında görmemesi için uğraşıyoruz.
Bu hafta zor geçiyo ikimiz için de.. Her dakika iş yapmak istiyor. Yok yapma sonra yaparsın diyorum. Kadın beni çözmeye çalışıyor genelde ev sahibi çalıştırmak ister yardımcılar kaytarmak.. Biz de şimdilik durum tam tersi.
Henüz odasına televizyon ayarlayamadım. Akşamları murat gelince yemek sonrası hemen odasına kaçıyor.. Bakıyorum yatağında tek başına oturuyor. Kendimi koyuyorum onun yerine ne kadar zor iş.. Üzülüyorum tek başına oturuyo diye..:roll:
Türkçesi iyi değil. İyi olan kısmında da trakyalı ağzı.. Yakında bende onun gibi konuşmaya başlarsam şaşırmayın. Ayşima ile sohbetleri dışında bizimle az konuşuyor. Ayşima nereden? niye geldi? ne kadar kalacak? her bir şeyi soruyor Elif’e…
4 gündür birlikteyiz bir şey yemiyor. Dün akşam Murat’a sessizce dedim masada yemek yerken “bu kadın hiçbirşey yiyip içmiyo düşüp bayılmasın evimizde!”
Murat masaya çağırdı. Ondan çekiniyor. Kendine bir tabak aldı geldi. Pek bir şey yedi sayılmaz yine oturmadı bizimle..
Telefon hattı ayarladım kendisine. Kızlarına verdi numarayı. Annesi dışında kızlarına ulaşamadık. 3 gün telefon bekledi onlardan. Tipik türk kafası olarak.. Ha bire sordum çocukların aradı mı? diye..:lough:
Meğer ev sahibinin numarası diye aramak istememişler.. Sonra ulaştık.
Ayşima akşamları bize iyi geceler öpücüğü verip odasına gider.. Odasında tek başına oturan Elif’e de iyi geceler demiş bi de öpmüş. Ağlamış Elif.. İçim burkuldu.. Ailesinin yanına gerimi gitse..
Yeterince şişman, kısa boylu, yeşil güzel gözleri var, önde bir tane altın dişi var.
Alışık değilim suyumu, meyvemi almaya mutfağa giderken çeviriyo beni kendi getirmek için..
Dün anneme kahvaltıya gittim. Elif’i tanıştırdım. Sonra onları bıraktım dışarıda işlerim vardı..
Döndüğümde emekli babam ve annem elleri göbeklerinde bağlı bütün gün karşılıklı oturmuşlar. Anneme yardım etmiş. Annemin hoşuna gitmiş beğenmiş..
Bana soracak olursanız ben tuhafım valla.. Alışmaya çalışıyorum. Evim hayatımda görmediğim kadar toplu düzenli bu kadarı benim bünyeye zarar.:lough:
Murat ise yatılı hiç istemeyen biri olarak daha rahat. Çayı kahvesi meyvesi istemeden geliyo o bişey değil murat bu duruma alışırda kadın giderse yandım.
En önemli problemimiz gerçi daha kocamla aramızda konusu olmadı ama gaz problemi...
WC dışında henüz bırakan olmadı.
Neyse ki hamilelik dolayısıyla benimki geçici. :lough: