1. Sayfa - Toplam 2 Sayfa var 12 SonuncuSonuncu
Toplam 11 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.

Ağızda yemek tutma

2 yaşına olan oğlum son zamanlarda yediğini ağzında bekletiyor. Doğduğunda beri iştahsız olan ve artık benim için işkenceye dönen yemek saatleri yeni edindiği bu huyla daha da süper oldu benim için Her öğün ortalama 1 saat sürüyor
    Çiğneyerek yemesinde herhangi bir problem yok yani istediği şeyleri güzelce çiğneyip yutuyor.Ama iş, yemek yemeye gelince değişiyor.
    Var mı acaba çözüm önerisi olan arkadaş?

Re: Ağızda yemek tutma

Bizdede var aynı sorun iki çocuğumada yemek yedirmek bir işgence benim için..

Acıkınca yer diyenler var ama acıkmıyorlar ben yedirmeyince, bizde yemekle ilgili her soruna bir altarnatif gelişti bu sayede başka bir kaseye su konur yemek ağıza alınan lokma ardından su verilir kaşıkla suyu farkeden çocuk ister istemez yutkunur, yani inşallah

Bizde bir döenm yoğun yaşadık şimdi arada yapıyor, ama çözümünü bulamadık

selinde aynı böyleydi..yemek zamanı işkenceydi bizime vde..

ama herhalde kızımda bıktı kendiliğinden geçti gitti..

Disler icin zararli oldugunu biliyorum.

Uzerine dusmemek, mumkun degil gibi gorunse de acikmasini beklemek, hatta biraz acimasiz olacak ama kendi istemeden ve yemeden yemek vermeyi reddetmek ise yarar cogu zaman.

bebeklerin yataginda istedigimiz saatte uyumasi icin uygulanan yonteme benzer aslinda. aglarlar zirlarlar sonunda alisirlar. yeteri kadar direnc gosteremeyen anneler uyku zamani iskencesi cekmeye devam eder.(ben ilkinde beceremedim acimasiz olmayi, ikincisinde becerdim ve rahat ettim)

ama ikisinde de yemek konusunda cok acimasizimdir. yemedikleri an alip cope doldururum sonra yeme sanslari da kalmaz.onun yerine abur cubur da yiyemezler acikinca. bunu bildiklerinden hic caz yapamazlar yemekte.

anne olarak kararli ve bir-iki hafta birazcik acimasiz olmak yontemini de bi dene bence...

sunu da dusunmek lazim...cocuklar negatif davranislari da ilgi cekme araci olarak kullanirlar. gunun diger zamanlarinda birebir zaman geciremiyorsaniz yemek zamanini bu sekilde uzatarak kendi minik aklinca daha cok iletistiginizi dusunuyor olabilir.

yemek sonrasinda cok sevdigi bir oyunu/aktiviteyi yapmak icin soz verin, cabuk bitirdiginde sozunuzu tutun. bitirmediginde yemegi gozunun onunde cope dokerken uzgun oldugunuzu, oyun oynamaya cok hevesli oldugunuzu ama bitirmedigi icin oynayamayacaginizi belirtin.
    ilk zamanlarda cabuk bitirdigi, sevdigi yemeklerle baslayip oynayabilin ki hevesi artsin ve odullendirildigini iyice anlasin.

banada herkez acıkmasını bekle dedı bırgun aksama kadar bırsey vermıycem dedım
    hıcbır sey vermedım
    ıkındı olunca anne mama anne mama dıye bacagıma yapıstı ve sevmedıgı bır corbayı yaptım yedı bıtırdı o corbayı masallah.su an ıkı yasında...

valla zor yemeyen cocuk,sinir hastasi eder insani
    anladigi kadar anlat,agzidna yemek tutarsan dilzerin curur de mesela,curuk dis resimleri goster belki ise yarar
    sona saat kur onune koy mesela 15 dk ya kur,saat caldigind ayemek saatin biticek de ve bunu uygula,15 dk da ne yedi yedi tak kaldir saat calinca,anlasin ki bu is oyle 1 saat 1,5 saatlik bir is degil bir suresi var.
    bir dahaki yemek saatine kadar da asla bisey verme,ayni sekilde yine saati kur 15 dk ya bitince suresi kaldiricagini soyle ve aynini yap.
    zamanla alisir diye umuyorum.
    kolay gelsin.

Cok zor öyle ya benim bi arkadasin kizi vardi öglen kuru
    fasulye yedirmis yemin ederim aksama bana geldi
    cocugun agzinda halen tanesinin birisi duruyor kolay gelsin diyorum

Ben öyle bir çocukmuşum işte..
    Anneannem ağzıma bir parça köfte verirmiş,yatarmışım,sabah yanağımda köfte dururmuş..Anneannem çok da güzel gizlediğimi söylüyor,"ağzını aç bakayım yuttun mu" dermiş,ağzımı açarmışım ama asla göremezmiş gizlediğim yiyeceği..
    Liseyi bitirene kadar çok iştahsız ve zayıf bir çocuktum..
    Yemekten kaçmak için yapmayacağım numara yoktu..
    Şöyle ki lise 1 e başladığımda,30 kiloydum..Ordan çıkarın artık zayıflığımın ölçüsünü..
    Ama şimdi rejim yapıyorum,gayette sağlıklıyım..
    Üzmeyin kendinizi

10. Re: Ağızda yemek tutma

Aman çoçuk yemek yemegi sevmiyorsa bu kolay kolay değişmiyor.

Bneimde ogluşlardan biri inanılmaz işltahsız.Acıkma gibi bir durumu hiç olmadı.Aç bırakıyorum ama inanın hiç bişey istemiyorrr.
    Şimdi 4 yasında .Hala agzında büyür yedikleri.Yutmaz,tutar,kalkar masadan ,mızmızlanırr yemek görünce.Alllahım ne zor yemeyen çoçukkk.İnsallh gecer dicem ama biraz zorrr gibi.
    Hele dışardaysak bir işkence olur.Masada bile oturmaz.Ewde misafir falan varsa asla oturup yemez.Bneimde bu ara bu konuda hiç sabrım ve gücüm kalmadı.