Sıdıkacım (seda43) seni özelde epey yordum
En iyisi foruma yaz tariflerini de arkadaşlarımda yararlansın
hem bütün arkadaşlarıma soruyorum;
Yarın akşam misafirim gelecek.
hamur tatlısı tarifi istiyorum.
içinde süt olacak?
help pılizz
Sıdıkacım (seda43) seni özelde epey yordum
En iyisi foruma yaz tariflerini de arkadaşlarımda yararlansın
hem bütün arkadaşlarıma soruyorum;
Yarın akşam misafirim gelecek.
hamur tatlısı tarifi istiyorum.
içinde süt olacak?
help pılizz
http://www.nepisirsem.com/yemekkategori.aspx?k=Hamur+Tatl%FDlar%FD
http://www.nepisirsem.com/yemekkategori.aspx?k=S%fctl%fc+Tatl%fdlar
seç, beğen, yap, ye , yedir
Bülbül Yuvası (6 Kişilik)
Malzemeler
Hamur İçin
2 Adet Yumurta
1 Çay Bardağı Süt
1 Çay Bardağı Ayçiçekyağı
Yarım Çay Bardağı Su
Alabildiğince Un
Bir Tutam Tuz
Üzerine dökmek için:
1 Çay Bardağı Sıvıyağ
200 gr Margarin
Şerbeti için:
Dört Buçuk Su Bardağı Şeker
3.5 Su Bardağı Su
1/4 Limon
İçi için:
150 gr Ceviz İçi
Açmak İçin
1 Paket Nişasta
1 Su Bardagı Un
Geniş bir kaba 2 adet yumurtayı kıralım. İçine 1 çay bardağı sütü, 1 çay bardağı sıvı yağı, yarım çay bardağı suyu ve 1 tutam tuzu ilave ederek karıştıralım. Bu malzemenin alabileceği kadar unu azar azar ilave edelim. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene dek yoğuralım. Hamurdan ceviz irillğinde bezeler koparalim. Bezelerin üzerine nemli bir bez örterek 2 saat bekleteliın. Nişastayı 1 su bardağı un ile karıştıralım. Sert bir zemine nişastalı un karışımındauı serpelim. Bezeleri bu karışımın üzerine koyalım. Üzerine de nişastalı karışımdan serperek, çok ince bir oklava ile yufkaları açalım. Açılan her yufkayı temiz bir bez üzerinde 5 dakika bekletelim. 5 dakika sonra açtığımız yufkayı ortadan keserek, üzerine ceviz serpelim.
Yufkayı oklavaya sararak, iki ucundan ortaya doğru büzelim. Oklavayı yufkanın şeklini bozmamak için yavaş yavaş çıkaralım. Büzülen yulkayı 8 santim aralıklarla keselim.
Her parçanın iki ucunu birleştirip yağsız tepsiye dizelim. Bütün yuflkaları aynı şekilde hazırlayıp yan yana ve aralıksız bir şekilde tepsiye yerleştirelim. Yufkalarm üzerine dökmek için, tavaya margarini alıp eritelim. İçine sıvı yağı da ilave ederek, 2 dakika kaynatalım. Yağı ateşten alır almaz yufkaların üzerine bir kaşık yardımıyla gezdirelim. Önceden ısıtılmış fırında hamurun üzeri kızarana dek pişirelim. Tepsiyi fırından alıp tatlımızı soğutalım. Şerbet için, su ve şekeri kaynatalım. Şerbetin hazır olmasına yakın limonu da ilave edellm. Ilıttığımız şerbeti bir kepçe yardımıyla tatlının üzerine gezdirelim. Şerbetini emdikten sonra baklavaları servis tabağına alalım. Ortalarına Antep fistığı serperek servis yapalım.
Not: Bülbül yuvasını daha güzel pişmenin püf noktası, tatlıların tepsiye yan yana ve aralıksız dizilmesidir. Kenarlarda boşluk kalmayacak şekilde bir tepsi tercih edin. Eğer bülbül yuvalarını büyük yapmak istiyorsanız oklavaya sardığınız yufkayı hiç kesmeden kendi etrafında sarabilirsiniz.
Kaynak: http://www.nepisirsem.com/resimliyemektarifi.aspx?yemekid=179
Ne yapayım, ben balık hafızalıyım. Kafamdan bir tarif versem mutlaka bir malzemesini unuturum, internetten buldumda yazdım bende
Koskoca internet aleminde bula bula Didemin önerdiği siteden bulmuşum tatlı tarifini, yani yuh bana
YASEM!N yazdı:
Koskoca internet aleminde bula bula Didemin önerdiği siteden bulmuşum tatlı tarifini, yani yuh bana
gönülleriniz birmiş
link için ve tarif için teşekkürler
ben bunun aynısını yapıyorum canım, gerçekten çok güzel oluyor..
Malzemeler
Kek için:
•6 adet küçük küçük doğranmış kuru incir (Benim incirlerim taze olduğu için ıslatmaya gerek duymadım yeteri kadar yumuşaktılar. Ama elinizdeki incirler biraz sertse biraz ıslatmanızda fayda var)
•1 su bardağı ceviz (Bıçakla iri iri doğranmış)
•3 yumurta
•1 su bardağı şeker
•1 su bardağı un
•1 paket kabartma tozu
Şerbeti için: (soğuk bir şerbet olacak, sıcak kek e dökülecek )
•1,5 su bardağı soğuk su
•1 yemek kaşığı nescafe (Ben gold kullandım daha hafif, classic kullanırsanız daha yoğun olabilir.)
•1/2 su bardağı şeker
Muhallebi için:
•2 yemek kaşığı nişasta (Ben buğday nişastası kullandım)
•2 yemek kaşığı un
•1 litre süt
•5 yemek kaşığı şeker
•2 yemek kaşığı tereyağ
•1 paket toz krem şanti
Yapılışı
Kek:
1.Yumurta ve şekeri iyice köpük olana kadar çırpın.
2.Un ve kabartma tozunu beraber eleyip karışıma ilave edin. Beraber çırpın.
3.İncirleri ve cevizleri ilave edip kaşıkla karıştırın.
4.Karışımı genişçe bir borcama dökün. Ben yuvarlak borcam kullandım ama Melda'da, Hatice'de dikdörtgen kullanmış. Önemli olan kek piştikten sonra üzerinde en az 1 parmak boşluk kalmalı ki muhallebi dışarı taşmasın
5.Fırında 160 derecede pişirin. İncirli tatlıların fırında pişerken düşük ısıda pişmesi gerekiyormuş. O yüzden biran evvel pişsin diye acele etmeyin. Pişen keki kürdan testi ile anlayabilirsiniz. Gayet kuru bir kek oluyor eyvah keki mahvettim diye panik yapmayın
Şerbeti:
1.Bir kasede su, şeker ve nescafeki karıştırın. Şerbeti pişirmiyoruz.
2.Pişen kekin üzerine kürdanla delikler açıp kek sıcakken dökün. (Sevgili Zerrin yorumunda bir noktaya dikkat etmis. Kullandığınız kabın genişliğine göre şerbet miktarında oynama yapabilirsiniz. Yani kek size göre iyi ıslandıysa şerbetin tamamını dökmek zorunda değilsiniz. Teşekkürler Zerrin!)
Muhallebi: (Kek fırında pişerken muhallebiyi hazırlayın)
1.Krem şanti ve tereyağ haricindeki tüm kuru malzemeyi bir tencerede karıştırın.
2.Ocağın altını açıp sütü yavaş yavaş ilave ederek muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
3.Kaynamaya başladıktan sonra tereyağını ilave edip karıştırın. Tereyağ bu tarz karışımlara hem parlaklık hemde lezzet katar
4.Piştikten sonra ocaktan alın. Yaklaşık 5 dakika kadar ılınmaya bırakın. Sonra toz krem şantiyi ekleyip çırpın.
5.Şerbetlenen kekin üzerine ılınan muhallebiyi yayın buzdolabında 2-3 saat soğutun
Servis yapmadan önce üzerine tarçın, ceviz veya incirle süsleyebilirsiniz. Ya da sade olarak bile servis
yapabilirsiniz. Afiyet olsun...
http://yaseminmutfakta.blogspot.com/2007/11/incirli-tatl.html
yada ıslak kek veya browni yapabilirsin, ikisi aynı şeymiydi bilemedim şimdi
Ya nasıl bir tatlı istediğini anlamadım ama benim yaptığım bir tatlı vardır kolaydan ve de lezzetli. Onu da deneyebilirsin çok çabuk oluyor.
Malzemeler
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı hindistan cevizi
1 su bardağı galeta unu
1 paket kabartma tozu-vanilya
yarım su bardağı çeviz içi
Bu malzemeyi kek gibi karıştır, ama sakın az oldu deyip galeta unu ekleme bu ölçü tamdır. Dikdörtgen borcama dök, 170 dercede kek gibi pişir.
O pişerken 2 su bardağı su ve 2 su bardağı şekeri kaynat bir şerbet hazırla. İkisi de ılıkken dök şerbeti.
Üstüne kremşanti yapıp süren de var ama ben sade tüketiyorum.
lezzetli oluyor.
Umarım işine yarar
Semanur tarifin çok kolaymış, bende deneyeceğim
bu tatlıyı bir arkadaşta yemiştimm,enfes bişeydiiiEmirSahraBerat yazdı:
Ya nasıl bir tatlı istediğini anlamadım ama benim yaptığım bir tatlı vardır kolaydan ve de lezzetli. Onu da deneyebilirsin çok çabuk oluyor.
Malzemeler
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı hindistan cevizi
1 su bardağı galeta unu
1 paket kabartma tozu-vanilya
yarım su bardağı çeviz içi
Bu malzemeyi kek gibi karıştır, ama sakın az oldu deyip galeta unu ekleme bu ölçü tamdır. Dikdörtgen borcama dök, 170 dercede kek gibi pişir.
O pişerken 2 su bardağı su ve 2 su bardağı şekeri kaynat bir şerbet hazırla. İkisi de ılıkken dök şerbeti.
Üstüne kremşanti yapıp süren de var ama ben sade tüketiyorum.
lezzetli oluyor.
Umarım işine yarar