22 Mart Dünya su günüydü
Pet siselerle ilgili müthis bir video izledim. Ben suyu zaten musluktan icerim, kola ve fanta da tüketmem.
ama soda konusunda Leocugum bebeklikten alisti soda tercih ediyor diye pet sisede StPelegrino aliyorum. Ama video'yu izledim ve anladim ki artik pet siselerde hic bir sey satin almayacagim.
Orada cok carpici bir örnek vardi; pet sisede su icen birini, karni burnunda hamile oldugu halde sigara icen birine benzetiyor. Yani ikisine tepkimiz ayni olmali diyor. Bence simdiden pet sise konusunda bilinclenelim. Pet sisede su almayalim aldirmayalim. Video 'ya ne yazikki is yerimden ulasamiyorum. Ama aksam Facebook'uma ulasip ekleyecegim. Ya da benim yerine baskasi ulasirsa ekleyin. (ingilizce ama cizgi film gibi kesin anlarsiniz).
27 Mart 20.30-21:30 Dünya saaati
Dünya saati (earth hour) gecen senelerden hatirlarsiniz bir saat isigimizi kapatacagimiz saat. Dünyamizin tüm canlilari icin karanlik yaratacagimiz ve tabi enerji tüketimimizi hatirlayacagimiz saat. Bence keske her aksam bir saat karartsak.
Mart da bu iki önemli gün buradaki duyarli arkadaslar tarafindan da dikkat cekilirse farklilik yaratiriz diye düsünüyorum.
Sevgiler
D.