süt içemeyen biri olarak,
hepinizin dünya süt gününü kutluyorum..
süt içelim, çocuklarımıza içirelim..
tabiki pastörize....
süt içemeyen biri olarak,
hepinizin dünya süt gününü kutluyorum..
süt içelim, çocuklarımıza içirelim..
tabiki pastörize....
Başarılı bir gelecek
Sağlıklı genç nesil
Uzun bir ömür için
Süt için süt içirin.
SABAH HABERLERDE DİNLEDİM TÜRKİYEDE YILDA İNSAN BAŞINA 5 LT. SÜT TÜKETİLİYORMUŞ OYSA BAŞKA ÜLKELERDE (YANLIŞ DUYMADIYSAM) 175 LT.MİŞ
ARADAKİ FARK 170 LT. NE ÇOK SÜT TÜKETİYORMUŞUZ BİZ YAA
Türk halkının yüzde 79'unun çay, yüzde 41'inin kahve içtiği, buna karşın sadece yüzde 22'sinin süt tükettiği belirlendi.
Taylor Nelson Sofres firması tarafından yapılan araştırmaya göre, yüzde 79 oranı ile Türkiye'de en çok tüketilen içeceklerin başında çay geliyor. Çayı yüzde 41 ile kahve izliyor. Buna karşın süt ise yüzde 22 oranında tüketiliyor.
''Sadece çocukluk döneminde sağlığa katkısı olan bir besin maddesi'' olarak algılandığı için de, ilerleyen yaşlarda süt içme oranlarında düşüş görülüyor. Süt, en fazla yatmadan önce ve kahvaltılarda tüketiliyor. En çok çocuklar tarafından içilen süt, ek besin olarak değerlendiriliyor.
Ayrıca, Türkiye'de sütün yüzde 68'i, halen kapıdan açık halde alınması ve kaynatılması yöntemiyle tüketiliyor.
Bak şimdi ...
Canım şöyle buz gibi bir bardak süt istedi, ya da fırın sütlaç (ama bugün sütlaç günü değil dimi )
hadi hayırlısı..
Ne tesadüf bende süt içmiyorum hiç sevmemde.....
Ama hamile iken en az hergün bir bardak burnumu tıkayarak içmiştim. Sende ihmal etme...
Sude bana benzemesin diye hergün içmesi gereken kadar mutlaka içiriyorum.....
bende herkesın sut gununuzu kutlarım ve sütsüz bir hayat düşünemüyorum bizdede eşim içmez ıkı uc gunde bır bardak içerse oda benım zorlamamla bende soguk sıcak kahvelı kahvesız aramam sut olsunda neysekı oglus bana cekmıs oda benım
gıbı
eşim bazen' ya ben bır mandıra acyım sıze sut yetıstıremıyorum' dıyor
eeeeee anneler de bebişlerine süt verdiklerine göre bugun neden annelere işyerleri tatil değil bakimmmmmm
Ah nerde arkadaşım.
Hala evdeki büyük patronu kandıramadık.
Arkadaş nuh diyor peygamber demiyor..
TEŞEKKÜRLER
bende sütü severim oğlumda seviyor
senin vasıtanla tüm sitenin dünya süt gününü kutluyorum