Netten baktıklarım fena görünmüyor aslında ama denemiş olduğunuz ve beğendiğiniz varsa tarif alabilir miyim?
Netten baktıklarım fena görünmüyor aslında ama denemiş olduğunuz ve beğendiğiniz varsa tarif alabilir miyim?
o ne haci yaw?
Dışarda yediğinde okkalı bir hesap getirten ama evde de gayet pratik hazırlanabilecek bir tür et sosu caniko.
CemileZipak yazdı:
o ne haci yaw?
Yenilip, çok beğenilmişi var..DURUCUM yazdı:
Dışarda yediğinde okkalı bir hesap getirten ama evde de gayet pratik hazırlanabilecek bir tür et sosu caniko.
CemileZipak yazdı:
o ne haci yaw?
Izgara sebzeyle de çok güzel olmuştu bu arada..
Tarifi hakkında hiçbir fikrim yok..
Belcikalilarin tariflerine baktim, mutlaka ince kiyilmis mantar katiyorlar...
Ayrica bulyon ve beyaz sarap da katiliyor..
Turkce tariflere baktim, hardal, kori falan diyorlar..alakasi yok...bir de Turkce tariflerde kaymagi bol tutmuslar, Belcikalilar iki yemek kasigi diyorlar, bizimkiler bir paket...ne alaka...
Simla bu konularda uzman bir arkadaşımdan haber bekliyorum. O swiss otelden alıyormuş bu sosun orjinal toz karışımını... Tozun aslı İsviçre marketlerinde bulunabiliyormuş ancak. İçeriğini öğrenebilirse bana yazacak, ben de sana yazarım.
Çok sevinirim Pınarcım.
Ben netteki tarife göre yaptım fena olmadı.Ama Cemilenin de dediği gibi yabancı kaynaklarda farklı malzemeler mevcut.
pia yazdı:
Simla bu konularda uzman bir arkadaşımdan haber bekliyorum. O swiss otelden alıyormuş bu sosun orjinal toz karışımını... Tozun aslı İsviçre marketlerinde bulunabiliyormuş ancak. İçeriğini öğrenebilirse bana yazacak, ben de sana yazarım.
1 adet sogan rendele cok az zeytinyaginda kavur
1 paket mantari kucuk kucuk dogra ekle
uzerine tuz karabiber 2 yemek kasigi kori 1 yemek kasigi hardal (sevmiyorsaniz az ekleyin) ekle
1 cay bardagi beyaz sarap
1 kutu krema ekle
kremayi ekledikten sonra kisik ateste 5 dk kaynat
bunu denedim guzel oldu. tabi gercegi gibi olmaz gerceginde 2 tane farkli sos ve cokca baharat mevcutmus o da yok maalesef internette en yakin bu galiba