1. Sayfa - Toplam 3 Sayfa var 123 SonuncuSonuncu
Toplam 25 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.

nasıl ikna edebilirim? / ikna oldu :-)

konu okuldan bize gönderilen kızılay'a ait kumbaraya edip'in kendi harçılığından (böyle bir şey yok ya, kendi kumbarasından diye düşündüm) okul yapılması için destek olacak bir miktar bağışta bulunması.

edip'e anlattım, gereğini söyledim, parası olmayan ailelerin çocuklarının da okuyabileceği okullar yapılabilmesi için kendi kumbarasından bir miktar para vererek destek olmak isteyip istemediğini sordum.
    önce ne okulu, eğlence okulu mu giib anlam veremediğim bir soru sordu.
    aynen senin gittiğin gibi bir okul işte, dedim.
    ama nasıl bir okul, eğlence okulu mu.
    evet, senin okulun kalad eğlenceli bir okul için, dedim.
    hayır, ben paramı eksitmem, dedi.
    (bunu daha önce, babası ona, edip ebn yarın akşam geç gelicem, eğlenceli bir yere gidiyorum, dansöze para takabilir miyim, diye sorduğunda, yine aynı cevabı vermişti )

neden peki?
    vermek istemiyorum, zengin olmak istiyorum dedi.

garip, zenginlik fakirlik kavramları oturduğunu bilmiyordum oğlumda :roll:
    ikide bir bize kızdığında ben sokak çocuğu olacağım artık diye tehdit etmesi dışında tabi

Re: nasıl ikna edebilirim?

duurr bi dakkaa...

yoksa yoksa....bunlar, çocuğum sana söylüyorum, annesi sen anla! mı diyorlar da ben boşuna mı çocuğumu hırpalıyorum anlamayarak???

3. Re: nasıl ikna edebilirim?

Yerim ben o sokak çocuğunu

Gerekli açıklamaları yaptıktan sonra(netten de felaket haldeki köy okullarını gösterebilirsin) eğer istemiyorsa zorlamamalısın bence.Çocuk parasını biriktirmek istediğini söylemiş.Parasının kıymetini bilmesi de güzel Meriç
    İkna etmek için çok uğraşırsan bu sefer de annem nasılsa sonra elimden alıyor filan diye düşünebilir

valla bize de geldi ayni kumbaradan.

ben bu iş devletin birincil işi. biz okul yapımına yardimci olup, toplanan vergilerin kaldirip sokup yeniden yapmaya; silahlanmaya, diyanete gitmesini istemiyoruz dedim.

hazine tüm parasini okul yapımına, egitime aktarsin. ben camisiz, silahsiz ve yolsuz da yaşarım.

edip hakli bence. vatandaşlarca keyfen yapılacak tek şey "eglence okulları" olmali :-x

la_belle yazdı:
    Yerim ben o sokak çocuğunu

Gerekli açıklamaları yaptıktan sonra(netten de felaket haldeki köy okullarını gösterebilirsin) eğer istemiyorsa zorlamamalısın bence.Çocuk parasını biriktirmek istediğini söylemiş.Parasının kıymetini bilmesi de güzel Meriç
    İkna etmek için çok uğraşırsan bu sefer de annem nasılsa sonra elimden alıyor filan diye düşünebilir
    bozuk paraya ihtiyacım olduğunda başvurduğum olmuşturkumbarasına

bir keresinde burası hafiflemiş diye şüphelenmişti...

geçen gün de paraalrını aldım ki içlerinde YTL varsa bankaya yatırayım dedim haber vermeden...günler sonra farketti, benim paralarımı kim aldı diye.

hep oyuncak almak için biriktirir güya ama hiç farketmemiştir şimdiye kadar o para ile altın aldığımı
    daha kumbaradan para çıkartıp bir oyuncak almışlığımız da yok yani.

blueblue yazdı:
    valla bize de geldi ayni kumbaradan.

ben bu iş devletin birincil işi.
    gelen yazıdan aslında önce çocukların okutulması için diye düşündüğümden söze de öyle başlamıştım.
    ama derken hatırladım ki okul yapılması için isteniyor, burada bocaladım, daha devlet, özel girişim gibi kavramlar oturmamış bir çocuğa devletimizin okul yapması için para yardımı yapmamız lazımı iyi anlatamadım, sanırım ben pek kavrayamadım da ondan

öte yandan, kasım ayı forbes dergisinden daha yeni okumuştum, arsa payı çok yüksek okulların satılıp ticari alan olarak kullanılmasına olanak tanınacak bir zihniyette olduğumuzu.
    istanbul için epey genişçe bir liste yapılmış...
    çamlıca kız lisesinde, etiler otelcilik silesine kadar.

geçmişinden yoksun, taş binalara niyet edilmesi ne acı.

oyyy kara $oparim benim zengin olsun tabe yaaa!ellemeyin paraciklarina yavrimin

öte yandan, kasım ayı forbes dergisinden daha yeni okumuştum, arsa payı çok yüksek okulların satılıp ticari alan olarak kullanılmasına olanak tanınacak bir zihniyette olduğumuzu.
    istanbul için epey genişçe bir liste yapılmış...
    çamlıca kız lisesinde, etiler otelcilik silesine kadar.

geçmişinden yoksun, taş binalara niyet edilmesi ne acı.
    hımm fena fikir degilmis. işe bagdat caddesinin gobeginde milyon dolarlik arazide konuşlanmıs tarim il mudurlugu binasiyla başlamalarini oneririm. Her onunden geçişimde elime bir inek tezegi alip "maruzatim var" diye içeri girmek istiyorum

Bize de geleli 1ay kadar oldu o kumbara..
    Ufak oğlum getirdiği gün normal kumbarasında ne var ne yaoksa attı içine,ama akıllım anlamamış yardıma gideceğini yeni kumabarası sanmış sonra farkedince üzüldü ilkin sonra 'boşwer yardım yapmış olucam işte' diye teselli etti kendini ama sanırım 50tl falan attı içine

Büyük temkinli,daha ilk getirdiği gün 'anne dursun bakalım2 dedi,hala da hiçbirşey atmadı..

Bize henüz gelmedi o kumbaradan ama sanırım gelir.

Ben kendi adıma Melis'in biraz para vermesini isterim (onun da parası kıymetlidir) Zaten oyuncaklarını sık sık ayıklayıp veriyoruz. Türkiye'de sıkıntıda olan başka çocukların olduğunu anlamalı. Yani bence çocuğu biraz yönlendirmek gerek bu konuda.

Beş lira olsa da o kumbaraya atılmalı (biraz da ben eklerim olur biter)

Hmmm bu arada bence "eğlence okulu" deyince olay tam anlatılmamış olmuş, parasını başka çocukların "eğlencesi" için vermek istemeyebilir. Ben olsam " hayır bunlar çok daha basit okullar, senin okulun kadar eğlenceli olmayacak, amaç çocukları eğitmek" derdim.