Çok kısa sürede hazırlayabileceğiniz çok nefis bir börek tarifi vermek istiyorum size..
İçine istediğiniz malzemeyi koyabilirsiniz fekat patlıcanlı ve pırasalı harç olursa çok güzel oluyor.
Pırasalı harcı minedafne\'nin tarifindeki gibi yapabilirsiniz.
Patlıcanlı Harç: 1-2 baş soğan(arzuya göre),2 büyük boy patlıcan(kabuğu soyulmuş ve tavla zarı büyüklüğünde doğranmış), 3 domates(kabuğu soyulmuş,küp küp doğranmış, 2-3 sivri biber, biraz karabiber, tuz,sıvı yağ
Önce soğan ve biberleri sıvı yağda kavuralım, sonra domatesleri ilave edelim suyu çekilene kadar kavuralım, en son patlıcanları (tuzlu suda beklemiş olsun) suyunu alıp ilave edelim, iyice kavuralım tuzunu biberini ekleyelim.
Hamuru için (Mini ve midi fırın için ölçülerim bunlar. İstenirse büyük tepsi için iki kat ölçü kullanılacak);
1 yufka
10 adet milföy hamuru
2 yumurta
1 şişe maden suyu
1/2 çay bardağı sıvı yağ
Tepsimizi yağlayalım. Milföylerin yarısını merdane yardımıyla veya elimizle açtırarak tepsinin dibine boşluk kalmayacak şekilde döşeyelim.
Yufkanın yarısını ayırıp milföylerin üstüne döşeyelim.
İç malzememizi yufkanın üzerine eşit bir şekilde dağıtalım.
Yufkanın diğer yarısını yine bu malzemenin üstüne döşeyelim
En son kalan milföyleri yine böreğin en üstünde boşluk kalmayacak şekilde döşeyelim.
(Yani sırasıyla en altta milföy, üstüne normal yufka, ortada iç malzememiz, yine normal yufka ve milföy şeklinde sıralanacak.)
Böreği servis yapacağımız şekilde keselim.
Bir kasede 2 yumurtayı çırpalım, sıvı yağ ve maden suyunu ilave edelim ve böreğin üzerine boca edelim.
Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim.
Laf aramızda Arnavut böreğini elde açamam diyenler için kurtarıcı bir tarif. Çokkk basit mutlaka deneyin 10 dakikada hazır oluyor. Hamuru ben açtım diye herkesi inandırabilirsiniz
Afiyet olsun.