1. Sayfa - Toplam 5 Sayfa var 123 ... SonuncuSonuncu
Toplam 45 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.

Evliliklerin uzun sürmesinde kesinlikle eşlerin birbirini özgür bırakması önemli mi sizce?

Dün akşam söylemesi ayıp doğum günümdü. 40 bitti....
    Çok büyük bir tesadüflede üniversiteden çok sevdiğim bir arkadaşım çalıştığı bankanın bir eğitimi için İst idi.Adanalı olduğu ve sık görüşemediğimiz için dün bizim adımıza kaçırılmayacak bir gündü.Ve sabah kahvaltıda 3 arkadaş,öğleden sonra 4. arkadaşımız bize katılarak akşamda 5 kişi yemek yemeğe gittik.Sohbet edebilmek adına canlı müzik olmadan ,sakince rakı /balık keyfi yapabileceğimiz bir yer istedik.
    Beyler de telefon ile bize fikir beyan ettiler
    Nihayet arkadaşlardan eşi hafta sonu ona evde olan Gölcükte deniz subayı olan bir beyin ayırtığı(yukarıdaki sorumu irdelememize sebep olan oldu bittidir bu) Büyükçekmece orduevinde yemeğimizi yedik ve sohbetimizi ettik.
    Arkadaşlarımdan Mimarobada oturan ve en sık görüştüğüm,üniversitede iken çıktığı,hepimizin tanıdığı Elektrikten bir dönem arkadaşımızla evli.92 de evlendiler bizim gibi ve hala mutlular.
    Semihi de tüm üniversite arkadaşlarım tanır zira 2. sınıftan beri çıkarız,bizde 92 de evlendik ve şükürler olsun mutluyuz.
    Adanalı arkaşımız 2. evliliği,Floryada oturan arkadaşımız boşandı,şu ara hayatında biri var,sanırım evlenecekler.
    Eşi denizci olan arkadaşımız okuldaki flörtü ile yıllarca çıktı,ayrıldı ve şu andaki eşi 2. eşi onunda.
    Benim eşim ve Dileğin eşi(uzun süre evli olan)sabahtan buluştuk ve ben Tuğberki nerede ise tüm gün babaya bıraktım(öğlen okuldan alıp yengesine götürdü,akşam çıkışta alıp eve geldiler ve tüm akşamı birlikte geçirdiler)gün içinde 2 kez aradılar,programı öğrenincede akşam aramadılar.Ben Tuğberki sormak ve onunla konuşmak için yemekte bir kez evi aradım.Dilek onuda yapmadı zira oğlu 17 yaşında.
    Diğerlerin eşleri ve arkadaşı bir rahat bırakmadılar.Nereye gideceğimize bile sürekli karıştılar.Ve nihayet bizim gideceğimiz balıkçıyı yalnız gitmemiz için uygun bulmayıp,Gölcüklerden yer ayırtıp ordu evine program yaptılar.
    Birbirimizi çok özlediğimiz ve amaç bir arada olmak olduğu içinde sesimizi çıkartmadık ama aslında beşimizde sinir olduk duruma.
    Doğal olarak akşam nostalji sohbetlerinin yanında konulardan biride bu idi .Eşler ve tutumları,aile içi özgürlük.
    Sonuçta biz Dilekle ,Semih ve Nazminin bize bizim onlara güvenimiz ve birbirimize nefes alma olanakları tanıdığımız
    için uzun süreli birlikte olabildiğimize karar verdik.
    Siz ne dersiniz?

Re: Evliliklerin uzun sürmesinde kesinlikle eşlerin birbirini özgür bırakması önemli mi sizce?

elifgencer yazdı:

Sonuçta biz Dilekle ,Semih ve Nazminin bize bizim onlara güvenimiz ve birbirimize nefes alma olanakları tanıdığımız
    için uzun süreli birlikte olabildiğimize karar verdik.
    Siz ne dersiniz?
    Tabiki bu tek sebep olamaz,ama en önemli ve diğer şeyleride beraberinde getiren bir sebep bence.Zira ben özgürlüğüm ,ben istemeden kısıtlanırsa huysuz ve sinirli olurum.Bu da başka tatsızlıklar getirir.

Re: Evliliklerin uzun sürmesinde kesinlikle eşlerin birbirini özgür bırakması önemli mi sizce?

Elif tabi ki çok önemli eşlerin birbirini özgür bırakması ama uzun evlilikler için tek sebep değil bence.

Ben de zaman zaman ,eskisi kadar sık olamasa da ,eski arkadaşlarımla program yapıp buluşuyorum.Bu son zamanlarda gündüz programları şeklinde gelişiyor ama akşam yemek programları da çok yaptık ve yapacağız tabiki de..

[quote]
    elifgencer yazdı:
    ...ben özgürlüğüm ,ben istemeden kısıtlanırsa huysuz ve sinirli olurum.Bu da başka tatsızlıklar getirir.
    Aynı ben de öyleyim işte ..

evliliğimizle alakalı pek çok sorunlu zaman geçirsekde bu tip zamanlarda hiç kasmadık birbirimizi

ne ben onu aradım ne de o beni

hatta bir keresinde üç arkadaş yemeğe çıkacaktık son anda özlemin eşi ömer bizde gelelim dedi iyi dedik hadi gelin

hüsamettin i aradım aylin ben yorgunum gelemem yemeğe siz gidin nasılsa seni bırakırlar dedi

meğer oğuz çok ateşliymiş benim eğlencem bozulmasın diye söylememiş

özgürlük değil de güven sanırım

birde en baştan itibaren nasıl başlarsa öyle gidiyor elifcim

Demek bende sizle olsaymissim banada sinir olurdunuz
    kesin daha cok esime cünkü anlatigin arkadaslarinin esleri gibi bak 24 seneleki evliyiz boyumca cocuklarim var kafa ayni kafa yane degisen hic bir sey yok gitmiyormuyum gidiyorum ama
    bin bir cileyle anliycan seneler gecsede degismiyor bazi seyler :-x

Tabi evililğinizin başından beri süreci bilmiyorum ama biraz da özgür bırakmada "17 senelik evli" olmanızın etkisi olabilir mi?

Malum diğerleri 2. evliliği birinin diğeri henüz sevgililikte.

Zaten bu dönemler karşılıklı en çok özlem duyulan en çok merak edilen ve aranan dönemler değil mi.

Tabi önceki dönemlerinizi bilmeden yazıyorum, siz eğer ki biz evlendiğimiz günden beri böyleyiz diyebiliyorsanız, o zaman yazdıklarım geçerlilğini yitiriyor.

Yemekci yazdı:

Tabi evililğinizin başından beri süreci bilmiyorum ama biraz da özgür bırakmada "17 senelik evli" olmanızın etkisi olabilir mi?

Malum diğerleri 2. evliliği birinin diğeri henüz sevgililikte.

Zaten bu dönemler karşılıklı en çok özlem duyulan en çok merak edilen ve aranan dönemler değil mi.

Tabi önceki dönemlerinizi bilmeden yazıyorum, siz eğer ki biz evlendiğimiz günden beri böyleyiz diyebiliyorsanız, o zaman yazdıklarım geçerlilğini yitiriyor.
    Evliliğimizin başından beri eğer arkadaşlarımızla yalnız çıkmak istedi isek çıktık.Asla arkadaşlarımızdan kopmadık,ailece görüştüğümüz arakadaşlarımız olduğu gibi bekar yada iş arkadaşlarımızla da yemek,maç,gezi vs planı yapabildik ve hiç birbirimizi zorlamadık bu konuda.
    Üstelik 7 den 11 kadar süren bir yemektede de 7 kez aramadık birbirimizi,arkadaşlarımızla sohbete izin verdik.Bunun yeni evlilikle yada sevgililikle ilgisi yok .Bu hastalıklı bir durum.Kıskanma,sahiplenme vs değil bunun ismi.Baştan böyle görülsede sonra batat insana.

önemli tabi.

ama iş kadında bitiyor.. gidicem diyorsa gitmeli ve kararlı olmalı.. koca bir süre sonra ya alışacak ya alışacak. herkesin bireysel hayatı olmalı, bu bir gereklilik bir ihtiyaç.

Ben pinokyoya her zaman en rahat uyuyacağı koltuğu ayırdım. İşe yaradı.

O da bana karışmadı, kumanda bende, ben ne istersem onu izledik.

Bak şimdi, Allahı var, iyi adammış.