Dün akşam söylemesi ayıp doğum günümdü. 40 bitti....
Çok büyük bir tesadüflede üniversiteden çok sevdiğim bir arkadaşım çalıştığı bankanın bir eğitimi için İst idi.Adanalı olduğu ve sık görüşemediğimiz için dün bizim adımıza kaçırılmayacak bir gündü.Ve sabah kahvaltıda 3 arkadaş,öğleden sonra 4. arkadaşımız bize katılarak akşamda 5 kişi yemek yemeğe gittik.Sohbet edebilmek adına canlı müzik olmadan ,sakince rakı /balık keyfi yapabileceğimiz bir yer istedik.
Beyler de telefon ile bize fikir beyan ettiler
Nihayet arkadaşlardan eşi hafta sonu ona evde olan Gölcükte deniz subayı olan bir beyin ayırtığı(yukarıdaki sorumu irdelememize sebep olan oldu bittidir bu) Büyükçekmece orduevinde yemeğimizi yedik ve sohbetimizi ettik.
Arkadaşlarımdan Mimarobada oturan ve en sık görüştüğüm,üniversitede iken çıktığı,hepimizin tanıdığı Elektrikten bir dönem arkadaşımızla evli.92 de evlendiler bizim gibi ve hala mutlular.
Semihi de tüm üniversite arkadaşlarım tanır zira 2. sınıftan beri çıkarız,bizde 92 de evlendik ve şükürler olsun mutluyuz.
Adanalı arkaşımız 2. evliliği,Floryada oturan arkadaşımız boşandı,şu ara hayatında biri var,sanırım evlenecekler.
Eşi denizci olan arkadaşımız okuldaki flörtü ile yıllarca çıktı,ayrıldı ve şu andaki eşi 2. eşi onunda.
Benim eşim ve Dileğin eşi(uzun süre evli olan)sabahtan buluştuk ve ben Tuğberki nerede ise tüm gün babaya bıraktım(öğlen okuldan alıp yengesine götürdü,akşam çıkışta alıp eve geldiler ve tüm akşamı birlikte geçirdiler)gün içinde 2 kez aradılar,programı öğrenincede akşam aramadılar.Ben Tuğberki sormak ve onunla konuşmak için yemekte bir kez evi aradım.Dilek onuda yapmadı zira oğlu 17 yaşında.
Diğerlerin eşleri ve arkadaşı bir rahat bırakmadılar.Nereye gideceğimize bile sürekli karıştılar.Ve nihayet bizim gideceğimiz balıkçıyı yalnız gitmemiz için uygun bulmayıp,Gölcüklerden yer ayırtıp ordu evine program yaptılar.
Birbirimizi çok özlediğimiz ve amaç bir arada olmak olduğu içinde sesimizi çıkartmadık ama aslında beşimizde sinir olduk duruma.
Doğal olarak akşam nostalji sohbetlerinin yanında konulardan biride bu idi .Eşler ve tutumları,aile içi özgürlük.
Sonuçta biz Dilekle ,Semih ve Nazminin bize bizim onlara güvenimiz ve birbirimize nefes alma olanakları tanıdığımız
için uzun süreli birlikte olabildiğimize karar verdik.
Siz ne dersiniz?