Cok iyi bi orannn!
Ama...
%90 devam, her hafta yarim gun okula gitmemek demek.
%90 devam, bir okul yilinda 4 koca hafta dersleri kacirmak demek.
%90 devam, bes okul yili suresince yarim yil okulda olmamak demek.
Cocugunuzun potansiyeline ulasmasini saglamak icin okula devamini lutfen %95'in ustunde tutun.
.................................................. .
Bu yaziyi cocuklarin okulundan vermisler,-dogru diyolar yaa- oldum; bi kosu cevireyim, sitenin bilgisine sunayim dedim.
E insan boyle dusunmuyor tabii, bazen bi gunden ne olcak diyo insan.
Ingiltere'de cocuklarin okula devami belediyenin egitim bolumu tarafindan on-line denetleniyor, okullar her gun yoklama sonuclarini gonderiyorlar bu merkeze.
Eger cocugun devamsizligi nedensiz belli bir yuzdenin asagisina duserse sosyal gorevliler devreye girip durumu inceliyolar ve gerekirse her sabah sosyal gorevliler bu durumdaki cocuklari evlerinden bizzat alip okula getiriyolar.
Haliyle annesi/babasi sabah kalkmaya zahmet etmeyeni var, bagimlisi var, emmisinin gelini memleketten gelmis diye cocugu okula gondermeyip hosgeldine gideni var , hee bi de leyn son hafta ne ogrencekler zaten, ucak fiyatlari da artmadan biz kendimizi bikac gun onceden Turkiye'ye atalim diyeni varr ...
Lakin biz kendimizi bir ay onceden ulkemize atalim diyen gocmenler yuzunden kanunlar da degisti hani: Eger cocugun devami %95'in ustundeyse mudur 10 gun tatil yuzunden devamsizlik izni veriyor. Altindaysa risk alip izinsiz gidiyosun.
Risk de belediyesine gore, cocuk basina her devamsizlik gunu icin 100 Sterlin para cezasi!
Soke soke de aliyolar. Eger devlet yardimi aliyosan, her hafta yardimindan kesip de aliyolar.
Ne biliyim iste, genel kultur olsun diye anlattim.