Bizde adettir .. Eşim de ben de bayramlarda mutlaka anne babalarımızın yanında olmaya dikkat ederiz.Mutlaka .12 yıllık evliliğimizde ilk 2 yıl çalışıyordum .O zaman 2 bayramda tatile gittik ,onun dışında her bayram mutlaka önce ailelerin bayramını kutlarız ,tatile çıkacağımız varsa da ondan sonra çıkarız..
Ama bu bayram böyle denk gelmedi.Biraz kafa dinlemeye ihtiyacımız vardı ,biliyorsunuz yaşadıklarımızı .Hem çocuklara değişiklik hem de bize diye bu bayram 4 günlüğüne uzaklaştık buradan.. Gitmeden 1 gün önce ,çocukları alıp kayınvalideme gittim.Hem erken bayram kutlaması hem de babaanne ve dedeleri çocukları görsünler diye.. Anneme gidemedim.Hem bu tatili son gün kesinleştirdik ,vakit olmadı gitmeye ,biraz uzaktalar .Ama telefon açtım ,anlattım durumu .. Annem biraz kırılgan ama güya çaktırmadı ,iyi tamam kızım dedi.Demek bayramda yoksunuz dedi.. He dedim bu sefer böyle oldu anne
Bayramın ilk günü de bayramlaşmak için aradık her iki tarafı da .Benim annem bu sefer iyice naz yaptı bana .Herkes burdaymış ta .Bütün oğlanlar,gelinler,torunlar .Bir tek sen yoksun .. Bu arada bu saydıklarım baya kalabalık yine de beni arıyor
Dedim annecim bu sefer böyle oldu ,dönünce geleceğimdir..
Neyse döndük geldik.Geldiğimiz akşamı beklemiş bizi ,ama imkansızdı .Havaalanından doğru eve ,acil duş ve yatış ,sabah erkenden çocuk okula gidecekti sonuçta.
Kısaca ,bugüne kadar ne zaman annemi aradıysam kapris yaptı anacım.Dedim cumartesi geliyorum..
Az önce de aradım tekrar.Fırça attı bana ,sen hala evde misin saat kaç oldu diye ..Geliyorum merak etme dedim.Şimdi yola çıkıyorum ,fırçamı yemeye
Canım annem çok seviyorum seni ..Kaprisli hatun ,bi tek te bana yapar bu kaprisleri.Sıkıysa oğullarına ,gelinlerine yapsın