Hamuru için:
1 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı zeytin yağı
1 çay bardağı ılık su
Yarım çay bardağı şeker
1 yumurta (Akı içine, sarısı dışına)
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket yaş maya
Aldığı kadar un
Hamuru yumuşak tutulucak.
Not: Yoğurduktan sonra nemli bir bezle üzerini örtüp, yarım saat kadar hamuru dinlendirin.
İç harcı için:
500-600 gr. kadar salam (Robottan çekilmiş) Küçük küçük doğramak uğraştırıyor, o bakımdan!
5-6 adet yeşil biber
2 adet suyu ve çekirdekleri alınmış domates
Biraz tuz
3-4 yemek kaşığı kadar mayonez
3-4 yemek kaşığı kadar ketçap
Salam yerine sosis de olur, yada salam sosis karışık da olur.
Hazırladığınız çörekleri de, önce tepside mayalansın diye 20 dk. kadar beklerin, daha sonra üzerine yumurta sarısıyla çırpılmış zeytin yağı ve biraz sütü çırpıp sürün. Önceden sürerseniz, kabarmasını engellemiş olursunuz.
Fırından çıkarıncada, üzerini temiz bir bezle örtün ki yumuşacık pamuk gibi olsunlar.
AFİYET OLSUN!