1. Sayfa - Toplam 4 Sayfa var 123 ... SonuncuSonuncu
Toplam 33 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.

HER ANNE ASLINDA BEKAR DEĞİL Mİ?

Eskiden, aman dağlara taşlara, lafı bile edilmezdi ama artık bizim de bekâr annelerimiz var. Boşanmış ya da eşini kaybetmiş kadınlardan değil, işin en başında tek başına çocuk büyütmeyi göze almış cengâverlerden bahsediyorum. Her iki durumda da sonuç değişmiyor elbette, o çocuk yalnız büyütülüyor ama yola bilerek çıkmakla, yolda planların değişmesi arasında biraz fark var.

Sayıları kelaynaklar kadar, cesaret edenler de genellikle göz önündeki isimler olduğundan, bekâr annelik çok konuşturan konuların başında geliyor. Evli olmayan bir kadın hamile kaldığını açıkladığında, meselenin deşilmedik, kadının kanatılmadık yeri kalmıyor. En hafifinden çocuğu yalnız büyütme cesareti gösterişi hayretlerle karşılanıyor.

İyi ama her çocuklu kadın aslında bekâr bir anne değil mi? Türkiye’de milyonlarca kadın çocuğunu yalnız büyütmüyor mu?
    Kaç baba hamilelik sırasında “gerçekten” karısının yanında oluyor? Karısının yediğine içtiğine dikkat eden, evdeki yükünü hafifleten, tüm doktor kontrollerine eşlik eden, bebek alışverişi için para bırakmak yerine karısıyla mağaza mağaza dolaşan, seçim sırasında fikir beyan eden, yoldaki çocuğu için kafa yoran, karısıyla birlikte hamilelik ve bebek bakımı üzerine bilgilenen, kitap okuyan kaç erkek var?
    “Babalık sonradan öğrenilen bir şey” diye savunuyorlar ya kendilerini, durum çocuk doğduktan sonra da değişmiyor. Bebek ağladığında gece uykusundan kalkan sadece kadın oluyor, bebeğin alması gereken ilaçları, alerjilerini, hangi aşıları olduğunu, hangilerini olması gerektiğini, neden birden ağlamaya başladığını, altının nasıl değiştirileceğini, dolaşmaya çıkarken yanına ne alması gerektiğini anne biliyor.

Şimdi bunu okuyunca sinirleri ayaklanan babalar vardır. O zaman size küçük bir test. Bir çırpıda çocuğunuzun ayakkabı numarasını, kilosunu ve boyunu söyleyebilir misiniz? Eminim doğum gününü bilmeyenlerin sayısı bile az değildir.

Bekâr annelik ömür boyu süren bir şey, yanınızda kocanız olsun olmasın. Siz hep ona çocuğun müsamere gününü, saatini, veli toplantısını, kursa kaçta götürülüp oradan kaçta alınacağını hatırlatmak zorunda kalacaksınız. Öğretmenlerinin çoğunun adını hiç öğrenemeyecek. Arkadaşlarıyla ve onların aileleriyle tanışmayacak. Hassas veya biraz sıkıntılı konuları açıklamak, konuşmak, çocuğun merakını gidermek hep size kalacak.

Tekrar söylüyorum, annelik aslında yalnız yapılan bir şey. O yüzden bekâr annelere çok da şaşırmamak lazım.

BANU TUNA-HÜRRİYET

---------------------------------------

Çok da birşey eklemek gereksiz belki ama 2.çocuğu yapmak istememin de sebebidir bu yazanlar.İstememem diyorum çünkü onun bile kararı bana ait.

Eşim harikadır gerçekten ama çocuk konusunda herşey bana bakıyor.Her kararı ,her koşturmacası bana ait.
    Terbiyesinden,hangi okula gideceği,hangi dr.'a gösterileceğinden,ne konularda teşvik edileceğine kadar.

Hele ki son zamanlarda o kadar az beraber vakit geçiriyorlar ki.
    Eskiden babası geç geldiğinde soran kızım artık kanıksadığı için sormuyor bile babası evde olmadığında.

Velhasıl zor zanaat annelik,hele ki desteksiz olursa.

Re: HER ANNE ASLINDA BEKAR DEĞİL Mİ?

"Şimdi bunu okuyunca sinirleri ayaklanan babalar vardır. O zaman size küçük bir test. Bir çırpıda çocuğunuzun ayakkabı numarasını, kilosunu ve boyunu söyleyebilir misiniz? Eminim doğum gününü bilmeyenlerin sayısı bile az değildir."

ben ayakkabı numarasında takılıyorum, çok sık değiştiği için
    ama eşim takılmaz, en son şu numara aldık der

kendi anneliğimi sorgulamam gerek bu yazıdan sonra
    ama benim ki unutkanlık, ilgisizlik değil di mi

güzel bir yazı olmuş

Simlacım ,bugun okulda tanışma partisi var .bizimki kaç haftadan beri ,o saati boşaltma programı yaptı .öğretmenini benden daha cok merak ediyor ,kime düştü bu couk diye ...

Bekar anneye en büyük örnek sanırım anneciğim..

50 yıllık evliliğinin sanırım 35 senesi bekar ve 4 çocuklu geçti..

Babam abim 6 aylıken gurbete çıkmış köyden .6 yaşında geri gelmiş. Baban geliyor dediklerinde, zavallı abim koşarak gitmiş babasını karşılamaya dışarı .Babamla karşılaşmışlar ama, babam oğlunu,oğul babasını tanımıyormuş.Geçip gitmişler birbirlerini geçerek ..

Küçük abim doğduğunda ,tesadüf askerde kaza geçirmiş oldugu için evdeymiş.Yoksa onun da doğuşunu göremeyecek miş.

Sonra sırada ben varım. Beni ilk kez 2.5 yaşında görmüş babam .Doğduğumda annemin yanında yokmuş,istanbul'da çalışıyormuş. Ben köyde doğdum.

Kardeşim doğmadan önce İstanbul'a yerleştik.Benim doğumumla birlikte Almanya'ya işçi olarak gitmiş. Annem kardeşime sancılandığında 5 yaşındaydım. Komşular götürmüştü Zeynep Kamil'e .Merdivenden zorla inişini hatırlıyorum.Sancısı çoktu.

Sonraki yıllar hep annemiz büyüttü 4 çocugunu hem evli hem de bekar bir anne olarak .Herşeyimizli annem ilgilendi.Babam geldiğinde 3 ay kalırdı .O zamanlar da sanırım biizm en şımardığımız zamanlardı belki de .

Diğer kardeşlerimi bilmiyorum ama ben büyüdükçe babama kızmaya başladım içimden .2 ya da 3 senede bir izine gelebiliyordu .Ağırlıklı Hindistan çevresi,Avustralya çevresinde çalışıyordu . Neyse bizde hikaye çok ..

Asıl bekar anne benim annem .Şimdi düşünüyorum da hangimiz böyle bir hayatın içinde olmak isteriz ki?

Ben tabi bu yazının daha ilk cümlesini okuyup yazmaya başladım ya )

Genelde çocuklarla ilgili her türlü toplantıya ,gösteriye ,vs eşim de katılır mutlaka . Gelemediği zamanlar yoğun ya da programlı zamanlarıdır . Mesela bugün velilerle ilgili toplantımız var .Az sonra oradaya gideceğiz ..

begonvil yazdı:
    Simlacım ,bugun okulda tanışma partisi var .bizimki kaç haftadan beri ,o saati boşaltma programı yaptı .öğretmenini benden daha cok merak ediyor ,kime düştü bu couk diye ...
    İşte demek istediğim bu.
    Olması gereken de bu.

Senin eşin de yoğun çalışıyor.
    Ama bunun için ne yapıp edip zaman ayırıyor değil mi?

Bizdeki sahne şu.

Davetiye geldiğinden beri söylüyorum.
    Gelirim dedi.

Dün izne çıkacağım zaten evdeyim yarın gideriz dedi.
    Bu sabah ofise gideyim o saate dönerim dedi.
    Az önce konuştuk.
    Ben şimdi git-gel yapmayayım sen götür dedi.

Ben zaten biliyordum böyle olacağını.Aslında hata bende hiç söylememem lazım.

Korkum bana birşey olsa çocukla ilgili hiçbirşey bilmiyor.

Blog Girişleri
    1

DURUCUM yazdı:

aynen!
    :-x

DURUCUM yazdı:
    begonvil yazdı:
    İşte demek istediğim bu.
    Olması gereken de bu.

Senin eşin de yoğun çalışıyor.
    Ama bunun için ne yapıp edip zaman ayırıyor değil mi?

Bizdeki sahne şu.

Davetiye geldiğinden beri söylüyorum.
    Gelirim dedi.

Dün izne çıkacağım zaten evdeyim yarın gideriz dedi.
    Bu sabah ofise gideyim o saate dönerim dedi.
    Az önce konuştuk.
    Ben şimdi git-gel yapmayayım sen götür dedi.

Ben zaten biliyordum böyle olacağını.Aslında hata bende hiç söylememem lazım.

Buna sebep biraz da bizleriz biliyor musun ? Yani böyle düşünüyorum ben .

Nasıl olsa sen yapıyorsun ,ilgileniyorsun ,o rahat davranıyor bu sebeple.

yok bekar bir anne değilim kaan emre'nin doğumundan bu yana eşim çok bakar 2 yaşını geçti halen gece beni bile kaldırmaz eşim kalkar sütünü,suyunu ne istiyorsa vs.verir...eşim yıkar,besler,gezdirir,oynar yani evde baba olduğu sürece kaan emre babayladır ve tüm bakımı ona aittir...zaten bir doğurmadı ve emzirmedi
    banada söylüyor herkes böle kocan varken ikinciyi neden düşünmüyorsun diye