tedbundy1555 yazdı:
PENGUIN yazdı:
hiii cocuklara tez mucadele ogretile
janet denen arkadasim cocuklarini aynen mucadele etmekle amaclarina ulasmasini ogretti cocuklarina, bakalim 15 -20 sene sonra kim daha cok mutlu olucak dylan mi lauren mi? Hos bizde surekli ogretiyoruz zorlayacaksin sartlarini en iyisini yapman icin ama bilmiyorum.
simdi diycen janet kim? bakiniz oteki siradisi anne forumu
Sonuçta amaç sadece büyüyünce mutlu olmak değil...Ben de mutsuz değilim; sadece farklı yetiştirilseydim nasıl olurdum acaba diye düşünüyorum..
Oğlumun büyüyünce mücadeleci, kaprissiz, azla yetinmesini bilen, empati kurabilen, şımarıklık yapmayan, olgun ve tutarlı biri olmasını istiyorum (benim zıttım yani)..Buradan da demek ki ailemin bana yaptığının tersini mi yapmak gerekiyor acaba diye düşünüyorum...Her istediği oyuncağı almamalıyım, her istediğini yapmamalıyım, bazı öğünler aç kalsın kendi mutfakta kendine yemek yapmaya çalışsın mesela, ya da sokakta düşünce hemen yanına koşmayayım, zor bir durumda kalınca kendi başının çaresine bakmayı öğrensin işte...Karışık oldu ama sesli düşünüyorum ondan karıştı biraz sanırım...Öyle güzel yazmayı da beceremem zaten...Korumacı bir anne değilim zaten ama bazen daha fazla zorluk çekmesi gerektiğini düşünüyorum ve buna şimdiden başlamalıyım, ilerde geç oluyor zira...