1. Sayfa - Toplam 3 Sayfa var 123 SonuncuSonuncu
Toplam 22 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.
    Blog Girişleri
    1

Cocuklarinizi obeziteye karsi bilincli beslenme konusunda egitiyor musunuz??

Amerika ve Ingiltere'nin durumu cok vahim...Haberleri okudum da;
    http://www.hurriyet.com.tr/dunya/12325534.asp?gid=229

Sigara, icki, uyusturucu gibi kotu aliskanliklarin yanisira obezite de insan sagligi ve gelecek nesiller icin buyuk tehlike olusturuyor...

Saglikli yemek, saglikli yaglar kullanmak, sekeri-unu-tuzu kontrollu kullanmak, sebze-meyve-yagsiz et agirlikli beslenmek gibi dogamiza uygun aliskanliklar icerisinde olmak, cocuklarimizi da boyle beslenmeleri konusunda tesvik etmek konusunda neler yapiyoruz??

Kolayi, cipsi, cukulatayi, sekeri yasaklamak veya kontrollu vermekle basliyor ama boyle bitmiyor olay, daha fazlasi gerekiyor...

Oglum zayif bir cocuk ama etin yagli kisimlarini, hamurisini fazla yemesini, sutune fazla seker, yemegine fazla tuz atmasini engelliyor ve nedenlerini de acikliyorum...

Abartiyor muyum sizce??? :roll:

Re: Cocuklarinizi obeziteye karsi bilincli beslenme konusunda egitiyor musunuz??

Bence abartmiyorsun Cemile... ben de kizimin fazla sekerli, tuzlu yemesine engel oluyorum, zaten o da bu konuda biraz duyarli ama hic unutturmamak gerekiyor.

sabah kahvalti gevregi olarak sekersiz veya en dusuk sekerlilerden veriyorum, sutune seker katmiyorum, lolipop falan gibi seyleri pek sevmiyor zaten ama yerse haftada bir, dondurma sekeri ve yag orani dusuk, yagsiz et, yagsiz yogurt veriyorum. Kola ve asitli hic bir icecek icmedi bugune kadar, hic vermeyi de dusunmuyorum. Onceden hergun bir kurabiye yemek isterdi ama artik buyudu onu da vermiyoruz. Onun disinda her yedigi seyin saglikli olup olmadigini konusuyoruz... Bir tek sevdigi sey Mc Donalds'a gidip oyun oynamak o zaman da tavuk nuggets yiyor 4 parca 10 gunde 1 falan, onun disinda junk food'a izin vermiyorum.

Re: Cocuklarinizi obeziteye karsi bilincli beslenme konusunda egitiyor musunuz??

en iyisini yapıyorsun cemile.bizim evdede durumlar aynı.sadece büyüdükçe kola içmelerine eskisi kadar sınır koyamıyorum.zaten iki büyük oğlumda sporcu olduğu için özellikle en büyüğü hocaydı beslenme konusunda benden titiz.

4. Re: Cocuklarinizi obeziteye karsi bilincli beslenme konusunda egitiyor musunuz??

Yok abartmiyorsun Cemile. Ben de acikliyorum.

Her istediginde birseyler yemesi de mumkun degil zaten. Yemek ve ara kahvalti saaatlerimiz belli, yuvada da belli zaten.

Sekerleme zaten girmez bizim eve. Sadece dogum gunu partilerinde dagitilan sekerlerden yiyebilir. Onlardan da hergun bir tane secme sansi var. Cougunu da sevmez birakir cope gider zaten. Cikolata yemesine izin var hafta da 2-3 kere.

Yarim dilim ekmege yag surduyse diger yarima fistik ezmesi surulur. Acikliyorum hep. Bunlara hic vitamin yok diyorum. Seni buyutmez ve saglikli olmazsin diyorum vs vs.

Bence abartmiyorsun(uz).

bunda abartılacak bir şey yok doğru olanı yapıyorsun benim oğlum daha küçük olduğu için (11 aylık) şuan bunları yapmama gerek yok büyüdüğünde kesinlikle sınır koyarım bende
    sağlıksız olacağına zayıf olsun daha iyi

Biz Yağmur'a içinde şeker olan hiçbirşey vermiyoruz. Ve hayvansal yağ olabildiğince az alıyor. 2 yaşına kadar bu böyle olacak. 2 yaşından sonra kontrollü yiyecek.
    Eve kola almayacağız ve onun yanında biz de içmeyeceğiz. Bu durumda içse bile ayda yılda bir içecek (tamamen yasaklamak ta sonradan suyunu çıkarmasına neden olabilir)
    Ben obezite den çektiğim kadar çektim. O çekmesin istiyorum.

Etrafımızdaki teyzeler ve ablalar genelde kilolu hatunlar.

Kızım büyüdüğünde ben gibi olmak istiyor. Bide kardeşimin eşi gibi.

Şu sıralar iştahı baya yerinde maşallah. Uzun süre cılız, iştahsız ve yeme problemi olan bir çocuğun annesi olarak bu durum beni çok keyiflendiriyor.

Ben pek ekmek yemem, kızımda yemez. Birtek çorbada kıtır ekmek hoşuna gider. Ekmek arası kültürümüz pek yoktur.
    Abur cubur alışkanlığımız hiç olmadı. Tatlıyı çok sever. Her gün mutlaka bir porsiyon yer. İkinciyi istemez zaten. Sebze ve meyve konusunda yemicemmm diye hiç geri çevirmedi. Aksine çok sever. Aynı zamanda etin her çeşidini iştahla yer.

Allahım bana acıdı galiba. Yemediği zamanlarda çok sabırlı davrandığım ve çok ağladığım için bu günleri bana bir ödül olarak verdi.

Obezliğin oluşmaması için elimden gelen yönlendirme ve bilinçlendirme kısmını kendi beslenme alışkanlığım ile örnek olarak yeterince yaptığıma inanıyorum.

8. Re: Cocuklarinizi obeziteye karsi bilincli beslenme konusunda egitiyor musunuz??

Aysima obezitenin sinirinda Cemile. Yaniz kanayan yarama parmak bastin.
    3-4 yil once durumun gidisatindan memnun olmadigim icin, o zaman seker, cips iste abur cubur sinirlamasi getirmistim, yalnizca hafta sonu cok az bir sekilde yemesine izin verdim. Sebebini de disleri icin cok zararli oldugunu acikladim. Daha o yasta cok kilolusun demek istemedim.
    Ama gel gorki artik abur-cuburu fazla yemese de normal yemekte masallah istahi yerinde, zaten yapi olarak babasina benziyor o da hic bir zaman cocuklugunda bile zayif biri olmamis, her zaman kilo problemi olan biri.

Artik careyi diyetiste gitmekte ariyoruz. Diyetiste gore yemek aliskanligimizda asiri degisiklik yapmamiza gerek yok tek yapmamiz gereken daha fazla haraket. Fakat Aysima bu konuda pek hevesli degil, konusarak baska secenegi olmadigini anlatarak bir sekilde ikna etmeye calisiyoruz.

Insanin kendi kilolariyla ugrasmasi zor ama soz konusu cocugun olunca bir o kadar daha zor.

Aysima-Yasemin yazdı:
    Aysima obezitenin sinirinda Cemile. Yaniz kanayan yarama parmak bastin.
    3-4 yil once durumun gidisatindan memnun olmadigim icin, o zaman seker, cips iste abur cubur sinirlamasi getirmistim, yalnizca hafta sonu cok az bir sekilde yemesine izin verdim. Sebebini de disleri icin cok zararli oldugunu acikladim. Daha o yasta cok kilolusun demek istemedim.
    Ama gel gorki artik abur-cuburu fazla yemese de normal yemekte masallah istahi yerinde, zaten yapi olarak babasina benziyor o da hic bir zaman cocuklugunda bile zayif biri olmamis, her zaman kilo problemi olan biri.

Artik careyi diyetiste gitmekte ariyoruz. Diyetiste gore yemek aliskanligimizda asiri degisiklik yapmamiza gerek yok tek yapmamiz gereken daha fazla haraket. Fakat Aysima bu konuda pek hevesli degil, konusarak baska secenegi olmadigini anlatarak bir sekilde ikna etmeye calisiyoruz.

Insanin kendi kilolariyla ugrasmasi zor ama soz konusu cocugun olunca bir o kadar daha zor.
    Bu yaşta bir çocuğa kırmadan dökmeden yeme demek çok zor. Şöyle çok hoşlanacağı ve yorulacağı bir spora yazdırsanız?

10. Re: Cocuklarinizi obeziteye karsi bilincli beslenme konusunda egitiyor musunuz??

Büyüme çağında oldukları için yaptığım tek kısıtlama abur cubur kısmında oluyor Cemile.

Büyüdükçe kendileri dikkat ediyor,Birce etmeye başladı en azından.

Ne bileyim,çok da takılmıyorum işte,yesinler istediklerini problem olmadığı sürece.

Onu düşün bunu düşün yerim yoksa kafayı,yarısını yedim zaten.