1. Sayfa - Toplam 2 Sayfa var 12 SonuncuSonuncu
Toplam 15 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.
    Blog Girişleri
    13

dede, büyükbaba, anneanne, babaanne..

ben büyükbabamı gördüm ne de dedemi...
    ikisi de ben daha ortada yokken gitmişler.
    anneannemi de bilmem.
    babannemi yaşadım 11 yaşına kadar, hepsi o..

şimdi düşündüm de..
    birine dedecim, anneannecim demek, tatlı, yumoş yanacıklarını sıkmak, onlara istediklerini almak, sürprizler yapıp sevindirmek, yemeklere götürüp eğlendirmek ne harika olurdu..
    oturup çocukluklarını, gençliklerini dinleme keyfini hiç demiyorum..
    her birinde koca bir tarih yatıyor..

benim çocuklarım dedelerini göremediler tek..
    büyükbabaları, babaanneleri yaşıyor.
    anneanne gitti zaten..

babam çocuklarımı görsün isterdim ben..
    çok severdi, çok gururlanırdı eminim..
    neyse ki annem gördü.

hayatlarında hala yaşlı büyükleri olanlar, şanslısınız, sevin, arayın, sorun onları demek istedim..

benden de selam, sevgi ve hürmet söylersiniz belki

Re: dede, büyükbaba, anneanne, babaanne..

güzel oluyor nuraycım.. anneannem, halam var. halam yaşlı bayağı. babaannem ve iki dedem de yok malesef..

anneannem ve halam gerçekten tarih kokuyor.. halam çok şeker çok kafa bir kadın , esprileri kırar geçirir ortalığı. ama anneannem acaip kaprisli hiçbir şey beğenmez, herşeye karışır falan. ama bir kap yemek de olsa koyarsın ya önlerine , öyle bir dua ederler ki o yeter insana.

Ben de senin gibiyim Nuray,

Hiçbirini göremedim.

Fakat işin acı tarafı kızımın da durumu aynı.Eşimin ve benim anne ve babalarımız çok erken vafat etti.Kızım doğduğu zaman hiçbiri hayatta değildi ne yazık ki.

Bu yüzden kızım için üzülürüm.Biz de fahri anneanne ve babaanneler buluyoruz ona zaman zaman.Mesela ablamın kayınvalidesine babaanne der ve bayılır ona.

Benim de çok sevdiğim bir yengem var o da anneannesi hatta oma'sı.Yengem Alman olduğu için Oma dedirtiyor kendisine.

Kızımın içinde büyük bir anneanne babaanne özlemi olduğunu hissediyorum zaman zaman.

Bir de Oma ile fotoğrafını koyayım Elif'in

kızımla aynı kaderi paylaşıyoruz..

ben anneannemi ve dedemi hiç görmedim..

ama babannemi ve dedemi tanıdım..

oturup onları seyrederdim o kadar hoşuma giderlerdiki..

birde hep anlattırırdım sizin gençliğiniz nasıldı neler yapardınız diye..

şimdi kızımda anneanneyi hiç tanımadı..

ama ben çalışırken babanne baktı..

ve hep derim kızıma babaannenin kıymetini iyi bil ve hep iyi zaman geçir diye..

ama çocuk işte anlamaz..

iki dedemide maalesef kaybettim
    ama annemde babannemde yaşıyorlar çok şükür...
    anannem melek gibidir...21 torunu vardır hepsinin doğum tarihlerini bile hatırlar...sevgisini hiç eksik etmeyen ve doya doya gösteren dünya tatlısı bir insandır...ve 5 gelinide çok severler ananemi neden bende az kalıyorsun diye bile hayıflanırlar..
    babaannem ise tam bir filmdir,anlatılamaz yaşanılacak bir kadın dedimin ölümünden sonra bizde kalıyor ama onuda çok seviyorum...ama annem bu konuda ne düşünüyor bilemiyorum
    allah uzun ömürler versin herkesin büyüklerine bizede o günleri göstersin

Blog Girişleri
    13

nilsubensu yazdı:
    güzel oluyor nuraycım.. anneannem, halam var. halam yaşlı bayağı. babaannem ve iki dedem de yok malesef..

anneannem ve halam gerçekten tarih kokuyor.. halam çok şeker çok kafa bir kadın , esprileri kırar geçirir ortalığı. ama anneannem acaip kaprisli hiçbir şey beğenmez, herşeye karışır falan. ama bir kap yemek de olsa koyarsın ya önlerine , öyle bir dua ederler ki o yeter insana.
    ay canım ya..
    eskiler gibi var mı yahu..
    kaprisli, şeker hepsi baştacı vallahi..

Büyükbabam ben 9 yaşındayken, anneannem ben 11 yaşındayken vefat etti...Babaannem ve dedem hala hayattalar Allah sağlıklı uzun ömür versin...

Bizim oralarda biraz törenin etkisinden olsa gerek,anneannem olsun büyükbabam ve dedem olsun sevgilerini pek göstermezlerdi,ama ilgiliydiler...Ama babaannemle tabiri caizse aşk yaşardık,hala da öyleyizdir,çok düşkündür bize...

Dedem 6 ay önce beyin ameliyatı oldu ama hala pek düzelmiş değil...bizi gördükçe,telefonda sesimizi duydukça ağlıyor çok duygusallaştı çocuk gibi oldu artık...

Ben şanslıyım bu konuda anneannemin annesiyle bile 10 yaşıma kadar vakit geçirebildim. Üstelik anneannemin üvey babasını Duru bile tanıdı.(Rahmetli büyükbüyükannemden bayağı bir gençmiş de)

Anneannem ve dedem halen hayattalar,Allah sağlıklı uzun ömürler versin.

Babaannem ve dedemi ise ne yazık ki kaybettim.Çok derin bir ilişkimiz yoktu belki ama bende yerleri ayrıdır.
    Allah rahmet eylesin.

Duru her iki taraftan da şanslı.Allah ayırmasın.

anane dede hayatta
    ama torun ayırdıkları için kavgalıyım maalesef yaklaşık 6 aydır görüşmüyorum (sizlerdede böyle olaylar varmı bilmiyorum)
    büyükbabamız da maalesef vefat etti kendi babam 3 yaşındayken o bile hatırlamıyor maalesef tek bir fotoğrafı bile yok babaanneye gelince oda rahmetli oldu ama aramız pek iyi değildi pek sevmezdi çocukları
    allahtan kızımın ananesi büyükbabası hayatta veçok seviyolar
    babaannesi ayda bir hatırlarsa yada biz götürürsek seviyorum moduna gecer
    eşimin babasıda kızıma 5aylık hamileyken vefat ettii

Allah nur içinde yatırsın hepimizin ölmüşlerini.
    Malesef ben de hepsini kaybettim.
    Ama çok güzel zamanlarım oldu dedelerimle.
    Babaannem ben 6 aylıkken ölmüş bana isminden başka hiç bir hatırası kalmadı. Adını yaşatıyorum ama her zaman çok sevdim babaannemi görmesemde.
    Anneanneciğim garip bir kadıncağızdı zaten ,7 çocuklu eski kadınlardan bir tanesiydi. hep yaşlı olarak hatırlıyorum anneannemi.
    Dedelerim ikisini de çok seviyorum ve çooooook özledim
    Çok güzel anılarım oldu çooook , her çocuğun yaşamak isteyeceği güzel anılar. Bazen bir düşününce çok uzun zaman geçmemiş gibi geliyor sonra bir hesap yapıyorum ki yılllaaaaaaar olmuş meğer ama anıları hala sıcacık taptaze.

Kızım çok düşkün dedesine ,anneannesine ve babaannesine.
    O kadar ki hergün hepsini arar telefonla mutlaka konuşur. Aile büyüklerimiz dilaya programlıdır ne isterse onu yaparlar.
    Yani torun onların etrafında onlarda torunun etrafında fır dönüyorlar.

Ben çok mutlu oluyorum bu durumdan büyüdüğünde kızımında çok güzel anıları olacak.
    Bir tek eşimin babasını görmedi onu da resimlerinden sever hep