Cumartesiye misafirim vardı, evimi Cumadan piripak ettim ama herbir köşesini
Cumartesi sabah kalktığımda, öğlen gelicek kalabalık misafirlerime 0 ikram vardı...Nerdeyse 5 aydır diyetteyim, pasta börek nasıl yapılır unuttum. Yeni tarifler deneyecek vakit yok, gelenlerin hepsi marifetli hatunlar
Kara kara düşünürken ve internetten pasta börek için fikir ararken bu tarif takıldı gözüme. Basit görünüyordu, iyi bişey çıkacağını tahmin ettiğim bir tatlı
Yalnız Meriç ben , küçük ekler şeklinde değilde büyük (avuç içi kadar9 yapıp, yanında vanilyalı dondurma ve böğürtlen reçeli ile ikram ettim. Çok şıktı, fotoya vakit olmadığı için çekemedim ama bu hafta sonu gelicek arkadaşlarımda da yapmayı planlıyorum. Çeker koyarım foruma
Fiks menüm oldu bunlar bu yaz bana...
Teşekkürler Meriç, bol bol kulaklarını çınlattım
Sitedeki marifetli hanımlar ii ki varsınız
MERİÇİN Yazısı:
(Link yapamadım bir türlü bea)
******************************
Tarif Pastacı'dan:
Gerekli malzemeler;
· Yaklaşık 400-500 gr hazır çikolatalı kek (artan kekler olabilir)
· 1 su bardağı sıvı krema
· 200 gr dondurulmuş böğürtlen
· 250 gr bitter çikolata
· 1 çorba kaşığı çikolatalı fındık kreması
Keklerimizi büyükçe bir kabın içerisine ufalayalım. Üzerine fındık kremasını ve sıvı kremayı ilave edelim. Ve yumuşak bir kıvam elde edinceye kadar karıştıralım. Eğer kek yumuşamazsa azar azar sıvı krema ilavesi yapabilirsiniz.
Hazırladığımız harçtan ceviz büyüklüğünde elimize alalım. Elimizde düzgünleştirerek açalım. Ortasına bir adet böğürtlen koyalım ve yuvarlayarak köfte gibi kapatalım. Böğürtlen gözükmeyecek şekilde topun içerisinde kalsın.
Tüm harç bitene kadar aynı işlemi tekrarlayalım ve hazırladığımız topları 1-2 saat buzdolabında bekletelim.
Daha sonra bitter çikolatamızı benmaride eritelim. Topları buzdolabından çıkartalım ve iki çatal veya kaşık yardımıyla tek tek çikolataya bulayalım. Çikolataya buladığımız topları yağlı kağıdın üzerine koyup çikolataların oda ısısında donmalarını bekleyelim. Donduktan sonra servis edilmeye veya hediye edilmeye hazırdır.
Ben yaklaşık 2 hafta önce yaptım bunları, neredeyse 1 senedir aklımdaydı denemek, kısmet bunaymış.
Bu kadar kolay yapılabileceğini tahmin etmemiştim ve bu kadar az uğraştan sonra işte böyle harika görünümde ve lezzette toplar çıktı ortaya.
Buyrun bunlar da benim yaptıklarım:
************************************************** *********