1. Sayfa - Toplam 6 Sayfa var 123 ... SonuncuSonuncu
Toplam 51 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.

anaokulunda şiddet gösteren çocuklar ile şiddet gören çocuklar sorunu

Dün kızları okuldan aldım eve götürdüm. ofise daha dönmeyecektim, alışveriş yapıp eve gidecektim tekrar.

bensu bir türlü bırakmadı beni, yapıştı resmen ağlıyor gitme diyor.. kaç gündür hasta. hasta olduğu için bana düşkünleştiğini düşündüm onun dikkatinin dağıldığı bir ara çıktım evden.

Marketteyken telefon geldi, bensunun sesini duyuyorum inanılmaz şiddetli ağlıyor ! beni istiyormuş ! hızlıca alışverişi bitirdim eve gittim.

beni görür görmez sakinleşti mutlu oldu. üstünü bile soyunmamıştı soyundurdum kucağıma aldım ki şoka girdim resmen !

kolu çizik içinde.. 5-6 yerden kısa kısa çizikler !

bu ne dedim deliye döndüm resmen. Baran yaptı dedi !

ne nasıl oldu falan sordum ama açıklamadı bende o an için konuyu kapattım.

sabah kızları bıraktım okula, öğretmeni ile konuşacaktım, konferans salonundaydılar pazartesi gösterileri var çünkü. bensu salonun önüne gelir gelmez ağladı yine kıyamet kopardı ben girmem diye !

diğer öğretmeni geldi bensunun elini tuttu hadi sınıfımıza gidelim dedi. gittik hep beraber.

öğretmene durumu anlattım, bensunun kolunu gösterdim onun yanında bensuyu konuşturdum baranın yaptığını söyledi kızım yine..

öğretmende benim gibi şaşırdı !! kızımı size emanet ediyorum, o çocuk sene başından beri sorunlu bir çocuktu ama çocuktur dedim sustum. artık susmam kızımın psikolojisini bozdu dedim.

hakısınız...nasıl oldu anlamadım hiç yalnız bırakmıyoruz ki !!! belli dedim yalnız bırakmadığınız !

bensu ağlıyor arada tabi. tamam gidiyoruz dedim kızımı orada bırakmak istemedim.

öğretmeni götürmeyin şimdi, iyice soğumasın okuldan ben konuşucam onunlada baranlada dedi.

gidicez dediğimde bensu nasıl değişti, nasıl bir ifade geldi anlatamam. öğretmenine bir bakış baktı, bakııın benim annem var arkamda kapı gibi bakışıydı yavrum yaa

döndüm bensuya dedim şimdi ofise götürücem seni ama ofis çok kirli, sen burada öğretmenin yanında bekle ofisi temizleteyim sana yiyecek birşeyler alayım gelip seni alıcam dedim.

çok sevindi tamam anne dedi gitti öğretmeninin kucağına..

bugün öğlene kadar son provaları var. p.tesi akşam da gösterileri olacak.. ondan sonra bensuyu göndermiycem daha yaz tatiline erken girsin kızım..

ama anlamıyorum anlayamıyorum, bu kadar şiddete meyilli bir çocuğu nasıl tutarlar o şekilde, nasıl izin verirler yavrumun zarar görmesine. ben öpmeye kıyamazken !

şimdi ben ne yapayım ? yönetimle mi konuşayım, çocuğun annesiylemi konuşayım ? bu böyle kalmamalı ..

dün bensunun yıl sonu gösterisi vardı. okula götürdüm yine ağladı konferans salonuna girmek bile istemedi. öğretmeni ilgilendi konuştu götürdü..

iki sıra önümüzde baranın annesi de oturuyordu, gösteri daha başlamamıştı yanındaki bir akrabası sanırım baran niye böyle yapıyo dedi , ne yaptığını bilmiyorum yaramazlık falan yaptı sanırım..o da yok hiç öyle yapmaz aslında , babaannesi falan burada şımardı herhalde dedi !!

yani annesi hiçbir şeyin farkında bile değil !!!

gösteriye çıktıklarında bensu suratsızdı, elinde ruj vardı onu bize gösterip duruyordu öğretmeni sakinleşsin diye rujunu vermiş .. doğru düzgün gösteriye katılmadı bile suratsız durdu hep. baran bir o yana bir bu yana koşuyordu annesi de sevinç içindeydi.

bu sabah yine ağladı okula bırakırken. dedim hiiç kusura bakma gideceksin okula mır mır ağlamanı kabul etmiyorum artık. kös kös gitti.

Re: anaokulunda şiddet gösteren çocuklar ile şiddet gören çocuklar sorunu

Suzan, senin yaşadıklarını biz 1. sınıftan beridir yaşıyorduk. Aynı çocuk, geçtiğimiz ay, şiddetin boyutu arttı. Üst üste 2 darbe aldı oğlum. O ana kadar Md. yardımcısı, rehber öğretmenle çözmeye çalıştık ama olmadı. Artık yeter dedim, velilerle de görüşüp, okula bir şikayet dilekçesi yazdık, bir nüshası da Milli Eğitim Müdürlüğüne verildi. Ama okul da, veli de ne kadar ciddi olduğumuzu anladı. Bizdeki asıl sorun ailenin çocuktaki sorunu kabul etmemesi idi, bu sebeple okul yönetimi de sıkıntı yaşıyordu. Zorlukla çocuğa psikolojik tedavi uygulanmaya başlandı. Sonuç gayet iyi, okul çocuğu sıkı denetime aldı. Sorumluluk vererek, çocuğun agresifliğini, dikkatini başka yönlere çekmeye çalıştılar. Başarılı da oldular. Şimdi sorunumuz kalmadı.
    Umarım Siz de halledersiniz. Ama çocuğu erken almanın hiçbir şeye faydası olmayacak, kararlı bir şekilde davranmak gerekiyor.
    Geçmiş olsun kızına.

Geçmiş olsun Suzan.
    Çocuğun annesi ile konuşmanın hiçbir faydası olmayacağını tecrübelerime dayanarak söyleyebilirim.Konuşunca çocuğuna objektif yaklaşıp sorunu çözebilecek bir annenin çocuğu zaten zarar verici olmaz.O tip çocuklar genelde çocuklarının sorunlu olduğunu,şiddet meyili yada uyum sorunu olduğunu görmeyen kabul etmeyen annelerin çocukları.
    Ve ben kesinlikle inanmıyorum vurmasına hoş görü görmeyen bir çocuk içinde var diye bu uygulamayı devam ettirsin.Ya şiddete şahit olan yada vurduğu zarar verdiği zaman uyarılmayan ,hoş görülen yada bu konuda kendini ezdirme ,koru vb sözlerle buna yönlendirilen çocuklar malesef bizler gibi çocuklarına şiddeti öğretmeyen annelerin çocuklarına hep zarar veriyorlar.
    Bizimde yuvada yada birlikte olduğumuzda Tuğberk in hep zarar gördüğü arkadaşları vardı,dışarıdakilere ben çözüm buldum görüşmeyerek.Yuvada da yöneticileri uyarak çözdüm problemleri.Tuğberk'e de bu tip bir taciz karşısında sessiz kalmamasını ve o tip arkadaşlarından uzak durmasını söylüyorum hep.
    Bu konuda çok doluyum yazdımda yazdım.Tekrar geçmiş olsun öp kızını.

Canım benim, kimbilir nasıl da korkuyor. Geçmiş olsun Suzancım. Ama Meral haklı, kararlı olmak gerekiyor snaırım bu durumlarda...

Geçmiş olsun Bensu'ya,

Biz de bu yıl bir kez merdivenden itme ve bir kez de dudağına darbe yaşadık.Okul,öğretmen veli vs.her bir kişinin konuşması ve uğraşlarıyla düzeldi durum.

Şu sıralar bir vukuat yok çok şükür.

Ama Bensu çok küçük daha ve okuldan soğutmaın bu durum onu.

Okulla tekrar konuş ve bu işin peşini bırakma Suzan.

Geçmiş olsun, çok üzücü ve sinir bozucu.

Anneyle konuşulması taraftarı değilim, en azından konuşulacaksa da sen değil de öğretmen konuşmalı. Ters tepki yaratıyor, daha beter oluyor ortalık. Öğretmen tarafsız saha vazifesi görüyor bu durumlarda.

Deniz de bir keresinde yanağı mosmor geldi okuldan. Kız arkadaşı öpmeye çalışmış, öptürmeyince de ısırmış, resmen ağzının izi çıkmış veletin. Gerçi bizimki öpmesine karşı koymuş da ısırmasına niye koymamış, onu henüz çözemedik

bebisim yazdı:
    Suzan, senin yaşadıklarını biz 1. sınıftan beridir yaşıyorduk. Aynı çocuk, geçtiğimiz ay, şiddetin boyutu arttı. Üst üste 2 darbe aldı oğlum. O ana kadar Md. yardımcısı, rehber öğretmenle çözmeye çalıştık ama olmadı. Artık yeter dedim, velilerle de görüşüp, okula bir şikayet dilekçesi yazdık, bir nüshası da Milli Eğitim Müdürlüğüne verildi. Ama okul da, veli de ne kadar ciddi olduğumuzu anladı. Bizdeki asıl sorun ailenin çocuktaki sorunu kabul etmemesi idi, bu sebeple okul yönetimi de sıkıntı yaşıyordu. Zorlukla çocuğa psikolojik tedavi uygulanmaya başlandı. Sonuç gayet iyi, okul çocuğu sıkı denetime aldı. Sorumluluk vererek, çocuğun agresifliğini, dikkatini başka yönlere çekmeye çalıştılar. Başarılı da oldular. Şimdi sorunumuz kalmadı.
    Umarım Siz de halledersiniz. Ama çocuğu erken almanın hiçbir şeye faydası olmayacak, kararlı bir şekilde davranmak gerekiyor.
    Geçmiş olsun kızına.
    öğretmeni baranı birkaç kez psikiyatriye yönlendirdiklerini söyledi çözün bu olayı yeter artık dediğimde.. göz kulak olmaktan başka da elimizden birşey gelmiyor dedi. Baran da bensu yaşında küçük bir çocuk. ama bir saniye yerinde durmayan yaramaz bir velet. bensuya da aşık ayrıca sevdiğine böyle yapıyosa o hooo

elifgencer yazdı:
    Geçmiş olsun Suzan.
    Çocuğun annesi ile konuşmanın hiçbir faydası olmayacağını tecrübelerime dayanarak söyleyebilirim.Konuşunca çocuğuna objektif yaklaşıp sorunu çözebilecek bir annenin çocuğu zaten zarar verici olmaz.O tip çocuklar genelde çocuklarının sorunlu olduğunu,şiddet meyili yada uyum sorunu olduğunu görmeyen kabul etmeyen annelerin çocukları.
    Ve ben kesinlikle inanmıyorum vurmasına hoş görü görmeyen bir çocuk içinde var diye bu uygulamayı devam ettirsin.Ya şiddete şahit olan yada vurduğu zarar verdiği zaman uyarılmayan ,hoş görülen yada bu konuda kendini ezdirme ,koru vb sözlerle buna yönlendirilen çocuklar malesef bizler gibi çocuklarına şiddeti öğretmeyen annelerin çocuklarına hep zarar veriyorlar.
    Bizimde yuvada yada birlikte olduğumuzda Tuğberk in hep zarar gördüğü arkadaşları vardı,dışarıdakilere ben çözüm buldum görüşmeyerek.Yuvada da yöneticileri uyarak çözdüm problemleri.Tuğberk'e de bu tip bir taciz karşısında sessiz kalmamasını ve o tip arkadaşlarından uzak durmasını söylüyorum hep.
    Bu konuda çok doluyum yazdımda yazdım.Tekrar geçmiş olsun öp kızını.
    sene başında çocuğun annesi ile görüşmemiz oluyordu, selamlaşıyorduk falan filan. ama baranın davranışlarından dolayı annesinden de o kadar soğudum ki birkaç gez uzaktan gördüğüm halde görmemiş gibi davrandım elimde değil sinir oluyorum.

rozen yazdı:
    Canım benim, kimbilir nasıl da korkuyor. Geçmiş olsun Suzancım. Ama Meral haklı, kararlı olmak gerekiyor snaırım bu durumlarda...
    kararlı davrandım onu öğretmenine teslim ettim. o kadarından fazlasını yapmak istemiyorum sırf sıkışırsam annem alır okuldan psikolojisine girmesin diye bıraktım bugün. gerçi yalan söyledim bırakırken o benim ofisi temizlettiğimi düşünüyor şu an :roll: en azından öğretmeni konuşacak onunla bugün..

p.tesi gösterisini yapsın belki zorlarım kendimi salı da gönderirim ama yeter çarşambası olmasın zaten okullar kapanmak üzere , çocuğumu ellerimle baranın önüne atıyomuşum gibi hissediyorum şu an.

umut yazdı:
    Geçmiş olsun Bensu'ya,

Biz de bu yıl bir kez merdivenden itme ve bir kez de dudağına darbe yaşadık.Okul,öğretmen veli vs.her bir kişinin konuşması ve uğraşlarıyla düzeldi durum.

Şu sıralar bir vukuat yok çok şükür.

Ama Bensu çok küçük daha ve okuldan soğutmaın bu durum onu.

Okulla tekrar konuş ve bu işin peşini bırakma Suzan.
    merdivenden itme mi. hey allahım yaw çocuklar bazen çok acımasız davranıyorlar.

okulla konuşayım . en azından gelecek dönem daha sıkı önlemler alırlar. nilsu 3 yaşından beri oraya gidiyor hiç sorun yaşamadık, okul her yıl kendisini yeniledi geliştirdi.. bir tane çocuk yüzünden okul dahil herkes zarar görebiliyor işte.