1. Sayfa - Toplam 4 Sayfa var 123 ... SonuncuSonuncu
Toplam 39 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.

Şeytan Marka Giyer (The devil wears Prada) Ya siz ! 2.bölüm Marka=kalite mi .......

Arkadaşlar bu aralar Şeytan marka giyer(The devil wears Prada)adlı romanı okuyorum.

Çok keyifli bir kitap,heleki Cennette karşılaşacağın 5 kişi'den sonra yemek üstü profiterol gibi geldi bana.

Lauren Weisberger gerçek iş yaşantısından yola çıkarak yazmış.

Sizinde marka saplantılarınız varmı,varsa hangi markalar.

Benim vardır mesela ama ben şeytan değilim(Yoksa prada çantam yüzünden öylemiyim !)

Re: Şeytan Marka Giyer (The devil wears Prada) Ya siz.......

Iyi seyler alip giymeyi severim her kadin gibi ama takinti durumunda degil.
    polo bluzun altina markasiz bir jean giyebilirim.Cok ta iyi tasirim.
    Kaliteyi ayird edebilirim uzerinde etiket olmasina luzum yok.
    Ama sirf marka diye cok abuk ,bariz cirkin esyalari alanlari anlamam.
    Sadece etiketi gostermeye calistiklari cok belli oluyor bu tip insanlarin.
    Ha birde yakasinda veya gogsunde kocaman marka yazan giysileri tasimaktanda hic hoslanmam.
    Yaniii giydigimin dokusu ve cizgisi kendimi iyi hissettirsin yeterli.Kalite bu benim icin.

3. Re: Şeytan Marka Giyer (The devil wears Prada) Ya siz.......

Malesef markalar gozume daha guzel gorunur.. daha kaliteli.. Gozlukler mesela marka almayip ne alicaksin?
    Keseme gore cok begendigim marka bir kiyafeti alir ve haz duyarim ama takintim yoktur..Kaliteli no name kiyafetler de bulursam giyerim. Kremlerde bile yerli al yuzune sur kolaysa farki gorup bende bu kremi hakkediyorum diyorsun..Markalari begeniyorum kisacasi.. Pazarlama tekniklerinde basarilar kalitelilerde..

4. Re: Şeytan Marka Giyer (The devil wears Prada) Ya siz.......

Bütçem elverdiğince bazı şeylerde marka almaya dikkat ederim. Daha doğrusu kaliteli. Mesela ayakkabı, cilt ürünleri, kazak, yiyecek konusunda daha bi dikkat ederim. Bir de ucuz ürün aldığımda hep sonradan aklıma "ucuzdur vardır bir illeti" lafı gelir ve genelde bu lafın doğruluğunu bir kez daha kabul ederim. "Bi daha ucuz mal almayacam be" derim. Bu yüzden cüzdan müsait olduğu sürece marka almaya çalışırım. Ama belli bir markada tutturmam.

Marka takıntım olmadı hiç bir zaman. Bana yakışan ne ise onu almaya çalıştım.

Sevgiler

Bazı eşyalarımı marka almaya özen gösteririm.Mesela iş toplantılarım için bir iki takımımı veya davetler için bir iki giyeceğimi veya evime çok çok hoşuma giden bir objeyi...Genelde çok marka takıntım yok.Ama bir markanın da o sene çok gözde bir ürününü almamaya özen gösteriyorum .Sonra Kızılay gibi herkesin üstünde görüyorum.Bir esprisi kalmıyor.Bana yakışanı almayı tercih ederim ben de..Daha çok marka değil de kaliteli olmasına dikkat ederim ama onun yanında Bvlgari saatimle Bakırköy pazarından aldığım çok şık bir body i de uydurabilirim ...

okudugun kitabi merak ettim alicam mutlaka.marka saplantim yok ama kaliteyi severim herkesin ustunde olan seyleri sevmem farkli olmali ama farli giyinicem diye anormal kiyafetleri sevmem zaten kalite markali kiyafetlerde var hosuma giderse markasisda olsa alirim. sevgiyle aniyorum sakip sabancinin soylediyi bir soz vardi ZENGIN DEGILIM UCUZ GIYINICEK KADAR:

Benimki ters!

Iyi giyinmeyi cok severim ama markasi belli olmayacak! Markasi belli oldu mu kendimi damgali inek gibi hissediyorum soylemesi ayip! Ustunde isareti, harfleri filan olmasin diye kirk kere bakarim. Ama kaliteli oldugu anlasilsin... Ben milletin logosunu tasiyip reklamini yapiyorsam, onlar bana para versin, degil mi?

Burada Turkiye'nin tam tersine, ne kadar maganda varsa marka giymeye cok ozen gosteriyorlar. Galiba biraz da ondan dolayi "kaliteli ama anlayana" cinsi seyleri seviyorum.

Ama Turkiye'de isler farkli galiba...

Re: Benimki ters!

Magandaya açıklık getirirmisin.Bu insanlar hani 5.caddeden giyinen,ucla vb. mezunu,profesyonel iş kadını yada iş adamı tipler mi !!!!!!!!!!!!!

Şaka bir yana Amerika'da yaşadığına,hatta New York'ta olduğuna eminmisin..........

hmmmmm....

Ay, sakin yanlis anlama! Yani heryerin aliskanliklari farkli. Ama Amerika Turkiye'den degisik gorunuyor. Burada magandanin bi zengini, bi fakiri var. Fakirinin ustu basi marka, hani harfleri kocaman kocaman basilan cinsten. Elindekini, avcundakini buna dokuyor herhalde! Zengin magandanin ustu basi marka, hani harfleri kocaman kocaman... galiba ayni sey! Ben tam Madison Avenue'nun yaninda oturuyorum (soylemesi ayip! ) Cok zengin ve koklu olanlarin ustundekiler cok sade, cok zarif kiliklar. Hep ozel terzilerden cikma. Zaten moda seyi giymezler. Moda once onlardan cikar, bir alt sinifa duser dusmez terkederler o modayi. Cok zengin magandalar bahsettigim hikaye, illa su su marka olacak. Mesela Donald Trump tipleri.

UCLA, Columbia mezunu markaya degnekle yaklasmaz. Inanki ustleri ya SOHO filan gibi cok enteresan ve degisik olacak, ya da sokakta pazardan alinmis. Bazi ukala universitelerin mezunlari kiliklarindan belli olur, marka diye degil de, cok tutucu diye. Calisan kadin zaten lastik ayakkabilari geciriyor ayagina, elinde normal ayakkabisini tasidigi torbasi, birkac orta fiyata, ucuzluktan alinmis etek-ceket, en ust duzey firmalarda calisiyorlar.

Yani buralar bir acaip. Hem iyi, hem kotu. Kilik kiyafeti umursayan coook cok az. Bizde makyajsiz markete gidilmez! Burada kimse kimsenin umrunda degil. Kisin ortasinda sort giy, yazin paltoyla dolas, ne yaparsan yap. Ama yine de marka isine alerjisi olan bizde belki "entel" denilecek buyuk bir grup ve bir de orta sinif var yani...

Bana gelen arkadas ve akraba bu konuda hep cok buyuk hayal kirikligina ugruyorlar.

En komik hikaye sana: Turkiye'de Miami cok unlu ya. Babam gelince gormeyi cok istedi. Kumsallarina filan gittik, icini disini cikarttik. Aaaa, bu ne ya! diye isyan etti adam. Bir suru dobis, hem de neredeyse donlariyla, pacavralariyla gelmisler! Ben New York'a donuyorum, hic olmazsa orada millet tisortleriyle kiyafetli de pek birsey gorunmuyor. Anlayacagin, burayi Turkiye'de turist fistiklarin gittigi yerler sandi! Ya da Bagdat Caddesi filan!