Toplam 7 sonuçtan 1 ile 7 arasındakiler gösteriliyor.
  1. Hayattaki Endiselerinizini Nasil Yenersiniz?.. Teknik güzel.. Paylasmak istedim..

Dale Carnegie'nin "How to Stop Worrying and Start Living" (Nasil endiselenmeyi birakip, yasamaya bakmali) kitabindan, endiseyi durdurmak icin sihirli bir formül

Kisaca..

Önce- Endiselerinizi tespit edin.

örnegin cocugunuzun yemek yememesi
    örnegin ise gec kalmak..
    örnegin annenizi yada babanizi kaybetmek..
    vs vs..

Sonra da- 3 adim metoduyla endiselerinize son verin

1- Endiseleriniz gerceklesirse en kötü ihtimalle ne olur diye düsünün..

cocugunuz yemek yemezse en kötü ihtimalle akranlarina oranla daha cok hasta olabilir, daha zayif ve celimsiz olabilir büyüdügünde de belki daha kisa boylu olabilir.

ise gec kalirsaniz insanlar bunun hakkinda yüksek sesle konusmaya baslayabilir, patronunuz sizi uyarabilir, birini isten cikarmasi gerekiyorsa belki sizi cikarmayi düsünebilir. issiz kalirsiniz.

ebeveyinlerinizden birini kaybederseniz buna cok üzülürsüz, sarsilirsiniz, bosluk hissedersiniz, onunla yeterli vakit gecirmediginiz icin üzülürsünüz, belki diger ebebeyinle daha yakindan ilgilenmeniz gerekebilir.

2- En kötü ihtimal gerceklestigin varsayalim. Bu durumda ne yapardinizi düsünün..

cocugum büyünce kisa boyluysa bunu kabul ederim. yapacak bir sey yok. yada celimsizse belki yine yemek yedirmeye calisirim.

isten atilirsam baska bir is ararim. cv mi yenilerim. eski tanidiklarimla görüsürüm. bir süre issizlik maasiyle gecinmeye calisirim vs.

ebeveyinim öldügünde bunu kabullenmek icin dünyada her insanin bir gün gelip ebevenini kaybecegini söylerim, onu anarim, resimlerini büyültürüm, diger ebeveyinime daha iyi bakarim. vs..

3- Simdi en kötüyü kabullendim ve kaybedecek hic bir seyim yok. Simdi en kötünün olmasini engellemek yada oldugunda etkisini zayiflatmak icin, bugünden ne yapmam gerekir diye düsünün.

cocugumla yemek yüzünden kavga etmem. ona sevdigi seyleri yaparim. yararli seyler güzel gürünsün diye süslerim. yararlarini anlatmaya calisirim. vitamin alir iciririm vs.

evet gec kaldim ama isimde basarili oldugumu gösteririm. patronuma yada is arkadaslarima yardimsever ve sevecen olurum. isten mümkünse azicik gec cikarim.

ailemi daha cok arar sorarim. birlikte gecirdigimiz vakitleri artiririm, onlarin sagliklariyla yakindan ilgilenir mümünse doktorlariyla görüstüklerinde beraber gider durumu yakindan takip ederim. onlarla uzun yürüyüyler yapip sohbet eder hem beraber olur hem saglikli yasam icin temiz hava ve spor ihtiyaclarini giderimm..

Not: örnekleri ben uydurdum. Konu daha kolay algilansin diye.. Ama tabi temel prensip ayni..

Yorumlarinizi bekliyorum

evet.. bu 3 adimi yaptiktan sonra artik hic bir sey sizi endiselendiremez. endisenizi bulun cözün ve hayata devam edin

Re: Hayattaki Endiselerinizini Nasil Yenersiniz?.. Teknik güzel.. Paylasmak istedim..

Heh benim işime yarar belki. Ama kim okuyacak yaf?

Re: Hayattaki Endiselerinizini Nasil Yenersiniz?.. Teknik güzel.. Paylasmak istedim..

aynen oyle. ve ben bu yontemi bilincsizce zaten bulup uyguluyormusum. simdi tanimlari okuyunca anladim.

bu yuzden ben kolay kolay yikilmam. aksine en kotu ihtimale hazirlanip en iyi ihtimalin gerceklesmesini sagladigimda mutlulugum kat kat artiyor

deniz senin bu tur yazilarini seviyorum ben. itina kelimesi seni hatirlatiyor bilesin

Deniz Hanim cok guzel gercekten.
    Zaten aslinda hepimizin yaptigi da bu degil mi?
    Ben eskiden cok korkaktim hersey icin onceden cok endiselenirdim basima gelince daha kotu olurdum.
    Simdi hayat tecrubeleri mi yoksa yasimin ilerlemesi ile olgunlasmam mi yada anne oldum ondan mi hayata daha siki sariliyorum. Onceden olup olmayacagi bile belli olmayan seyler icin artik endiselenmiyorum. Kendimi bosuna strese sokmuyotum uzmuyorum. Basima gelen gelen olaylari kabullenip hatalarimdan ders almaya calisiyorum. Her sey icin sukrediyorum ve sahip olduklarimi korumak icin emek veriyorum. Daha iyisini yapabilmek icin cok calisiyorum emek veriyorum. Hayatima samimiyetine gercekten inandigim insanlari aliyorum.
    ne olursa olsun hangi kosulda olursa olsun hayatta devam etmem gerektigini oglum ve kendim icin guzlu olmam gerektigini biliyorum.
    YASLANIYORUMMMM

5. Re: Hayattaki Endiselerinizini Nasil Yenersiniz?.. Teknik güzel.. Paylasmak istedim..

simdi baska bir kitap okuyorum , orada da bizi duygusal olarak strese, asiri heyecan ve kararsizliga sokan insanlar varsa bu duyguyla nasil basedilebilir diye bir bölüm vardi. ilginc.. paylasacagim vakit olunca.

MUTLAKA PAYLASIN BEKLIYORUM.
    ETRAFIMDA BOYLE INSANLAR COK BU ARA DA O BAKIMDAN SABIRSIZLANIYORUM.

ben de calismiyor bu!
    hep yasam seklim oldu bu simdiye dek,hicbiseye faydasi olmadi Deniz.
    Simdiki felsefem daha dogru sanki,hicbiseyle ilgili bu kadar detaryli dusunmeye gerek yok ,hersey olacagi gibi olur ve sende o kosullarda yasaman gerektigi gibi yasarsin.
    Bunlari onceden dusunmek ne gelecegi engeller ne de geldiginde hazir olmani saglar.
    Dolayisiyla dusunup guzel dakikalari zehir etmeye gerek yok.
    Kendi kontrolumuz disinda gelisen olaylar icin bu soylediklerim tabii,zaten kontrolumuz dahilindekilere gerekeni yapiyoruzdur o an oturup korkmak yerine