1. Sayfa - Toplam 8 Sayfa var 123 ... SonuncuSonuncu
Toplam 71 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.
    Blog Girişleri
    13

iyi insan kimdir?

bazen sorguluyorum bunu...
    "iyi insan" dediğimiz nasıl biridir?
    bazen iyidir, bazen kötü müdür?
    bazısına göre iyi, bazısına göre kötü müdür?
    yetiştiriliş tarzı önemli midir?
    kişilik midir belirleyici olan?

her insanın içinde melek ve şeytan saklıdır, derler.
    aslolan, hangisini, ne sıklıkla ve ne kadar ortaya çıkardığımız galiba...

herkesin iyi olduğuna "inanmayı seçiyorum" ben.
    iç huzurum benimle oluyor bu sayede.
    elbette ki, zarar görme olasılığım değerlendiriliyor ilk etapta..

bu konuda sohbet etmek isteyenler buraya

Re: iyi insan kimdir?

bilmiyorum ben birine bir iyilik yaptim ve karsiligini görmedigimde bozuluyorum neden,mi bana saygisislik yaptigi icin diyorum.ama insanin ic güzeligi yüzüne yansirmis derler diyenlere katiliyorum.oldumu arkadasim

Blog Girişleri
    13

Sibel-Sefa yazdı:
    bilmiyorum ben birine bir iyilik yaptim ve karsiligini görmedigimde bozuluyorum neden,mi bana saygisislik yaptigi icin diyorum.ama insanin ic güzeligi yüzüne yansirmis derler diyenlere katiliyorum.oldumu arkadasim
    ben birine onu sevindireceğini düşündüğüm birşey yaptığım zaman, seviniyor olması yetiyor bana.. hatta o anı düşünerek bile mutlu oluyorum ben..

aslında biliyor musun?
    iyilik yapmak öncelikle kendini sevindirmek demekmiş.bir anlamda en güzel bencillik..

sen sevindir..
    başka şekilde gelir bunlur seni..
    iyilik yap denize at derler hani..
    saygısızlık olarak düşünme bence..
    kendini üzmekten başka bir işe yaramaz sanki..

iç güzelliğinin yüze yansıdığına inanıyorum ben de, evet

nuray,cim iyilikleri hep denize atiyom bakalim deniz ne zaman tasacak.iyilik seviyorum hep sevecem ama temkinliyim olmam gerek

yan hal soru yo musun bunu?! pess!
    ben tabi ki

Nuraycim iyi insan tanimlamasi genelde baskalarini kendinden de onde tutan insanlar icin kullaniliyor sanki ama dusundum de bu insanlarin kendilerine de iyi olmalari gerekmez mi?
    Kendisinin hic mi onemi yok
    Elimde degil benim aklima iyi insna deyince sadece babam geliyor,o gittigi icin degil ama hep boyleydi benim iyi insanim o,hala bazen ruyamda bile keske senin onda birin kadar iyi,bilgili ve durust olabilseydim diyorum...
    Ama iste keske biraz kendini one koysaydi babam ,biraz daha iyi davransaydi kendine de...
    Acaba o zaman bencil der miydik,o zaman onu boyle bu kadar iyi diye tanimlar miydik?
    Yoksa insanlar kendinden vazgeceildigi olcude mi iyi oluyor gozumuzde bilmem

İyi insan anlayışlı olandır, anlayabilendir. Durumu, kişiyi, zamanı, mekanı doğru değerlendirebilen ve duruşunu ona göre ayarlayabilendir.

Blog Girişleri
    13

Sibel-Sefa yazdı:
    nuray,cim iyilikleri hep denize atiyom bakalim deniz ne zaman tasacak.iyilik seviyorum hep sevecem ama temkinliyim olmam gerek
    temkinli olmak herkesle olan ilişkimizde var, olması da gerek..
    belki eskiden bu kadar cok gereklilik değildi bu..
    kendimizi koruma güdüsü refleks bir güdü haline geldi maalesef ki..

Blog Girişleri
    13

camomile yazdı:
    yan hal soru yo musun bunu?! pess!
    ben tabi ki

Nuraycim iyi insan tanimlamasi genelde baskalarini kendinden de onde tutan insanlar icin kullaniliyor sanki ama dusundum de bu insanlarin kendilerine de iyi olmalari gerekmez mi?
    Kendisinin hic mi onemi yok
    Elimde degil benim aklima iyi insna deyince sadece babam geliyor,o gittigi icin degil ama hep boyleydi benim iyi insanim o,hala bazen ruyamda bile keske senin onda birin kadar iyi,bilgili ve durust olabilseydim diyorum...
    Ama iste keske biraz kendini one koysaydi babam ,biraz daha iyi davransaydi kendine de...
    Acaba o zaman bencil der miydik,o zaman onu boyle bu kadar iyi diye tanimlar miydik?
    Yoksa insanlar kendinden vazgeceildigi olcude mi iyi oluyor gozumuzde bilmem
    iyi insan tarifine cuk oturan tabii ki sensin, şüphemiz yohtur

füscum,
    ben kendinden çok fazla vermenin iyi bişi olduğunu düşünmüyorum..
    iyi olmaktan ayırıyorum bunu.
    hem kendinden önce başkalarını düşünürsün, hem iyi olabilirsin.
    ama arada kaynayan çoğu zaman sen oluyorsun ve maalesef herkes sen gibi olmuyor ve o zaman suistimal giriyor devreye.. tatsız hal alıyor vericilik..

"ne kadar verici olursan o kadar iyisin"
    "ne kadar bencilsen o kadar kötüsün" tanımlaması da var bu arada..
    ama ben bencilliğin başkasını ezip geçmedikçe, kırmadıkça, üzmedikçe kötü birşey olduğuna inanmıyorum..
    "ben" olmak, kendisine sahip çıkmak, ilk sıraya kendini koymak aslında diğerleri için de faydalı bir durum.
    sen ne kadar iyi isen, sağlık bakımından, ruhsal bakımdan, hayatındakilere de o kadar çok faydan oluyor.
    kendini de kazanmış oluyorsun arada..
    iyi bişey bu..
    "hep ben hep ben" durumu değildir dediğim tabii..
    onlar hayatındakilerini mutlu eden tipler değildir genelde..

sen babanın dünyada kalan gölgesisin füsun.
    bu gölgeden senin aracılıgınla güzel oğlun da faydalanacak..
    iyi ki baban başlangıcınız oldu..
    o nesil yavaş yavaş tükeniyor.
    bize bıraktıklarına sıkı sıkı sarılmak lazım..

annem bizi severdi, kollardı, özverili davranırdı.. o dünyanın en iyi insanıydı gözümde..

ama o da sinirleniyordu o da kavga ediyordu o da insandı.. bende ikilem olmuştu çocuk aklımla,benim annem dünyanın en iyi insanı ama niye böyle davranışları oluyor diye

sonra anladım ki o da bir insan. onun da zayıf yanları var güçlü yanları var kırılgan olabiliyor yada tamamen kadınsı kaprislere sahip olabiliyor.

sonra insanları da öyle kabul ettim.

bence kötü insan yoktur !! evet kesinlikle kötü doğulmaz. yaşadığı hayat insanı o yöne itmiş olabilir yada öyle kıskançdır ki bizlerin kötü dediği hareketleri yapıyordur yada öyle çaresizdir ki öyle davranması gerekiyordur..

yani kötülüğü tetikleyen birşeyler her zaman var bence..

dediğim gibi ben tüm insanları iyi kabul ediyorum ve gösterdiği davranışların kendisinin bile bilemediği haklı gerekçeleri olduğunu düşünüyorum..

Blog Girişleri
    13

harry_potter yazdı:
    İyi insan anlayışlı olandır, anlayabilendir. Durumu, kişiyi, zamanı, mekanı doğru değerlendirebilen ve duruşunu ona göre ayarlayabilendir.
    harika bir tanımlama