1. Sayfa - Toplam 2 Sayfa var 12 SonuncuSonuncu
Toplam 11 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.

Gene Esra ve gene eğitimle ilgili sonu gelmeyen sorulardan biri_aranızda ilkokula giden çocuğu olan pek yok biliyorum....olanlara / çevresinde olanlara bir sorum var

Arkadaşlar..

Bazılarınız biliyordur oğlum 3. sınıfta tam gün etüdlü bir devlet okuluna gidiyor.... ve gene bazılarınız biliyordur seneye okul değiştirmek gibi bir düşüncemiz var, bu durumu şekillendirmeye çalışıyoruz.

Biraz önce oğlu Ted kolejine giden bir arkadaşımla konuşurken konu konuyu açtı derslere geldi, onun oğlu da 3'e gidiyor....

Matematikte işlenen konulara gelince ben Batuhan'ların konularını söyledikçe yoo biz daha onları yapmıyoruz, o 4. sınıf konusu, o 5. sınıf konusu filan diyerek beni şaşırttı.

Acaba dedim, bizimkiler çok mu hızlı gidiyor, bu iyi mi? kötü mü? nedir?

Mesela Batuhanların öğrendiği alışveriş problemleri (kar/zarar vs), havuz, hız, denklemler, gibi konuları daha hiç görmemişler.....

Kulağınıza çalınırsa bana haber verir misiniz?

Şimdiden teşekkürler....

Re: Gene Esra ve gene eğitimle ilgili sonu gelmeyen sorulardan biri_aranızda ilkokula

özelime detaylı yazar mısın..anneme soracağım..o bu sene 4. sınıfı okutuyor..

Re: Gene Esra ve gene eğitimle ilgili sonu gelmeyen sorulardan biri_aranızda ilkokula

Esra Merhaba,

Deniz henüz 1. sınıfa gittiği için soruna net bir cevap veremiycem ama, bu sene benim gorduğum işlenen konular ve ilerleme hızı okullara gore cok farklılıklar gosteriyor....

Orneğin, bazı okullarda henüz yeni okuma yazma oğrenilmişken, Deniz'ler el yazısını, carpma işlemini falan oğrendiler...

Sana pek yardımcı olamadım ama, yinede yazayım dedim...

Sevgiler
    Yeşim

4. Re: Gene Esra ve gene eğitimle ilgili sonu gelmeyen sorulardan biri_aranızda ilkokula

Sevgili Esra,

Kıvanç biliyorsun 2. sınıfta, komşumun oğlu eve yakın bir okulda 2. sınıfta, kuzenimin oğlu da Şişli Terakki de 2. sınıfta. Hepsi aynı ünitedeler.

Ancak mesela işyerinde oda arkadaşımın oğlu Erol Altaca'da 3. sınıfta yazın onlara matematik soruları sormuştum Kıvanç'ın yapabildiklerini o yapamıyordu. Ünite olarak almamış olduklarını sanmıyorum. Bence çocuk bilgiyi yerleştirememiş.

Bizimki gibi etüdlü okullarda aynı programda ilerliyor ama çocukların daha çok tekrar yapması sağlanıyor.

sevgiler...

Merhaba Esra
    Ben ilkokulun 3.sınıfını İstanbul'da diğer sınıfları Adana'da okudum 1 sene başka okula gittim geldim anlayacağın.İstanbul'a geldiğimde sistemin çok farklı olduğunu farketmiştim.İstanbul'a uyum sorunu yaşamamıştım fakat Adana'ya tekrar dönüşte bana çok zor gelmişti.

Müfredat aynı olmakla beraber,kullanılan kitaplar farklı olabiliyor_du.Bu sene ilk defa kitaplar devlet tarafından verildiği için bu sorun ortadan kalkmış olabilir.Bir okulun 3.sınıfta verdiği dersleri başka okul 4.sınıfta veremez çünkü müfredat MEB tarafından belirlenir.

6. aklıma ne geldi..

Öğretmenlere Milli Eğitimin verdiği yıllık programlar bunu açıklar. Bunlara da morpa gibi okullara yardımcı kitap yapan yayınevlerinin internet sitelerinde var bu program ben morpanınkini görmüştüm

Re: okul problemi

Aslına bakarsan her okul MEB müfredatına göre eğitim vermek zorunda ama ne yazıkki- bu özel okul bazında daha da vahim oluyor- bu tür farklılıklar görülebiliyor. Gerçi şu da var. Bazı okullar müfredatı yine işliyor ama dersler arası bütünlüğü de kurabilmek için bazen konuların yerlerini değiştirebiliyor. Yani yıl sonunda yine herkez aynı konuları işlemiş oluyor. 5. sınıftan itibaren yapılan genel seviye tespit sınavları (MEB ve özel dersanelerin hazırladığı) çocuğun genel içindeki (Tüm Türkiye) yerini sana gösteriyor. Şimdiden kendini sıkıntıya sokma. Benim oğlum 8. sınıfta bu karşılaştırmaları yapmamayı öğrendim. Mutlaka kendi okulundan ve öğretmenlerinden bilgi al. Bu demek değilki arkadaşlarınla da konuşma. Tabiki bilgilenmeye her zaman açık ol .

Merhaba Esra,
    Benim 94 doğımlu bir kızım var. Önce Küçük Prens İlkokulunda idi şimdi Yeni Nesil 2000 ilkokuluna gidiyor. Her ikisi de yabancı dil olarak Fransızca eğitim yapan okullar. Geçen seneki okulda da oldukça ağır bir eğitim yapılıyordu. Hem MEB müfredatı takip ediliyordu hem de ekstra bilgiler veriliyordu. Ancak bu seneki okulda daha da ileri gidilerek. Sürekli tekrarlarla ve sonraki yıllarda görecekleri konuları dahi işliyorlar. Yalnız konuştuğum arkadaşlarımdan özellikle lise bölümü olan özel okullarda öğrencilerin diğer okullara gitmesini engellemek için eğitimin biraz daha hafif tutulduğunu duyuyorum.
    Oğlun bu sene 3. sınıfa mı 4. sınıfa mı gidiyor. Bildirirsen farklı okullarda işlenen konuları arkadaşlarımdan öğrenerek sana yazabilirim.

Mutlu günler
    Emine Akal

Emine

Bu sene 3'e gidiyor....

merhaba benim oğlum ilk.1.sınıf öğr.,onunda okulu etüdlü.onlar şu an da matematikte karışık problemler çözüyor.mesela 7 sayısının 2katının 3 eksiği kaçtır,gibi.benim çocuğu ilk.1.sınıfa giden 3 arkadaşım var,genelde aynı ,ama liseye giden çocuklar var ,onlar şaşırıyorlar.aslında müfredatın aynı olması lazım ,yeğenim istek vakfı 3. sınıf öğr.onlarda senin konuları işlliyorlarmış.sormamı istediğin bir şey olursa ,öğrenirim arkadaşım.hakkınızda hayırlısı sevgiler..