Hani şu sodalı olan hatta geçenlerde bir forumda resimli tarifi vardı,aradım ama bulamadım.Neredeydi o tarif bilen var mı? Teşekkürler
Hani şu sodalı olan hatta geçenlerde bir forumda resimli tarifi vardı,aradım ama bulamadım.Neredeydi o tarif bilen var mı? Teşekkürler
Onu bilmiyorum ama ben bu tarifi denemiştim çok güzel oldu.
Malzemeler;
3 büyük yumurta
115g un
1 tepeleme tatlı kaşığı kabartma tozu
140ml süt
Bir fiske tuz
4 tatlı kaşığı toz şeker (aslında tarifte şeker yok ama ben pancakei tatlı sevdiğim için biraz katmak istedim, siz kullanmayabilirsiniz)
Hazırlanışı;
Yumurtaların sarısını bir çırpma kabını akını başka bir çırpma kabına ayırın (Akını ayırırken sarısından hiç bulaşmaması lazım, veya kap kesinlikle ıslak olmamalı vs. gibi şeylere dikkat edin).
Yumurta sarılarının olduğu kaba eğer şeker ekleyecekseniz önce şekerleri katıp, 2 dk kadar mikserle çırpın. Daha sonra sütü ekleyin. Unu ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin ve pürüzsüz oluncaya kadar çırpın, yaklaşık 1 dk.
Akların olduğu kaba bir fiske tuz atın ve kuru ve temiz bir çırpma teliyle yavaş yavaş çırpmaya başlayın (ben çırpma teli kullandım, isterseniz siz mikserin tellerini yıkayıp kurulayıp mikserle de çırpabilirsiniz). Yumurta akını köpürüp katılaşana kadar ritmik bir şekilde çırpmaya devam edin. Aklar yaklaşık 4-5 dk sonra katılaşıyorlar ve çırpma telini köpüğe batırıp çıkardığınızda teli dik bir şekilde tutarken köpükten bir tepecik oluşuyor. Bu tepecik oluşana kadar çırpmak lazım ve bir kere oluştuktan sonra çırpma işlemini bırakın. Bu köpük hadisesini ayrıntılı sufle yapımıyla beraber ileride anlatıcam inşallah.
Yumurta aklarını unlu karışıma dikkatli bir şekilde bir spatulayla karıştırarak ekleyin, çok fazla karıştırmayın, mümkün olduğunca geniş hareketlerle spatulayı kullanın.
Teflon bir tavaya çok az zeytinyağı veya herhangi bir sıvıyağ dökün ve her tarafına yayın. Ocağın altını açın 1 dk tavanın iyice ısınmasını bekleyin ve ocağın altını kısın. Küçük boy bir kepçeyle hamurdan alın, kepçenin tamamını doldurmayın. Tavaya düzgün bir şekilde hamuru dökün ve kepçenin tersiyle hafifçe yayın, 1/2 cm kalınlığında olsun. Benim tavam geniş olduğu için 3 pancake i bir tavada pişirdim. Hamur tavaya konduktan sonra hemen kabarmaya başlıyor. Ve eğer tava çok kızgınsa çabuk kızarıyor. Benim gibi ilk 3 taneyi yakmayın. Geniş bir spatulayla kenarlarının kızardığını görünce ters çevirip diğer tarafını da kızartın.
Eğer pancake'e bir şey eklemek istiyorsanız, ilk tarafı kızarırken kızarmamış yüzeye çikolata parçası, böğürtlen, muz, eğer şekersiz yaptıysanız, peynir vb. canınız ne isterse deneyebilirsiniz. Ben bir şey koymadım reçelle yemeyi daha çok seviyorum. Malzemeyi serpiştirdikten sonra spatulayla çevirip kızarmamış tarafı kızartın.
İki tarafı da kızarmış pancakeleri bir tabağa alıp üzerine tereyağı ve reçel & bal dökerek yiyebilirsiniz, afiyet olsuuunn..
Asıl resmi görmenizi isterim ama nasıl ekleniyor bilmiyorum
Benzer bir tarifim var ama sodalıydı Gülhan'ın tarifi o nedenle onu deneyim bu sefer dedim ama bulamadım
Amanın geç kalmışım ama neyse bulmuşsunelem yazdı:
BULDUM
Umarım beğenirsiniz
Duru ile birlik de yaptık,hatta yedik bile Aman ne hızlıyım Çok güzel oldu,teşekkürler .
Ay çok sevindim,afiyet bal şeker olsunHızlısın maaşallah ama zor birşey değil pancake, yapmayanların gözü korkmasınelem yazdı:
Duru ile birlik de yaptık,hatta yedik bile Aman ne hızlıyım Çok güzel oldu,teşekkürler .