fırında kestane yapacağım ,ancak hani böyle kolayca açılsın ve satılanlar gibi olsun istiyorum.Nasıl yapmam lazım,yardım please..
fırında kestane yapacağım ,ancak hani böyle kolayca açılsın ve satılanlar gibi olsun istiyorum.Nasıl yapmam lazım,yardım please..
PEARL yazdı:
Biri bana mı seslendi.
Ilk once kestanelerı bir guzel çizeceksin.
Sonra soguk suda yıkayacaksın.
Fınını ıyıce ısıtıp kestanelerı ıcıne atacaksın.
Arada gıdıp gelıp bakacaksın ki yanmasınlar.
Aynı dısarıdakıler gıbı hatta daha guzel oluyorlar.
Afıyet olsun.
aynen katılıyorumhayalperest yazdı:
PEARL yazdı:
Biri bana mı seslendi.
Afıyet olsun.
Hamarat arkadaşım benim ya,utanıyorum kendimden sizlerin yaptıklarını görünce inan.Şimdi yıkadım ben kestaneleride çizmek yerine bayağı 2 ye bölsem dahamı kolay açılır acep.ne dersin??hayalperest yazdı:
PEARL yazdı:
Biri bana mı seslendi.
Afıyet olsun.
Soru bildigim yerden cikmis yoksa hamarat kesinlikle degilm
Gecen aksam yaptim,aynen yukarida hayalperestin tarifi seklinde,ek olarak firina vermeden azcik tuzladim,arada da firinin icinde cevirdim,nefis oldu
Kestaneleri iyice yıkadıktan sonra üzerlerini çizip geniş bir tepsiyle fırına at, tepside üst üste gelen kestaneler varsa arada tepsiyi sallayarak yer değiştirmelerini sağla ki hepsi pişsin, kızarsın.
(Püf noktası: Piştikten sonra kestaneleri bir gazeteye sarıp 5-6 dakika tutarım ben ayrıca...)
Kestaneleri iyice yıkadıktan sonra üzerlerini çizip geniş bir tepsiyle fırına at, tepside üst üste gelen kestaneler varsa arada tepsiyi sallayarak yer değiştirmelerini sağla ki hepsi pişsin, kızarsın.
(Püf noktası: Piştikten sonra kestaneleri bir gazeteye sarıp 5-6 dakika tutarım ben ayrıca...)
sakın heee 2'ye bölme. kestanler sert olur sonraPEARL yazdı:
Hamarat arkadaşım benim ya,utanıyorum kendimden sizlerin yaptıklarını görünce inan.Şimdi yıkadım ben kestaneleride çizmek yerine bayağı 2 ye bölsem dahamı kolay açılır acep.ne dersin??
Ay tamam bölmem ikiye falan.Şimdi gideyimde çizeyim hepsini,gelişmeleri yazarım.Teşekkürler.yildiz_hatun yazdı:
sakın heee 2'ye bölme. kestanler sert olur sonraPEARL yazdı:
Hamarat arkadaşım benim ya,utanıyorum kendimden sizlerin yaptıklarını görünce inan.Şimdi yıkadım ben kestaneleride çizmek yerine bayağı 2 ye bölsem dahamı kolay açılır acep.ne dersin??
Tabii nerden çizdiğin de önemli, enlemesine geniş bir çizik atmalısın, boylamasına değil