Sevgili Üyeler, Anneler, Babalar ve Adaylar
Özellikle çalışan ebeveynlerin sağlık problemlerinden sonra gelebilecek en büyük sorunu doğru bakıcıya bulmaktır. Çoğu zaman aman çocuğumuza iyi baksın da bizi sinir etsin veya istismar etsin önemli değil deriz.Demez miyiz?
Burada, ilk baştan yanlış insanı seçme konusunda,aslında bu işi profesyonel danışmanlık veren şirketlerin de çok büyük payı var diye düşünüyorum. Mesela bakıcı adayını aslında yapamayacağı bir işi yapabileceğine dair ikna edip aynı ikna kabiliyetini müşteri için de kullanmak gibi. Başka bir durum da şudur; danışman şirketlerle yapılan sözleşmelerde bakıcının 6 ay gibi süreler içinde ayrılması durumunda yeni bir bakıcı bulma servisi herhangi bir bedel almadan yapmaları taahhütü vardır. Peki bu servisi bedava vereceği veya para almayacağı bir durum için para aldığı dönemdeki kadar gayret ve efor sarfedeceğinin garantisi veya hukuki açıdan cezai müeyyide uygulaması veya belirli bir sürede sonuç alınamazsa paranın büyük bir miktarının iadesi gibi bir uygulama sektör de var mıdır?
Bu konudaki görüşlerinizi merak ediyor ayrıca bu piyasada eline çantasını alıp ben artık bakıcı oldum diyen kişileri bakıcı diye önünüze sunan, gerçek bir danışmanlık ve sorumluluk duygusunu vicdanı ile birleştiremeyen şirketler konusunda birbirimizi bilgilendirmek ve bir güç birliği kurmayı öneriyorum.
Saygı ve sevgilerimle
Feza& Doruk Tan(21 aylık)