HAMUR ICIN
235 ml Ilik su
1 yumurta
410 g un
50 g seker
15 g sut tozu
10 g tuz (1 tutam)
70 g tereyagi(yumusak)
4 g maya(su direk una katilanlardan-instant)
KARAMEL SOSU
75 g tereyagi 65 g vanilyali dondurma
70 g esmer seker
HAMURUN ICINE SURMEK ICIN
115 g tereyagi (hamura surmek icin ,yumusatilmis)
5 g tarcin
110 g esmer seker
HAZIRLANISI
1-Su, yumurta,un,seker,sut tozu,tuz,ve 5 yemek kasigi tereyagi karistirilarak yumusak bir hamur elde edilir.
2-Bu esnada bir sos tenceresinde, hafif ateste 75 gr tereyagi,70 gr esmer seker ve dondurma karistirilarak kaynatilir.2 dk sonra kapatilir.
Hafifce yaglanmis olan tepsiye bu Karamel sosu dokulur.
3-Firin 175 dereceye isitilir.
4-Hazirlanan hamur hafifce unlanmis bir yuzeye konur ve elle veya merdane yardimiyla dikdortgen seklinde acilir(ince bir hamur degil ).Acilan hamurun uzerine yumusatilmis olan 115 gr tereyagi surulur(daha az da olabilir ,ben az koyuyorum)
Uzerine tarcin(2 tatli kasigi kadar) ve esmer seker bolca serpilir.
Hamur rulo haline getirilir ve 12 esit parcaya bolunup,icinde sos olan tepsiye ici gorulecek bicimde dizilir.
Iki kati buyukluge erisene dek ,yaklasik 45 dakika tepside mayalanmaya birakilir
5- 175 derece de yaklasik 20 - 25 dk altin rengi olana dek pisirilir.
Belki tarif ve malzemeler gozunuze karisik gorunmus olabilir ama inanin bir kez yapinca gayet kolay.
Ve de boyle bir lezzete de deger.
Afiyet seker...