1. Sayfa - Toplam 2 Sayfa var 12 SonuncuSonuncu
Toplam 15 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.

KAFAM KARIŞTI!!!!!!!!!

2 AYDIR BELİMDE BİR AĞRI VARDI EN SONUNDA GEÇEN HAFTA DOKTORA GİTTİM
    TETKİKLERDEN SONRA BEL FITIĞI OLDUĞUM ÇIKTI ORTAYAAMA BUNDAN SONRASI BÜYÜK DERT.
    HER DOKTOR FARKLI BİRŞEY SÖYLÜYOR
    BİRİ FİZİK TEDAVİYE GÖNDERİRKEN DİĞERİ BU GEÇİCİ BİR ÇÖZÜM UZUN SÜRÜYOR VE İYİLEŞME PAYI %30 DİYOR VE BANA ÖZEL BİR KORSE ÖNERİYOR.KORSEYİ 2 AY TAKMAM LAĞZIM AMA İÇİNDEYKEN HAREKET ETMEM İMKANSIZ.BEN O KORSEYLE KIZIMA NASIL BAKARIM.
    BİRDE YENİ BİR YÖNTEM ÇIKMIŞ KÜÇÜK BİR KESİKLE FITIKLI BÖLGEYİ TEMİZLİYORLARMIŞ AMELİYET GİBİ DEĞİL YANİ ERTESİ GÜN AYAĞA KALKABİLİYORMUŞSUN.
    BU KONU HAKKINDA TECRÜBELİ OLANLAR BANA FİKİR VERSİN NEOLUR.SÖYLEDİĞİM BU 3 YÖNTEMDEN BİRİNİ UYGULAYANLAR VARMI VE NEKADAR MEMNUN KALDINIZ?
    DOKTOR VEYA HASTANE ADIDA VEREBİLİRSENİZ İYİ OLUR.
    KAFAM KARIŞIK NEYAPACAĞIMI ŞAŞIRDIM VE BU KARIŞIKLIK HAYATIMI ÇOK STRESE SOKTU.......

Re: KAFAM KARIŞTI!!!!!!!!!

Bel ağrılarında en önemli şey beline zarar verecek hareketlerden kaçınmak ve eğilirken bir şey kaldırırken doğru şekilde hareket etmektir.aşağıdaki linkte bu konuda faydalı bilgilere ulaşabilirsin

Belfıtığı .Com

benim hiç bilgim yok ama geçmiş olsun demek isterim,çünkü bende bu sene çok bel ağrısı çekiyorum.benim iki doğumumda epidural anesteziyle oldu.doktora gitmeye korkuyorum.umarım en kısa zamanda geçer.

Konuyla ilgili bir bilgim yok sadece sevgili arkadaşıma geçmiş olsun dilemek istedim.
    Sevgi ve dostluklarla kalın

merhabalar benim bir bilgim yok malesef cok gecmis olsun ben doktorlarin surekli farkli biseyler soylemesine sinir oluyorum anlamiyorum okuduklari kitaplara goremi davraniyorlar yoksa kisisel olarakmi tabii butun doktorlar icin soyliyemem.

Merhaba,

Oncelikle gecmis olsun.

Annem ve abimin esi 2 kere bel fitigi ameliyati oldu. Ameliyat bir yere kadar care dikkat etmezsen fitik tekrarliyor. Annem fizik tedavisi de olmustu, ama hastanede yatmani tavsiye ederim, cunku hastaneye tedavi gidip gelirken usutup daha da kotu olabilirsin.

Benden sana tavsiye dogru bir yatakta muhtemelen senin rahat edebilecegin ortapedik cok sert olmayan bir yatak... Dogru durus ve oturus. Agir kaldirmamak ve iteklememek hatta cekmemek...

Bende de var, cogu zaman dikkat edemiyorum, agriyi bacaklarimda hissettigimde yatakta uzun sure yatiyorum.
    Yani bir bakima dinlendiriyorum kendimi.
    Bir de akapunktura gitmistim 3 sen once bana iyi gelmisti.

Saglicakla kal

geçmiş olsun

Merhaba,

Öncelikle geçmiş olsun. Bende de bel fıtığı var. Küçük ama hassas bir yerde olduğu için bacağımı çok ağrıtıyordu. Hafifi uyuşma vardı, geceleri tam ortopedik yatakta yatmama rağmen uyuyamıyordum. MR ve EMG çekildi. Ameliyata gerek olmayacak kadar küçük olduğu için fizik tedavi önerdiler, 3 hafta fizik tedaviye devam ettim, hiç bir faydasını görmedim. Sonra algoloji (ağrı tedavisi) bölümüne yönlendirdiler. Hafif anestezi altında fıtık bölgene ultrason eşliğinde şırınga ile ilaç verdiler. Veeee ağrı falan kalmadı. Şimdi çok çok iyiyim. Sadece çok yorulursam çok ağır falan kaldırırsam hafif ağrı oluyor ama o da ertesi gün geçiyor. Kiloya dikkat etmek ve verilen bel eğzersizlerini düzenli yapmak gerekiyor. (Ama ben yapamadım )
    Ben Acıbadem Hastanesi'nde tedavi görmüştüm. Noroloğum Dilaver Kaya, algoloji uzmanı da Halil Algan'dı.

Tabii her hastanın durumu kendine özgü oluyor. Dilerim doğru tedaviyi bulup sen de kurtulursun bu illetten...

Sevgiler

Merhaba,

Geçmiş olsun....

benim eşim 2 sene önce bel fıtığı ameliyatı oldu. Aslında ameliyat olmayı hiç istemiyordu ama fıtık oluşan bölenin sinirlere zarar verme olasılığı o kadar fazlaydı ki doktoru alternatif bir tedaviyi önermedi bile....

Tabii ki tek doktora gitmedi, birçok doktordan aynı sonucu duyduktan sonra karar verdi.

Ama kararını çabuklaştıran yukarıda Özlem Ölmez'inde bahsettiği Algoloji Uzmanına gittikten ve durumun kesinlikle ameliyatlık olduğunun söylenmesi oldu.

Algoloji Uzmanının söylediğine göre; fıtık vakalarının sadece %2 si ameliyatlık olurmuş ve diğerleri alternatif yöntemlerle tedavi edildiğinde ameliyata gerek olmazmış, ancak Türkiye'de ne yazıkki çoğu bel fıtığı hastası direkt ameliyat ediliyormuş.

Yapılacak ameliyatın açık mı kapalı mı olacağına fıtığın yerine ve büyüklüğüne göre doktor karar veriyor.

İlk ameliyat sonrası fıtıgın tekrarlama olasılığı çok yüksek, fakat ikinci ameliyatın başarı şansı daha düşük...

konuyla ilgili faydalı bilgilere www.belfitigi.com sitesinden ulaşabilirsiniz.

Tekrar geçmiş olsun......

Sinem Günaydın,

Bel fıtığının ne demek olduğunu eşimden dolayı çok iyi biliyorum.2yıl önce bir gün aniden başlayan ağrısı 20.günde ameliyatla son buldu.İlk günler bize de doktorlar yatak istirahati,ilaç tedavisi fizik tedavi gibi bir sürü yöntem denedi fakat ağrılar direk bacağa ve dizine indi ve sabahlara kadar yatamıyordu ağrıdan.En sonunda Amerikan Hastanesinde mikro cerreahi yöntemi ile ameliyat oldu.Dediğin gibi küçücük bir kesikle omurgadan çıkan o et parçası temizlendi.Ertesi gün ayağa kalktı.20 gün süren bir istirahat döneminden sonra tamamen iyileşti.Ameliyat sonrası çok zor geçmiyor.Biraz istirahat etmek gerekiyor o kadar.20 gün sonunda tamamen iyileşti ve hiçbir sıkıntısı kalmadı.Doktoru Hakan Bey.Soyadını tam hatırlayamıyorum.Ancak Amerikan Hastanesi'nde çok iyi bir ekip var bu işi yapan.Ameliyatta gerçekten çok basit ve kökten çözüm.Biraz uzun oldu ama sanırım sana fikir verebilmişimdir.