1. Sayfa - Toplam 3 Sayfa var 123 SonuncuSonuncu
Toplam 22 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.

NE KOLAY ASLINDA

Ne kolay aslinda birbirimize kuvvet vermek... Destek olmak, omuzumuzu uzatmak, el tutmak... Ve ne kadar geri donusumlu bir vermek bu... Katlanip, cogalip geri donuslerinde altta kalmak ne kolay .

Kuru bir "merhaba" olmamali agzimizdan cikan. "Mrh" gibi kisa hic olmamali... Hal hatir sormaliyiz; icten; gonulden.

"Aferin" deyip gecmemeliyiz cocuklara... Becerisini adlandirip taktirimizi tanimlandirmaliyiz. "Bilsen ne hosuma gitti guler yuzle "gunaydin" demen bana" diye yazmaliyiz aklinin olumlular hanesine.

"Seni seviyorum cunku..." diye baslayabilmeliyiz... Ve binlerce sukran siralayabilmeli. Ne cok sey siralabiliriz zorlanmadan... Nefes alisi bile ne buyuk hediye...

Sevgimiz simartir diye korkmamaliyiz sozlerimizden. Cebinde akrep bulacakmis gibi cekinen bir insan olmamali: comertce daldirmaliyiz yuregimize sozcuklerimizi.

Yarin kimseye kalmamis malumumuz.
    Sevmekten korkmamaliyiz, olumlulari saymaktan kacinmamali... Cirkinin bollugunda yasanilan fani yasamlarda birbirimizle dost olma, paylasma ve kuvvetin bazen kucucuk seylerden alindigini... Kisacasi insanligimizi besleyen emekleri vermeyi UNUTMAMALIYIZ.

Her zaman sevgiyle,
    Handan Baykan

Re: NE KOLAY ASLINDA

Ama insan dogasinda var olumsuzluk ve ustelik dusunce ve davranisa gecmesi ne kolay.

Bir senedir "Berbat 2'ler" denen cagi tam anlamiyla yasayan; birkac ay sonra 3 yasina girecek olan oglum Kayra gunde kac ornegini sergiliyor gozume.

"Ben seni sevmiyorum" demekle isini yaptirtmaya calismasi bile simdiden "olumsuzun" gucunu kesfettigine isaret.

Yapilarimizin mayasinda olan olumsuzu olumluya cevirmek; hele de bu dunyanin gittikce zorlanan, hizlanan, yozlanan halinde... tek kisinin kurek cekmesiyle Nuh'un gemisini yurutmeye calismasi gibi umutsuz gelmiyor degil.

Yine "olumsuza kacmak ne kolay!...Kolayi secmek insanlara verilen akla, duyguya ihanet" diye yakaliyorum kendimi.

"Kalemi oyle tutma, boyle tutmalisin" demek yerine;

"Ne kadar enteresan tutusun!... Bak ben de boyle tutuyorum, bir dene istersen...." demek ne zor, ne sabir isi...

Cumlemi tamamladiktan sonra da kendi bardagimi dolduruyorum. "Bu sefer de kolayi secmedin aferin sana" diye olumlu enerjimin sirtini sivazlamayi unutmadan .

Her zaman sevgiyle,
    Handan Baykan

"Sen yaparsin!...", "Yapabilirsin!...", "Yapabilecegine inaniyorum !..."

"Sen dinlersin", "Sen anlarsin", "Seni seviyorum"

Binlerce sozcukle olumlu enerji vermek mumkun.... Cocuklarimiza, eslerimize, ve guc vermek istedigimiz tum insanlara...

Benim en sevdigim ise "Seni sen oldugun icin seviyorum, sen biriciksin !..."

Hepimiz essiz insanlariz. Kendi essizligimizi olumluya kullanmak tamamen bizim ellerimizde/yuregimizde/davranis ve sozlerimizde...

Bu bayramda kimleri gordunuz olumlu enerjinizi sacacak?...

Sevgiyle kalin,

Handan Baykan

Olumlu dusunce ve davranisin TEK zor tarafi;

YINE, ONCE kendimizden baslamak zorunda olusumuz .

Her zaman sevgiyle,
    Handan Baykan

Re: BUGUN KENDIMIZE ONAYIMIZ

DURUP DUSUNUR SONRA DA PAYLASIR MISINIZ ?...

Gunu degerlendirirsek bugun kendimize sayabilecegimiz onaylar neler olabilir?

Kendime onayimi sorgularsam aklima ilk gelen uyandigimdan beri (3 saattir) dort cocuguma "yapma" dememeyi becermis olusum... Daha burada gun cok yeni tabi .
    Yapma demek yerine her seferinde olumlu bir cumleyle yapilmasini istemedigim davranisa teget gectik. Otobus saatine 4 dakika 42 saniye kaldi

Siz de sizinkileri yazar paylasir misiniz?...

Her zaman sevgiyle,
    Handan Baykan

OLUMLULUK ZORLASIYOR

Daha yapmaya yetisemediklerimi degil Cumartesi sabahi saat 5:00'den bu ana kadar (ogleden sonra 3:40) yaptiklarimi dusunmeye calisiyorum ama olumlu olmak kolay is degil; kimse konuya katilmiyor bile

Ben de dusuncemi toparlayamayacak kadar gurultu icindeyim . Zira cocuklar gittigimiz cocuk partisinden fena halde seker yuklu geldiler.

Umarim herkes iyidir .

Handan Baykan

Re: Fiziki olanlari o kadar kolay olmasa da

Dogan sonuclar doyumsuz olabiliyor.

Sevgili bir dostun hatirlatmasiyla biz de evimize bayram havasi getirmek istedik. Dun aksam bulasiklari kaldirmis tam oturmaya hazirlaniyorken zonklayan adelelerime inat; cocuklara sordum:

"Biz cocukken bayramlarda yedigimiz bir tatli vardi, yapmak ister misiniz?" diye.
    Cevap sevinc nidalariyla "EVET!!!!" oldu tabi... 30 yasindan sonra yemek yapmaya baslayan erkek kardesimin cektigi zorluklari cekmeecek benim ogullarim , kizimdan hevesliler mutfak islerine...

Internet'den buyuk cabalarla bir cok tarif bulduk. Malesef ciiddiyetsiz yazilmis oldujklarindan her birinde eksik yazilmislari birbirleriyle kiyaslayarak bulmaya calistik. Ortaya cikan tarife pek guzevmesem de kocaman bir hamur yaptik.

Dort cift kucuk el kucuk toplar yapip bana yetistirdiler... Kalburdan gecenleri birlikte tepsilere dizdik. Uc buyuk tepsi dolusunu heyecanla pespese pisirdik. Disarinin havasinin buzdolabindan daha fazla oldugu bir ulkede yasamanin da verdigi hizla soguyan serbete koyduk .

Gece gec oldugundan sabahi beklediler tatmaya... Sonuc pek sahane olmasa da (belki ben eski tatlarin on yargisini tasiyorum*) bu gun tadicilar bayildilar!...

Kisacasi bazen bedene yorgunluk olsa da bir fazla adim ne cok olumluluk kazandiriyor... Kayra bile ana dilinden "Kalbura Basti" demeyi ogrendi diye olumlular hanesine yazdim.
    Hala sizin olumlularinizi bekliyoruz.

Bu arada resimlerimizin surekli degismesini izliyorsaniz bu da benim yenilik hastaligimin yansimasi .

Her zaman sevgiyle,
    Handan Baykan

Re: Olumluya kendimizden baslamak

En cok ve sIk ettiginizin dualarinizin olmadigi oldu mu hic ? Mutlaka cok olmustur... Benim gerceklesmeyen dualarim oldukca olumsuzlugum da artmisti...

Ve bir gun karar verdim ki yaptigim manasiz. Istediklerimi saymayla olmalarini bekleyisim neredeyse gulunc... Alisveris listesini yapip carsiya parasiz cikmis gibiydim. Ustelik gercekten ve en cok istediklerimiz siparisle gelemiyorlar, gelseler de kiymet bilmiyoruz; emeller ugruna gaye, emek gerektiriyor...

O gun bu gun dualarimin sekli "siparis" seklinden cikti... Yerini kendimi insanligimi en iyi sekilde temsil etmek, baskalarindan beklentilerim olan temel davranislari kayitsiz sartsiz saygimi gerektiren tum insanlara vermek, olabileceklerimin en iyisi olmak ve tasidigim nitelikleri baskalarina da hizmete kullanmak dileklerim aldi.

Her insan kendinden hediyeli doguyor bu dunyaya... Hangi hediyeleri tasidigimiz bulmak yasamin heyecanli kismi... Bu hediyelerimiz paylasmak ise omurlerimizin misyonu olmali.

Olumluluk hepimizin isteklerinde varsa nicin verebileceklerimizden de olmasin.

Bir icten gulus, gercekten duyulan bir merhaba sevinci...

Hepinize gun "aydin" olsun, olumluluklarla dolsun .

Her zaman sevgiyle,

Handan Baykan

Re: SECIM OLMAYINCA

Secimleri begenmedigimiz halde zorda kaliyorsak ya... Her iki kapi da hoslanmadigimiz bir yere aciliyorsa...

En secimsiz halde bile tutumu secmek yine bizim elimizde... Sikayet ederek mi, sacimizi basimiz yolarak mi, baskalarini mutsuz ederek mi yoksa yine basi dik olarak devam etmek mi!...

Davranisimizin olumlu enerji getirmesini secmek hakkimizi kullanmaliyiz.Caresizliklerde bile kuvvet bulmaya ugrasmali...

Sevgiyle,
    Handan Baykan

Bazen NICIN'lerle isyana kalkismamak ne kadar zor. Hepimizin kabul etmek istemedigi gercekler hayatlarimiza henuz girmediyse bile her an kapi ardinda hazir bekleyisde....

Isini kaybeden, esini kaybeden, sevdigini ebediyete yolculayan... Ne cok "NICIN"lerle ciglik cigliga ayaklanmaya sebebi olanimiz var.

NICIN de takilmak olani degistirmiyor hic. Tek secenek kaliyor geriye; "NASIL" da yogunlasmak. Nasil bu acilardan sonra devam edilebilirde toparlanip ayaga kalkmak.

"NASIL" seceneklerimizi "NICIN"lerimiz getirmesin dilegindeyim bugun; hepimiz icin. "Nasil olumlu yasamaliyiz?"in cevabini acilardan sonra edinmeye calismak zorunda kalmayalim hic birimiz. Teselli almak icin "nasil"lara uzanmayalim...

NICINLer ruhlarimizi karanliklara cekmesin.

Her zaman sevgiyle,
    Handan Baykan