Çok seviyorum ama sürekli hazır almak istemiyorum. Sitelerde tarifler var ama tanıdığım birinin denemediği tarifler pek güven vermiyor bana. Var mı sizin tarifiniz?
Çok seviyorum ama sürekli hazır almak istemiyorum. Sitelerde tarifler var ama tanıdığım birinin denemediği tarifler pek güven vermiyor bana. Var mı sizin tarifiniz?
yaptığım tüm misafirlerim beğeniyor...hatta tarifini istiyor...yapımı başta gözde büyüse de aslında çok kolay...
1 su bardağı su
1 su bardağı un
yarım paket margarin(125 gr)
3 yumurta
İç kreması;
2,5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı tozşeker
1 paket vanilya
Üzerine;
1 kare paket eritilmiş bitter çikolata(80 gr)
1-2 yemek kaşığı süt
Ben profiterolü genellikle çayın yanında ikram ettiğim ve kıtır sevdiğim için bitter çikolata döküyorum. (Şekil olarak yuvarlak değil de uzun yapsam bu haline ekler de denebilir) İstenirse çikolata sos pişirilip, bol soslu yapılabilir. Ama sos servis edilmeden hemen önce dökülmelidir, aksi halde profiterol yumuşuyor.
Yapılışı
Su ve margarini bir tencereye koyup, orta ateşte kaynatın. İçine unu döküp, tahta kaşıkla hızlıca karıştırın. 1-2 dakika içinde un toparlanıp hamur oluşacaktır. Bu hamuru soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra 3 yumurtayı birer birer kırıp, karıştırarak hamura yedirin. (Bir yumurtayı iyice yedirmeden kesilikle diğerini eklemeyin) Yumurtaları iyice yedirdikten sonra yoğun ve yapışan bir hamur elde edeceksiniz.
Yumurtaları yedirme işlemini mikserin spiral şeklindeki yoğurma uçlarıyla yapıyorum, tahta kaşıkla da yapabilirsiniz ama biraz yorucu oluyor.
Fırını 180 derecede ısıtın.Hamurdan kaşık yardımıyla bir parça koparın. Ve başka bir kaşık yardımıyla yağlanmış tepsiye koyun. (Mümkünse elinizi değdirmeyin, çünkü çok yapışan bir hamur. Ayrıca hamuru elinize alıp yuvarlamaya çalışırsanız iyi kabarmayabiliyor) Hamurların şeklinin bozuk olması çok önemli değil, çünkü pek özgür kabaran bir hamur, pişerken istediği gibi şekil alıyor
Bu ölçüden yaklaşık 18-20 adet çıkıyor. Tepsiyi ısıtılmış fırına koyup kızarana kadar pişirin. (35-40 dakika)
İç kreması için, vanilya hariç diğer malzemeleri tencereye koyup, orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin ve ılınmaya bırakın. Ilınan kremaya vanilyayı ekleyip, çırpma teliyle biraz karıştırın. Pişen profiterol hamurlarını ortadan keserek arasına krema koyun.
Bitter çikolatayı kırıp, bir cezvenin içine koyun ve üzerine 1-2 kaşık süt ekleyin. Cezveyi su dolu bir başka kabın içine oturtup, ocağa koyun ve çikolatayı eritin. Bir çay kaşığı yardımıyla profiterolün üzerine dökün.
Hamurun iyi kabarması için püf noktalar
* Yumurtaları, hamura birer birer, iyice yedirmek.
* Hamuru tepsiye kaşık veya krema torbası yardımıyla koymak.
* Fırını mutlaka önceden ısıtmak.
tarif mutfak güncesinden bu arada...
Teşekkür ederim.leyla82 yazdı:
tarif mutfak güncesinden bu arada...
ne kadar güzel ve anlaşılır yazmışsın hemen deneyeceğim
En sevdiim tatlı mutlaka deneyeceğimleyla82 yazdı:
tarif mutfak güncesinden bu arada...
teşekkürler paylaştığınız için
Yemesini severim ama hiç yapmayı denemedim..
Belki bir gün yaparım verdiğin tarifle..
Leyla arkadaşımızın tarifini yan komşum yapıyor güzel oluyor
Peki bu çikolata sosu az gelmez mi ki ? Başka sos tarifiniz var mı arkadaşlar?leyla82 yazdı:
yaptığım tüm misafirlerim beğeniyor...hatta tarifini istiyor...yapımı başta gözde büyüse de aslında çok kolay...
1 su bardağı su
1 su bardağı un
yarım paket margarin(125 gr)
3 yumurta
İç kreması;
2,5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı tozşeker
1 paket vanilya
Üzerine;
1 kare paket eritilmiş bitter çikolata(80 gr)
1-2 yemek kaşığı süt
Ben profiterolü genellikle çayın yanında ikram ettiğim ve kıtır sevdiğim için bitter çikolata döküyorum. (Şekil olarak yuvarlak değil de uzun yapsam bu haline ekler de denebilir) İstenirse çikolata sos pişirilip, bol soslu yapılabilir. Ama sos servis edilmeden hemen önce dökülmelidir, aksi halde profiterol yumuşuyor.
Yapılışı
Su ve margarini bir tencereye koyup, orta ateşte kaynatın. İçine unu döküp, tahta kaşıkla hızlıca karıştırın. 1-2 dakika içinde un toparlanıp hamur oluşacaktır. Bu hamuru soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra 3 yumurtayı birer birer kırıp, karıştırarak hamura yedirin. (Bir yumurtayı iyice yedirmeden kesilikle diğerini eklemeyin) Yumurtaları iyice yedirdikten sonra yoğun ve yapışan bir hamur elde edeceksiniz.
Yumurtaları yedirme işlemini mikserin spiral şeklindeki yoğurma uçlarıyla yapıyorum, tahta kaşıkla da yapabilirsiniz ama biraz yorucu oluyor.
Fırını 180 derecede ısıtın.Hamurdan kaşık yardımıyla bir parça koparın. Ve başka bir kaşık yardımıyla yağlanmış tepsiye koyun. (Mümkünse elinizi değdirmeyin, çünkü çok yapışan bir hamur. Ayrıca hamuru elinize alıp yuvarlamaya çalışırsanız iyi kabarmayabiliyor) Hamurların şeklinin bozuk olması çok önemli değil, çünkü pek özgür kabaran bir hamur, pişerken istediği gibi şekil alıyor
Bu ölçüden yaklaşık 18-20 adet çıkıyor. Tepsiyi ısıtılmış fırına koyup kızarana kadar pişirin. (35-40 dakika)
İç kreması için, vanilya hariç diğer malzemeleri tencereye koyup, orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin ve ılınmaya bırakın. Ilınan kremaya vanilyayı ekleyip, çırpma teliyle biraz karıştırın. Pişen profiterol hamurlarını ortadan keserek arasına krema koyun.
Bitter çikolatayı kırıp, bir cezvenin içine koyun ve üzerine 1-2 kaşık süt ekleyin. Cezveyi su dolu bir başka kabın içine oturtup, ocağa koyun ve çikolatayı eritin. Bir çay kaşığı yardımıyla profiterolün üzerine dökün.
Hamurun iyi kabarması için püf noktalar
* Yumurtaları, hamura birer birer, iyice yedirmek.
* Hamuru tepsiye kaşık veya krema torbası yardımıyla koymak.
* Fırını mutlaka önceden ısıtmak.
sütü biraz fazla koyabilirsin...göz kararı kendin ayarlayabilirsin...ben tam bir profiterol hastasıydım...okulda öğle araları özsüte giderdik koşa koşa...şimdi verdiğim paralara acıyorum...o kadar kolay ki yapması...