1. Sayfa - Toplam 4 Sayfa var 123 ... SonuncuSonuncu
Toplam 38 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.

Hayatim sogan dogramakla gecti...

Ya arkadaslar ben simdiden yemek pisirmekten biktim hayatim soganlar ve domateslerle gecti en cok vaktimi onlar aliyo dusundukce cildircak gibi oluyorum daha yolun basindayim evleneli 3 yil olmus daha oglum buyucekte anne sunu yap bunu yap diicek sonra anneanneme bakiyorum biz bile gelince hemen mantiya girisio yani daha sirada insallah anneanne babanne olmak var daha torunlara kadar yemek pisiriceksem nolucak bu durum
    aksine yemek pisirmeyide cok severim heralde bu is zorunluluk halini alinca insanin canini sikio
    ayrica artik esimi her gordugumde adamcagizi tencere seklince goruyorum
    cunku oglen geldiginde 10dakikaligina sadece yemek yemeye gelio aksam gelmesine kadar aradan 7saat gecio e tabi gene ac kurt gibi gelio gene yemek yiyo artik Tarik esittir yemek oldu benim icin
    alide zavalli baba=mama oldugunu hissetmeye basladi kapi caldimi hemen kosup babaaaaaaaaaaa mammmmmmmm die baarioo

benim olmazssa olmaz asla sasmaz bi yemegim var oda tandir
    1kuzu kol alirsiniz tencereye koyarsiniz kisik ateste (nerdeyse soncek kadar) 5-6 saat pisiririsiniz mukemmel olur sizinde en iyi yaptiginiz kolay bi yemek varsa yazarmisiniz bana??
    (tabi kol pisince kabuguyla bol sogan ve gene kabigiyla bol sarimsak atiyorum 15 dakikada onlarda yaninda pisio soyup yiyosunuz yaninda ne tuz ne baharat mukemmel oluo

Re: Hayatim sogan dogramakla gecti...

alemsin arkadaşım...

söyle Tarik'a öğle yemeğini dışarda yesin,hem ona da değişiklik olur di mi..ayrıca biz çalışan anneler gib, yap.pazar günü 3 şeit yemek yap bol bol,çarşamba akşamı bitsin.perşembe cuma,cumartesi et köfte salata geçiştir.
    pazar günü dışarda yiyin,akşamına da yeni yemek yaparsın...

benim hayatım neredeyse böyle geçiyor...herkes halinden mutlu..sende dene.

bir de yemek ısıtmak için mikrodalga fırın tavsiye ederim.soğanları ,domatesleri de ayrıca doğra doğra at buzluğa....daha yeni evlisin bu alışkanlıklar zamanla kazanılıyor.ben şimdi 1,5 saatte 5 çeşit yemek yapıp,tatlı hazırlar oldum))zorunlu olunca)

amma profosyonel olmussun sende yahu

way beaaaaaaaaaa 1.5 saate 5cesit yemekkkkkkkk
    iyi walla
    gerci bende kendi capimda bazi rahatliklar yapiyorum mesela hafta sonlari disarda yiyoyoruz o konuda rahatim geriye 5gun kalio haftanin ilk gunu mutlaka balik yeriz bol salatayla ilk gunde oyle gecio geriye 4gun kalio
    masallah esim bol kepce yediginden pisirdigim yemegi bi oglen bi aksam yiyo bitio yemek o yuzden 4gun 4 ayri yemek yapilio
    allahtan corba ve tatli saplantisi yok bi pilav bi yemek yeterli
    zamanla alisicam heralde

kolay gelsin

Ah canım keşke bende evimde olsamda yemekler pişirip temizlesem evimi öyle çok özlüyorum ki bi pazar iznim var ama ben hangisini yapıcamı şaşırıp kalıyorum...sen yine de sitem etme ) güzel fıstık gibi mamalar yap oğluna eşine...sana şimdiden kolay gelsin

Re: ...

Valla bizim evde de öğlen akşam sürekli yemek problemi var anacım...

Öğlen tatilimiz 1,5 saat olduğundan her gün öğien arası eve gidiyorum ki ben gitmesem dahi anane yada babane ve zeynep var...onların ne yiyeceğini ayarlıyorum...akşamınkini ayrı...çünkü benim eşim kesinlikle dolapta beklemiş, birkaç kez ısınmış yemek yemez...Mine sen şaslısın...o dediğini ben yapamıyorum...ama c.tesi-pazar da mutfağa girmek istemiyorum...balık vs. yada dışarıda...

Hakikaten yaa...yemek yapmayı da yemeyi de severim ama zorunluluk olunca...

Aslı

yemek davetleri

sevgili eyke...
    inan çok becerikli olduğumdan değil,sadece bir yemek daveti olacaksa ve vaktim fazla yoksa,bir önceki gün planını ve alışverişini yapıyorum.önce hangi yemekler pişecek,sonra pişme sırası falan..bu planlamalardan sonra mutfak 1-2 saat girilemeyecek duruma geliyor,zaten kimseyle de konuşmuyorum o saatlerde.sonra ben ve yemeklerim salona çıkıyoruz...daha doğrusu mine pestili ve yemekleri...

gerekirse bu yemeklerin tariflerini veririm sana...kolay ve sizi utandırmayacak yemeklerrrrrrr

Re: Hayatim sogan dogramakla gecti...

Merhaba,
    Ben de çalışıyorum. Yemeğe konacak kıyma-soğan, kuşbaşı-soğanları önceden kavurup, 1 tencerelik porsiyonlar halinde donduruyorum. Kurufasulye, nohut gibi zor pişen bakliyatı bol miktarda haşlayıp 1 tencerelik porsiyonlar halinde donduruyorum. Domatesi küp küp doğrayıp donduruyorum. Köfteleri bol miktarda yapıp pişirmeden donduruyorum. Aklına ne gelirse işte donduruyorum. Böylede 5dk.da kuru fasulye yapabiliyorum. Bi ara maydanoz bile dondurmuştum

Kolay gelsin

Özlem

hemennnnnnnnnn

Evet hyemen aliyim ben tarifleri
    cunku en buyuk derdim yemek e kocasi boga burcu olanlar bilir
    agiz tadi acaip yerinde gerci ne pisirsem yiyo ama her seyede bi kusur buluo simdi bide 2ci bebek gelince
    hem lezzsetli hem kolay yapilicak yemeklere ihtiyacim olucak

eyke ve özleme

yarına söz...bu arada özlem şu dondurma işlemlerini bizden bize köşesine yazsana..bu yaz fena halde dondurmacı olucam daaa

10. Re;

Mine, bende tariflerini dort gozle bekliyorum.Benimde uyguladigim bir kac pratik yontem var.Sogani, domatesi, biberi minik minik dograyip kiymayla kavuruyorum.Bunlari yemeklik olarak ayiriyorum.Sebze yemeklerinden tutun, menemene kadar herseye hazir icim oluyor.Karniyarik icin patlicanlari islak islak tencereye diziyor, altini cok kisik aciyorum.Oyle yumusak ve lezzetli pisiyorlar ki, kizartmanin agirligi olmuyor.boyle donduruyorum.