Troid testlerimde sorun gözüküyormuş

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • yelda74
    Daimi Üye
    • 1718

Troid testlerimde sorun gözüküyormuş

Nilgün hanım daha önceki kan testlerimde troid sorunu olabilir denmişti. Bir ay sonra yapılması gereken testi bir kaç ay geçtikten sonra yaptırabildim, ama doktor çıkmış olduğundan henüz gösteremedim. Size sonuçlarımı yazsam sanırım bana bilgi verebilirsiniz. Merak içinde kaldım düşükmü, yüksekmi ilaç kullanmam gerekecekmi. Birde İdrar testimde bol bakteri çıktı bir defa içmelik bir ilaç verdi doktor bu yeterli olurmu acaba. Fazla ilaçta kullanmak istemiyorum zaten, başka ne şekilde kurtulabilirim bu bakterilerden. Çok şikayet sundum umarım kafanızı karıştırmadım. Şimdi troid sonuçlarımı yazıyorum beni aydınlatırsanız sevinirim.
    prolactın sonuç 10.5
    FT3 3.13
    FT4 1.43
    TSH 1.67

referans aralıklarını ve birimleri yazmama gerek varmı bilmiyorum cevaplarsanız sevinirim.
  • imported
    Onur Üyesi
    • 38331

Re: Troid testlerimde sorun gözüküyormuş

Referans aralıklarını yazınız.

Comment

• imported
      Daimi Üye
      • 1718

Referans aralıkları farklı olabiliyomuş eniyisi ben onlarıda yazayım.

test sonuç birim referans aralığı açıklama
      prolactın 10.5 ng/ml 1.9-25 kadın
      2.5-27 erkek

FT3 3.13 pg/ml 1.8-4.71
      FT4 1.43 ng/ml 0.85-1.9
      TSH 1.67 uIU/ml 0.4-4 normal
      0.7-6.4 5ay.20 yaş

Testte aynen bunlar yazıyor nilgün hanım yardımcı olursanız sevinirim. Merak içindeyim.

Comment

• imported
        Onur Üyesi
        • 38331

Belirgin bir sorun göremedim.
        Tiroid ultrasonu yaptırırsanız, içindeki oluşumlar hakkında bilgi verebilirim.

Geçmiş olsun.

Comment

• imported
          Daimi Üye
          • 1718

Çok teşekkür ederim içim rahatladı. Yaklaşık 2-3 gündür karnımda, kasıklarımda ağrı var şu an hala ağrıyor, sanırım oda bakteriden kaynaklanıyor. İlacımı içmek yeterli olur sanırım. Bide grip oldum üstüne ,her yerim ağrıyor şuan. Bacaklarım bile. Çok kötüyüm yani . teşekkürler verdiğiniz bilgiler için. Dün gittiğim doktorlara tam derdimi anlatamadım, sizin kadar iyi bir doktora raslamadım malesef. teşekkürler tekrar.

Comment

• imported
            Onur Üyesi
            • 38331

yelda74 yazdı:
            Çok teşekkür ederim içim rahatladı. Yaklaşık 2-3 gündür karnımda, kasıklarımda ağrı var şu an hala ağrıyor, sanırım oda bakteriden kaynaklanıyor. İlacımı içmek yeterli olur sanırım. Bide grip oldum üstüne ,her yerim ağrıyor şuan. Bacaklarım bile.
            Bol da su için.

Comment

Working...
            X