nilsubensu yazdı:
Dün artık ünlü doktorumuz nilgünün forumundan esinlenerek anlatmak ve sormak istedim
Bir kadının makyajlı ve bakımlı haliyle sıradan ev hali arasında ki farkın bizzat örneğini yaşadım.
Kız kardeşimin çeyiz serme merasimindeyiz, ablası olarak orada hazır bulundum, üzerime annemin yanında getirdiği , çamaşır suyu damlamış rengi tamamen solmuş iş kıyafetlerini giydim ve mutfağın dolaplarını silmek üzere tezgahın üzerine tırmandım. Orada oturup da işleri bir yardımcıya yaptırsaydım ayyy tam sosyetik diye dedikodum yapılabilirdi.
Sonra aynı apartmanda oturan iki tane genç kız ziyaretimize geldi, çeyiz dizilirken izlemek istemişler merak etmişler, onlarla birlikte oturduk iki lakırdı ettik, kızlardan biri bana döndü ve “nikahta bir kız vardı çok güzeldi kim di o” diye sordu. Ne giymişti dedim “kırmızı bir elbisesi vardı” dedi, öbürü de atıldı hemen “evet çok güzel bir kız dı bayıldık ona”
Bir düşündüm, “a evet ,o benim kızkardeşim di “ dedim gururla.
O anda kardeşim yanımızda değildi nöbeti vardı uyanığın, akşam yan yana geldiğimizde anlattım, seni çok beğenmiş kızlar,kırmızı elbisenden tanıdılar dedim, ne kırmızı elbisesi benim elbisemde küçük bir yerde kırmızı var dı kırmızı elbiseli sendin dedi.
Sevinsem mi üzülsem mi bir düşündüm,
Güldüm geçtim