Çok aciil denenmiş düğün çorbası tarifi lazım arkadaşlar. Yardımcı olabilirmisiniz?
Çok aciil denenmiş düğün çorbası tarifi lazım arkadaşlar. Yardımcı olabilirmisiniz?
DÜĞÜN ÇORBASI
Malzemeler:
10 su bardağı soğuk su
3 çorba kaşığı un
2 yumurta
2 limon
250g kuzu gerdanı parçalanmış (kemikli et)
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 kahve kaşığı kırmızı biber
tuz
Yapılışı :
Soğuk su etncereye konur ve etlerde yıkanılarak suyun içine katılır. Etler yumuşayana kadar (yaklaşık 45-50 dak) kaynatılır. Yumuşayan etler tencereden alınır. Kemik parçaları varsa diye sıcak et suyu süzgeçten geçirilir (yada tülbentden).
Bir kasede yumurta, limon suyu ve un, et suyundan azar azar alarak ezilir.
Kaynamakta olan et suyuna katılıp karıştırılarak pişirilir.
Bir yandan etler kemiklerinden ayıklanır.
Tencereye ilave edilir. 5-10 dakika daha kaynatılır. Tuz ilave edilir.
Yağda kırmızı biber kızdırılıp çorbaya dökülür.
Afiyet olsun.
http://yemekgunlugum.blogs.com/yemek_gunlugum/2005/03/index.html
DÜĞÜN ÇORBASI
Malzemeler:
· 150 gr. sote et
· 1 havuç
· 1 kuru soğan
· 2 litre et suyu
· 2 çorba kaşığı tereyağ
· 4 kahve fincanı un
· 2 tatlı kaşığı tuz
· 1 yumurta sarısı
· ½ limon
Hazırlanışı:
1. Et, havuç, soğan su ilavesi ile bir
tencerede kaynatılır. Suyu
süzgeçten süzülür. Etler küçük
parçalara bölünür.
2. Tencerede yağ eritilir. Un
eklenerek kavrulur.
3. Et suyu eklenerek kaynatılır, tuz
ilave edilir.
4. Yumurta, limon mikserlenerek,
yavaş sıcak su ilave edilerek
tencerede kaynatılır.
5. Parçalara bölünmüş et eklenir.
6. Arzuya göre üzerine pul biber ile
yağ eritilerek dökülür.Afiyet olsun.
Not :kemik suyu kullanılabilir.
www.beyazsofra.com/Content_List.asp?CatID=18.