1. Sayfa - Toplam 2 Sayfa var 12 SonuncuSonuncu
Toplam 12 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.
  1. İş Görüşmeleri...Neler Sorulur.....Ne Konuşulur....

Uzun zamandır iş görüşmesine gitmiyorum bendeniz...

Merak ediyorum şimdi ki iş görüşmlerinde neler sorulur...
    nasıl davranılır

En son iş görüşmesi yapan arkadaşlarım,yada İK yetkilisi varsa biraz bilgi versin bakalım.

Rahat olmak en önemlisi ya sonra
    heyecan yaptım...

bana şans dileyiniz

Re: İş Görüşmeleri...Neler Sorulur.....Ne Konuşulur....

bol şanslar sana valla bende 10 ay önce falan gitmiştim içki kullanıyonmu demişlerdi
    allah allah bende çok kızmıştım

Sana bol şans Zeynep,

Yıllardır aynı işyerindeyim ve iş görüşmesi yapmadım bu nedenle.

Şimdi bir sürü yenilik var bu konuda.Testler anketler vs.vs.

Allah kolaylık versin sana.

1-rahat tavırlı olacaksın
    2-ellerin kolların konuştukça oynamayacak,bacağını sallamayacaksın - sıkıldığını yada strese girdiğini gösterir durumlar-
    3-karşındaki ile göz teması kuracaksın
    4-mümkün olduğunca dinleyici ol, sende sorular sor iş yeri ve iş hakkında
    5-para yı değil işi ön planda tuttuğunu göster,hevesli görün-yalandan ölen olmamış-

Şans seninle olsun Zeynep.

Eğer ki, işgörüşmesinde, CV ni beğenmezlerse, seni yetersiz görüp, sürekli küçümseyen bir tavır varsa, bu, işyerinin , işgörüşmesinin bir parçası olarak değerlendirip, mümkün olduğunca sakin olmaya çalış.
    Geçenlerde Bir gazetenin İK ekinde böyle birşey okudum.

Çok doğru da bulmuyor bazı kuruluşlar ve yetkililer ama,
    özellikle insanlarla direkt yüzyüze, birebir olan pozisyonlarda, bu çokta geçerli bir testmiş.

Güzel haberler ver bize olur mu ?

uzun zamandır bu işyerinde olduğum için iş görüşmesi hakkında bir bilgim yok ama senin çok şansada ihtiyacın olduğunu düşünmüyorum görüşmede ön plana çıkacağından da eminim.ama yinede çok istersen iyi şanslar....

bazı sorular sorabilirmiyim.
    yaş kaç:
    tecrube neler,
    mezuniyet ne :
    türkiyede ve özellikle ist.iş bulmak tamamen şansa bağlıdır. (ben asla küçmsemiyorum yalnış anlaşılmasın)ben çok liseyi bitirip hayat atılmış şu an holdinglerde müdür olup 5 mi,lyar maaş alını da tanıyorum. eşim gibi muhendislik okuyup , ing. kursları bitirip te ,işsiz kalıp bir milyara çalışlanıda ... az paramı .. bizim için evet
    sana bol bol şans diliyorum ve ne üzerine iş :
    bana yazarmısın.
    bir kaç ay sonra ben iş aramaya başlayacağım .oğluş 6 aylık olsun aynı sıkıntılar benim içinde başlayacak bu bil..
    sevgiler

8. Re: İş Görüşmeleri...Neler Sorulur.....Ne Konuşulur....

Çay,kahve ikram edildi mi içeceksin,
    kasmayacaksın kendini,
    leyn bunun içine şimdi hap map da atmışlardır diye

Garip bir zevk alıyorum iş görüşmelerinden. İlkbaharda 3 iş görüşmesi yaptım. Hepsi onlar adına olumlu olsada paraya sıra gelince kesenin ağzını o kadar sıktılar ki görüşmeler komediye dönüştü.

En önemlisi ne istediğini ve neler yapabileceğini bilmek. Kendini en az ve en anlamlı cümlelerle ifade et. Göz teması çok önemli ama ben muhteşemim havasına hiç girme. Doğallık her zaman kazanır.

3 yılda 4 iş değiştirebilmiş, hobi olarak iş görüşmesi yapan, hala işsiz bennden tavsiye almak ne kadar doğru bilmiyorum.

Aslında müracaat ettiğin iş yerine ve pozisyona göre değişir.

Genel anlamda mesleğini seçme nedenlerin sorulur. Kariyer hedefinin tanımlanması istenir. Bugüne kadar çalıştığın en iyi işvereni anlatmanı isterler. Bize ne kazandırabilirsin diye sorarlar. Şimdiye dek başardığın işleri sorarlar. Burada tekil veya grup çalışması diye ayırabilirler. Kişiliğini sorarlar. Ama genelde sormuyorlar. Çok kısa ve az sorularla test yöntemleriyle onlar çözüyorlar. Neden bu işi seçtiğinizi sorarlar. İşin beğendiniz ve beğenmediğiniz yanlarını sorarlar. Nasıl insanlarla kolay çalıştığını sorarlar. Maaşı sorarlar. Önce onların kadro için belirledikleri rakamı öğrenin. Hatta bunu görüşme öncesinde öğrenmeye çalışın.

Tek kelimelik ve tek cümlelik cevaplar vermekten kaçın. Bu gergin olduğunu gösterir. Önceki işyerinde ayrılma nedeninizi sorarlar. Açıklamak zorunda kalabilirsiniz. Hazıklıklı olun.

Her ne sorulursa sorulsun kararlı olduğunu belirten cevaplar vermen gerekiyor. Çok kararlı olduğunu gösterirsen işe alınmayabilirsin. Çünkü her işveren kendi borusunun ötmesini ister. Buradaki kararlılık kendine güvenden geçer. Ses tonundan vucut diline ve kurduğun cümlelere kadar bakışlarında dahil kendine güvenmeli ve tutarlı olmalısın.

Söylemek istiğin başka birşey varmı diye sorulur. Bunu genelde iş görüşmesini sen yapıyorsan ne sormamızı isterdin diye sorarlar.

Böyle işte.

Birde iş ilanını nerde gördüğünüzü, iş ilanında neyin bu işe müracaat edeyim dedirttiğini soruyorlar. Müracaat edeceğin işyeriyle ilgili internetten bilgi toplamaya çalış. Onları tanı.

Daha yüzlerce var. Başarılar dilerim. Bol şans