anneanne: eski diktatörlerden, mükemmelliyetçi..emekli öğretmen..ve hala bu tavırlarını devam ettirmeye çalışıyorr..ama yaşlandı artık..tabi yaşlılık biraz yumuşattı onu ama yaptığı kendine haksızlık etmekten ileri gidemiyor... rahat değil...huzursuz.tahammülsüz...yorgun...hastalık hastası bir eşi var..onu yine hiç gözü görmesin.. iki düşman aynı evde..çocuğa hayırları da biraz sert söylüyor...ama çok çabuk pes ediyor..bir gülümsemeye tav oluyor...)))

dede: torununun bir dediğini iki etmeyen profil.. her konuda rahat..ama hastalık hastasımı desek... müthiş bir koruma güdüsüyle yaşıyor torununu... boğulacak..yutamaz..düşücekk...eyvah ateşş..eyvah evde misafir bulaşıcı hastalık mikropp..onu vermeyin...çocuğu yürütmeyin yorulmasın..vs.. kendisi ve torunuyla ilgili tam bir hastalık hastası...cereyanda kaldım üşütmüşüm...ateşim var... anjio olduğundan beri kalp hastası en tehlikelisinden o öyle diyor.. sigarayı bıraktı ..hiçbir tahlilinde bir anormallik yok..sağlıklı besleniyor buna rağmen perhizde kırmızı et yokk aslında yasak ta değil..hurafeleri bol anlıyacağınız...bununla beraber ağır geldiğini söylesede toruna adanmış bir hayat...her dediğini itina ile yapar..asla ağlatmazz..

baba : ilgili sevgi dolu bir baba...akşamları oğlunu alır..gezdirir oynatır.hoplatır..karşılıklı oyunlar kurar...takıldığı noktalarda (oğluna davranış şekillerinde) eşinin ikazlarına uyarr..annenin işi olduğu zamanlarda yavrusunu besler... genelde böyle yorgun olduğu zamanlar hariç..

anne: işte o ben... çalışan eve gelmeyi iple çeken ama bu karakterler arasında bunalmış yorulmuş..tahammül sınırları zayıflamış bir anneyim... oğlum 15 aylık oldu.. aynı apartmanda dayımlar oturuyor.. eşi sağolsun ablam gibi..yaramaz mı yaramaz iki çocuğu var ...o da onlardan bezmiş durumda.. ama oğlumla mükemmel ilgileniyorr..çocuklarına yaptığının aksine oğluma çok sabırlı ...herşeyiyle ilgileniyor ve bundan mükemmel keyif alıyor..velette bunun farkında... yani ona annelik eden o derece sıcak davranan tam üç kadın var...

...her türlü olumsuzluğa rağmen oğlum el üstünde..herkes ona mükemmel derecede ilgi ve alaka gösteriyor... o hep yorgun olan çocuklarıyla oynamak ilgilenmekten kaçıp kahveye giden dayımm işten gelip pusatı alır oynar gezdirir. tabi kendi oğlu bile kıskanıyor...haklı çocuk... baba benimlede oynasana ..bu söze içim gidiyor... onlarında çocuğu benim oğlum gibi..pusattan önce onlar vardı ve çocuklar çok şımartıldı önlerine geçilemiyor...
kaygı duyuyorumm...sevgi dolu bir ortam ama dedim ya karakterler biraz problem arzediyor..pusatın şımarık..söz dinlemez...düzensiz bir birey olmasını istemiyorumm. çokta mutsuzum bu ortamda...taşınmayı bile düşünmüyor değilim hani.. anneanne benim evimde baksın..daha sakin bir ortamm olur...
uzun oldu sanırım...böyle bir ortamda nasıl çocuk yetiştireceğimm...neleri problem edip..özellikle hangi konularda dikkat etmeliyimm...bana yol gösterirmisinizz...
çocuğumun kişilik gelişiminde bu ortamın ne gibi olumsuz veya olumlu etkileri olacaktır...