Benim yaptıklarım sönüyor, pısıyor(ne demekse), yumuşacık oluyor...
Bu işin sırrı ne yaw?
Ben çıtırtı duymak istiyorum, ısırınca puf diye hava çıkarsın kabar kabar olsun, beni memnun etsin!
Şu işin sırrını bir dökülüverseniz de bizde mutlu olsak!
Benim yaptıklarım sönüyor, pısıyor(ne demekse), yumuşacık oluyor...
Bu işin sırrı ne yaw?
Ben çıtırtı duymak istiyorum, ısırınca puf diye hava çıkarsın kabar kabar olsun, beni memnun etsin!
Şu işin sırrını bir dökülüverseniz de bizde mutlu olsak!
Geçenlerde tefal'den yuvarlak tepsi aldım. Onda kol böreği yapıyorum. Çıtır çıtır oluyor, ama kurumuyor. Bilmem anlatabildim mi ? Önceden mini fırının tepsisinde yaptığımda kesemiyordum bile. Ama, şimdi böreklerim nefis oluyor. Bence, ısı ve tepsi önemli.
Tefal'in yuvarlak yassı kaplarından var bende de!
Ama yeterince çıtır olmuyor...
Sanırım bu işin sırrı yufka aralarına sürülen malzemede...
Ben yağ, süt ve su karışımı kullanıyorum...Süt yumuşatıyor olabilir mi?Başka ne sürülür?
Sodalı ve buzlukta bekletilen böreklerin yam senin sevdiğin gibi oluyo arkadaşım
Bu arada ben yumuşak börek severim
Ben yağla yaptım , ondan mıdır ? Ama, kol böreği, kat kat böreğe oranla daha çıtır oluyor.
.
NAsıl yani , sodayı döküp mü buzlukta bekletiyoruz. ?Yasko yazdı:
Sodalı buzlukta bekltilen börekler tam senin sevdiğin gibi oluyo arkadaşım.
Bu arada ben yumuşak börek severim
Yasemin'cim şu böreğinin tarifini alayım o halde!
Sen bana geldiğinde ben sana kendi tarifimle yaparım, yumoş yumoş yersin!
Hani sütlü bi karışım yapıyosun ya onun içine katıyosun sodayıda.
Mesela ben boş vaktimde zor durumlar için saigara böreği sararım onları bile sodaya batırıp öyle koyarım dolaba çıtır çıtır pek güzel oluyor.
Bide dün annem bendeydi evde yufka vardı börek yapiim dedi ama evde peynir yoktu annem yoğurt, yumurta ve yağı karıştırdı yufkaların ortasına onu koydu peynir gibi olmuştu aklınızda bulunsun.
[quote]
Yasko yazdı:
Sodalı ve buzlukta bekletilen böreklerin yam senin sevdiğin gibi oluyo arkadaşım
+ margarinli