adım pınar 25 haftalık hamileyim beni son üç ay neler bekliyor, bırakın nelerin beklediğini doğum olayından çok korkuyorum hamilelik ve doğum hakkındaki bildiklerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim
adım pınar 25 haftalık hamileyim beni son üç ay neler bekliyor, bırakın nelerin beklediğini doğum olayından çok korkuyorum hamilelik ve doğum hakkındaki bildiklerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim
Günaydın Pınar seni bekliyenleri sayayım mı? Daha büyüyen bir karın bekliyor seni. Büyüdükçe sana daha çok sinyal yollayacak bir minik canavar. Otururken sırtına yastık Geceleri de başının altına belki bir yastık daha. Ayna da gün geçtikçe daha güzelleşen bir yüz. Yemeklerden sonra daha çok soda içme isteği. Bol bol alışveriş. Bebek şampuanı seçimi için ayrılan bir saat. Alınmaması gereken ama inatla alınan kilolar. Doğum konusuna gelince ben iki canavarımıda normal doğumla doğurdum. Ama bu senin, eşinin ve doktorunun ortak alması gereken bir karar. O minicik canavarı benim için bir kere okşarmısın. Sevgiler.....
gunaydın...
oncelıkle ınsallah saglıklı bır sekılde atlatırsın.....
moralını bozmak ıstemem ama gercek...
bana son ayda oldu...
ayak bıleklerınde ıgrenc sıslıkler...ben bır tek bunlara takmıstım....
karnın buyur ama bence bu harıka bır sey ben cok gururlanıyordum...karnım sıstıkce mutlu oluyordum....
keske bır daha o gunlerıme donebılsemmmm....
cok ıyı degerlendır bence....
hoscakal...
merhaba öncelikle hayırlı olsun diyim.
Son ayların zevkini çıkarmalısın karnın kocaman olacak sen bile inanamaaycaksın içinde ki minik durmadan tepinecek hadi çıkayım artık diyecek belki geceleri daha da çok tepinecek uyuyamayacaksın ama onu artık daha çok hissedeceksin bu harika bir duygu Daha çok yiyeceksin ve şişeceksin belki ama tuz yemezsen bu olmaz bu sana bağlı
Doğumdan korkma insanın korktuğu şeyi başarması daha zor olur.
Ben çok cesaretliydim ve doğumumda kolay oldu korkmamamın etkisi çoktur.
Allah ' a dua et ve cesur ol
Sen başarırısın
Doğum şekline karar verdin mi bilmiyorum ama ben normal yaptım ve çok memnunum iyiki normal yaptım diyorum doğum sonrası onu görmek insana herşeyi unutturuyor. Hani hep derler unutturuyor diye ama gerçekten öyle
Kendine ve bebişe iyi bak. Allah yardımcınız olsun
Sevgilerimle
sevda (18 aylık oğluşu)
Merhaba Pınar
Hamileliğinin son üç ayının keyfini çıkar bence bol bol dinlen bebeğini okşa gittikçe daha da hareketlenecek ve sana cevap verecek onu okşadığında seni anladığını hissedeceksin şarkılarını dinleyecek tık tık yaptığında karnından tık tık cevap gelecek.Sırt ağrıların olabilir, doğum için sabırsızlanabilirsin ve zaman hiç geçmeyebilir.Gittikçe daha tontiş olacaksın ama bir tavsiyem yemek yemeyi abartmaman olacak çünkü sonra kilo vermen uzun sürebiliyor .İnşallah rahat bir doğum yapar yavrunu sağlıcakla kucağına alırsın. O'nu kucağına aldığında o kadar mutlu olacaksın ki...
Sevgile r kendine ve bebişine iyi bak Dilek
selam pınar'cığım,
artık geri sayım başladı demek ama korkuların da artmış anladığım kadarıyla. bence bu korkulara kaptırma kendini. ileride özlemle anacağın bu güzel günlerin kıymetini bil. son üç ay kilo alımı hızlanıyor. çünkü bebek kilo alımına özellikle 7. aydan sonra başlıyor. hareketleri oldukça etkili oluyor. artık her tekmesi ve hareketi dışarıdan görülecek boyutta oluyor. çok yemek yiyemiyor ve sık acıkıyorsun. bacakların vücut ağırlığın sonucu seni taşırken zorlanmaya başlıyor. en kısa mesafelerde bile yürürken nefes nefese kalıyorsun. özellikle merdivenler eziyete dönüşüyor. uykuyu daha çok arıyorsun. bol bol dinlenmen gerekiyor. temiz hava ve doğa ile haşır neşir olmak sana çok iyi geliyor. işe gitmek istemiyorsun ve izin ve rapor işlemlerini araştırıyorsun. bebekle ilgili alışverişe hız kazandırıyor ve bundan çok mutlu oluyorsun. çok duygusallaşıyor ve herşeye çabuk kırılıp, hassaslaşıyorsun. bebeklerle ilgili kitaplar okuyup, okuduklarını uygulayacağın günleri hayal ediyorsun. ona aldıklarını tekrar yekrar çıkartıp bakıyorsun. herkes sana bebişin yüzünden kraliçeler gibi davranıyor, keyfini doya doya çıkarıyorsun.şişen karnın yüzünden ayaklarını bile göremiyorsun. yere düşen bir şeyi almak için eğilemiyorsun. eğildiğinde tekrar kalkmak için harcadığın çabayı anlatamayacağım bile. hamile kıyafetlerini doğumdan sonra yakmaya karar veriyorsun, zira bir daha görmeya dayanamayacağını düşünüyorsun. vs. vs. vs. vs....... uzar gider.
ama pınar'cığım, o günler çooook özleniyor canım. hele ki hamile kıyafetlerini asla yakıp atamıyorsun. nasıl bir güzel anı olarak hatırlanıyor, anlatamam sana. doğumdan sakın korkma. ben de ikizlerimi normal doğurdum. son ana kadar sezeryan olmayı düşündündüğüm halde şimdi böyle olduğuna çok memnunum. senin için de herşey güzel olacak. herşey bitip de bebeğini kucağına aldıktan sonra seçil demişti diyeceksin. bak göreceksin. öpüyorum canım. kendine iyi bakmayı unutma.
seçil & şövalyeleri
merhaba pınar,
son üç ayında seni koca bir karın, ağrıyan bel ve sırt, ayak ucunu görememe, tuvaleti daha sık ziyaret etme gibi şeyler bekliyor şakası bir yana emin ol son aya kadar bir sıkıntı çekmezsin. şimdiye kadar çekmediysen tabi... bol bol su iç meyve ye süt iç yoğurt ye. fazla tuzlu yeme... sakatat yeme... çiğ işlenmiş et yeme... yürüyüş yap belini ve sırtını dinlendir... bebişinin odasını hazırla... bütün kıyafetlerini yıka ve ütüle... hastane çantanı hazırla bir süre sonra. daha çok oynayacak bebişin artık... hatta dışardan bile karnının nasıl kıpırdadığını göreceksin kendine dikkat et hastalanmamaya özen göster... bol bol c vitamini için portakal mandalina greyfurt suyu iç. hamur işi falan fazla yeme olur mu canım... ve mutlu sonu ve minik!!!! hediyeyi düşün
oooo pınar hanımlar da aramıza katılmış.hele şükür...nasıl beğendin mi forumu?bir sürü mesaj gelmiş bak sana.öpüyorum..görüşürüz...