Malzemeler:

1 küçük boy karnıbahar
2 havuç
1/2 demet maydanoz
1/2 demet derotu
1 adet taze soğan ( İsteğe göre )



Sosu için:

1 küçük çay bardağı zeytin yağı
2-3 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
1 adet büyük limonun suyu
1 tatlı kaşığı üzüm yada elma sirkesi
( Hepsini blendırda iyice çırpıyoruz. )

İsteğe göre: Taze soğan, sarımsak ve sirke ilave etmeseniz de olur. Ama böyle inanın çok daha lezzetli oluyor


Hazırlanışı:

Karnıbahar ve yarım halka şeklinde doğranmış havuçlarımızı tuzlu suda haşlıyoruz. Daha sonra sudan çıkarıp biraz soğuduktan sonra üzerine, önceden ince olarak kıydığımız maydanozu, dereotunu, taze soğanı ve hazırladığımız sosu ilave edip karıştırıyoruz. Acı sevenler acı kırmızı pul biber de ekleyebilirler servisten önce

Hem doyurucu, hem besleyici, hem de kilo aldırmıyor

Afiyet olsun!