Elma Tatlısı

Collapse
X
 
  • Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts
  • nerdogan
    Onur Üyesi
    • 38331

    Elma Tatlısı



    Malzemeler
    Yarım su bardağı un

    6 adet elma

    1 paket kabartma tozu

    1 çorba kaşığı pudra şekeri

    2 çay bardağı elma suyu

    1 yumurta akı

    Bir çimdik tuz

    Kızartmak için:

    1 su bardağı sıvı yağ

    Üzerine:

    1 çorba kaşığı tarçın

    1 çorba kaşığı pudra şekeri

    Mevsim meyvesi(tercihan üzüm)
    Yapılışı
    Elmalar bütün soyulup içleri çıkarılır.

    Un, elma suyu, karbonat, tuz, yumurta akı,pudra şekeri

    derin bir kapta çırpılır.

    Elmalar kaptaki bulamaca batırılır.

    Derin bir tavada yağ kızdırılır.

    Elmalar kızgın yağda pembeleşene dek kızartılır.

    Servis tabağına alınrak dik oturtulur.

    Üzerlerine pudra şekeri ve tarçınelenir.

    Göbeklerine herhangi bir meyve tanesi yerleştirilir.
    Servis Önerileri
    Annem dilim dilim kesip yapıyor.

    Bütün olunca benim gözüme daha dekoratif görünüyor.

    Keyfiniz bilir.
    Püf Noktaları:
    Kuru üzüm koyacaksanız elmalar sıcakken, taze meyve

    koyacaksanız soğukken koymanızı tavsiye ederim.
Working...
X