
Malzemeler
Yarım su bardağı un
6 adet elma
1 paket kabartma tozu
1 çorba kaşığı pudra şekeri
2 çay bardağı elma suyu
1 yumurta akı
Bir çimdik tuz
Kızartmak için:
1 su bardağı sıvı yağ
Üzerine:
1 çorba kaşığı tarçın
1 çorba kaşığı pudra şekeri
Mevsim meyvesi(tercihan üzüm)
Yapılışı
Elmalar bütün soyulup içleri çıkarılır.
Un, elma suyu, karbonat, tuz, yumurta akı,pudra şekeri
derin bir kapta çırpılır.
Elmalar kaptaki bulamaca batırılır.
Derin bir tavada yağ kızdırılır.
Elmalar kızgın yağda pembeleşene dek kızartılır.
Servis tabağına alınrak dik oturtulur.
Üzerlerine pudra şekeri ve tarçınelenir.
Göbeklerine herhangi bir meyve tanesi yerleştirilir.
Servis Önerileri
Annem dilim dilim kesip yapıyor.
Bütün olunca benim gözüme daha dekoratif görünüyor.
Keyfiniz bilir.
Püf Noktaları:
Kuru üzüm koyacaksanız elmalar sıcakken, taze meyve
koyacaksanız soğukken koymanızı tavsiye ederim.