Toplam 7 sonuçtan 1 ile 7 arasındakiler gösteriliyor.

5 milyon dolara kaç çocuk okur İTO haberin var mı?

nasıl bir rezalettir,nasıl bir savurganlıktır..devletin haberi varken nasıl engellemez böyle bir "show" u..

nasıl dünya aleme rezilliğin daniskası bir ortadoğu zihniyetidir.
    ben yaptım oldu işte.
    neyse parası veririz kapatırız çeneleri demek..

o parayla kaç çocuk okutulur İTO haberin var mı?

kaç ailenin karnı doyar ramazanda İTO haberin var mı?

Mehmet Ali Talat'a F1 kupası verdirirken hangi ucuz reklam peşindeydiniz İTO?
    şimdi tüm dünya kıbrısı RESMEN tanımış oldu mu İTO?

benim paramı böyle çar çur etmeye hakkın var mı İTO?

2. Re: 5 milyon dolara kaç çocuk okur İTO haberin var mı?

"şimdi tüm dünya kıbrısı RESMEN tanımış oldu mu İTO?"

tanımış olmadı, "sadece böyle bir devlet mi varmış?" diye sormuşlardır kendi içlerinde. kötü ve pahalı bir reklam oldu.

hisarcıklıoğlu şahsi hesabından ödesin parayı

Re: 5 milyon dolara kaç çocuk okur İTO haberin var mı?

+1 diyorum

a böyle çok kolay oluyomuş foruma katılmak

FIA'dan Türkiye'ye 5 milyon dolar ceza

Türkiye'nin cezaya itiraz etme hakkı bulunmuyor

19 Eylül, 2006 13:19:00 (TSİ)

F1 birincilik ödülünü KKTC lideri Talat vermişti
    İLGİLİ HABERLER
    • FIA bugün Türk yetkilileri dinleyecek

Uluslararası Otomobil Federasyonu (FIA), İstanbul'daki Formula 1 yarışında birinci olan pilota kupayı KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'ın vermesi konusunda başlattığı soruşturma kapsamında Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu'na (TOSFED) 5 milyon dolar para cezası verdi.

Karara göre, Türkiye F1 GP takviminde kalmaya devam edecek.

Bugün Fransa'nın başkenti Paris'te yapılan ve Türk yetkililerin de dinlendiği yaklaşık iki saat süren toplantının ardından açıklama yapan FIA Başkanı Max Mosley, sporla siyasetin birbirine karıştırılmaması gerektiğini belirtti.

"Bu kararla taraflara bu konudaki hassasiyetimizi gösterdik'' diyen FIA Başkanı, ''sonuçta, 5 milyon dolar para cezası verilmesi görüşü benimsendi'' dedi.

Formula 1'in patronu Bernie Ecclestone ise, Türkiye'nin bunu bir daha tekrarlamaması gerektiğini ifade ederek, 5 milyon dolarlık cezanın ödenmesi halinde hiçbir problem kalmayacağını söyledi.

FIA ayrıca, Türkiye'nin Formula 1 Grand Prix takviminden çıkarılmayacağını da açıkladı. 5 milyon dolarlık para cezasıyla ilgili olarak Türkiye'nin itiraz etme hakkı bulunmuyor.

Bakan Şahin: "Ceza çok ağır"

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin ise, para cezasının çok ağır olduğunu söyledi.

TBMM'ye gelişinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Şahin, ''bu cezaya karşı itiraz edilebilecek bir üst merci var mı yok mu, onu bilmiyorum. Sayın Tahincioğlu ile görüşme imkanı bulamadım. Ancak bu para cezasını oldukça ağır bir ceza bulduğumu ifade etmek istiyorum'' dedi.

Şahin, F1'in ödül talimatnamesine göre, ödülü, varsa o ülkenin cumhurbaşkanı, yoksa başbakanı, başbakanı da yoksa onun yardımcısı, federasyon başkanı veya dünyada tanınan, tanınmış olan birinin verebileceğini söyledi.

Bakan Şahin ayrıca, ''Sayın Talat, bu son özelliklere sahip bir kişi olarak ödülü vermiştir. Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu da savunmasını bunun üzerine oturtmuştu. 'KKTC Cumhurbaşkanı sıfatıyla vermiştir' diye bir savunma yapmadık, orada bulunan dünyaca tanınmış kişi sıfatıyla... Çünkü talimatnamesinde 'O da verebilir' diyordu. O nedenle, cezayı ağır bulduğumu ifade etmek istiyorum. Eğer başka bir itiraz yolu yoksa bu para ödenecektir" ifadelerini kullandı.

Şahin, ödemeyi İstanbul Parkı çalıştıran şirket, organize işlerini yapan şirket, TOBB ve İstanbul Ticaret Odası'nın büyük hissedarı olduğu şirketin yapmak durumunda olduğunu kaydetti.

Bir gazetecinin ''Sayın Hisarcıklıoğlu ile görüştünüz mü? 'Böyle bir ceza çıkarsa biz bu parayı öderiz, Kıbrıs'ın tanıtımı bizim için daha önemlidir' demişti'' demesi üzerine Şahin, ''kendisiyle görüşmedim. Ama bu değerlendirmesiyle ilgili yorum yapmayayım'' diye konuştu.

Rum kesimi cezayı az buldu

Kıbrıs Rum kesimi Otomobil Federasyonu Başkanı Filios Zahariadis, kararın FIA'nın KKTC'yi ve Mehmet Ali Talat'ı Cumhurbaşkanı olarak tanımadığını gösterdiğini, bunun kendileri için bu kararın en önemli yanı olduğunu söyledi.

Cezanın yeterli olmadığını öne süren Zahariadis, daha yüksek para cezası verilmesi ya da Türkiye'nin bir yıl yarışma dışı bırakılması gerektiği görüşünü savundu.

Zahariadis, buna karşın 'beş milyon doların pek de fena bir rakam olmadığını' belirtti.

İTO: "Kararın yorumu kamuoyuna kalmış"

İTO Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş, TOSFED Başkanı Mümtaz Tahincioğlu ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Motor Sporları Organizasyon A.Ş. Murahhas Azası İlhan Parseker, bugün FIA'nın Paris'teki merkezinde yapılan olağanüstü toplantıya katılarak ifade verdi.

Kararın açıklanmasının ardından İTO Yönetim Kurulu Başkanı Yalçıntaş, ''biz hiçbir zaman siyaseti spora alet etmedik. Kararın yorumlanmasını kamuoyuna bırakıyoruz'' dedi.

Bugünkü toplantı sonunda FIA'nın, ödül seremonisinde sporla siyasetin birbirine karıştırıldığı gerekçesiyle bu cezayı verdiğini belirten Yalçıntaş, ''kararla ilgili daha fazla spekülasyon yapmak istemiyorum. Sayın Talat'ı tüm dünya tanıyor'' diye konuştu.

TOBB: "Cezayı saygıyla karşılıyoruz"

FIA'nın merkezinde yapılan toplantıya katılan TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Motor Sporları Organizasyon A.Ş. Murahhas Azası İlhan Parseker, kendilerine en çok seremoninin tasarlanarak yapılıp yapılmadığının sorulduğunu bildirdi.

Parseker, savunmalarını yaptıktan sonra toplantıdan çıktıklarını dile getirerek, ''karar aşamasında toplantıda değildik. Bizim için önemli olan İstanbul Park'taki yarışların kesintisiz devam etmesiydi. Verilen para cezasını saygıyla karşılıyoruz. Bu konuda fazla da söylenecek bir şey yok'' diye konuştu.

Kupayı Talat vermişti

27 ağustosta İstanbul Park'ta gerçekleşen Formula 1 Petrol Ofisi Türkiye Grand Prix'sinde birinci olan pilot Felipe Massa'ya kupasını KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat vermişti.

Bunun üzerine Uluslararası Otomobil Sporları Federasyonu (FIA), konuyla ilgili soruşturma başlatıldığını açıklamış, politik tarafsızlığın bozulduğunu öne sürerek açılan soruşturma nedeniyle Türkiye Grand Prix'sinin geleceğinin tehlike altında olabileceğini belirtmişti.

Butun dunyayi tusa getirdiler di mi bunu yaparken,en akilli onlar,son dakika tutustur eline kupayi,versin KKTC Basbakani,vaaay bee reklama bak.Sonrasi yok

Nasil bu kadar dusuncesizce hareket edip,kucuk dusmeyi basariyorlar anlamiyorum...
    Ayrica neden her seyimizin icine siyaset sokmak zorundayiz,rahat mi batiyor,cok mu refahiz da..

Hisarciklioglu odesin o zaman hesabindan,oyle dememis miydi?

Gereksiz bir işgüzarlıktan öte birşey değil.
    Birileri kendini çok uyanık sanmış işte..
    Hala KIbrıs reklamı falan dediklerine göre mutlular herhalde sonuçtan..
    Sporla hiç bağdaşmayan bir tarz..

İnsanın vizyonu ancak bu kadar dar, bu kadar strateji beceriksizi olur. Zahariadis'in dediği doğru, sonuçta KKTC'nin uluslararası platformlarda tanınmadığı bir kere daha ortaya çıkmış oldu. Neyse canım ödesin patronlar.