1. Sayfa - Toplam 2 Sayfa var 12 SonuncuSonuncu
Toplam 11 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.

emzirme ve çocuk doktoru

merhaba,

bir ay önce acıbadem hastanesinde doğum yaptım. doğumdan sonra oldukça zorlu geçti benim için. bebeğimi hiçbir şekilde emzirmeyi başaramadım. bunun dışında onca sağmaya çalışmama rağmen yeterince süt de elde edemedim.

acıbadem hastanesinde 3 gün kalmama rağmen, hastanede yeterli çabayı göstermediler. oğlum her ağladığında kendisini götürerek mama verdiler, altını değiştirdiler, uyuttular ve yanıma getirdiler. 3 gün boyunca sadece birkaç kez emzirmeyi zorladılar, sadece birkaç kez pompa ile süt sağmayı denediler.

bunun dışında oğlumu götürmeye başladığım çocuk doktorundan da memnun değilim. kendisiyle düzgün bir şekilde iletişim kuramadığımızı, kendisinin yeterli ilgiyi göstermediğini düşünüyorum.

oğluma anne sütü veremiyor olmak beni çok rahatsız ediyor.

bu durumda sizinle paylaşmak istediğim sorunlar şunlar:

- hala pompa ile anne sütü elde etmeye çalışıyorum. ancak olumlu bir sonuç alamazsam mama ile beslemek gerçekten çok mu kötü?

- tavsiye edebileceğiniz bir çocuk doktoru var mı? anadolu yakasında acıbadem'de oturuyorum.

selamlar.

2. Re: emzirme ve çocuk doktoru

emzirmekten vazgeçmeyin ne olursa olsun.bol bol bebeği memede tutmaya çalışın.sürekli sağın,bol bol uyumak ve sürekli su içmek sütün artmasını sağlar,ama en önemlisi bebekle temasınız.memede nekadar çok kalırsa süt üretimi o denli çoğalır.

mama ile beslemek hiçde kötü değil,benim kızım 40 emdi ve sonra mama ile büyüdü çokda sağlıklı ve zeki.ancak yinede tercihinz sütden yana olmalı,mama son çare olsun.
    kolay gelsin.bebişe hayırlı ömürler dilerim.

Re: emzirme ve çocuk doktoru

Öncelikle minige hayırlı bir ömür diliyorum.Allah analı babalı büyütsün.

Benim ilk kızım da aynı hata yapıldı.Bebek hemşireleri
    [MEDİCANA- ÇAMLICA]her ağladığında mama verdikleri için kızım meme emmeyi red etti.Ben 40 gün kadar pompa ile beslemeye çalıştım,ama daha fazlasını başaramadım.kızım biraz benim acemiliğimin kurbanı oldu diye düşünüyorum.İkinci kızım da açlıktan ölse bile mama verme
    meleri konusunda bebek hemşirelerini sıkı sıkı tembihledim.
    İlk başlarda süt azdı,kızım zayıf olduğu için [2350gr]emmekte zorluk çekiyordu ama sabırla herşey değişti ve kızım 3,5 yaşına kadar anna sütü aldı.
    Bebeğinizi sürekli gögsünüzde tutun, göreceksiniz zamanla sütünüz artacak,bebeğinizde bu duruma uyacaktıt.

Sevgiler

Önce hayırlı uğurlu olsun demek istiyorum.

Bence emzirme vakti geldiğine mutlaka ilk etapda emzirmeye çalış.

Mama o kadar da kötü birşey değil. Yani her bebek anne sütüyle büyüyemiyor maalesef. Anne sütü yoksa da başka çare de yok zaten.

Ben iki çocuğumu da büyüktüğüm ve hala da gitmeye devam ettiğimiz dr'umuzu tavsiye ederim. Kendisinen çok memnunum, ve çok tecrübeli bir dr.

Suadiye Memorial polikliniğinde çalışıyor. Dr. Selase Koç.

Buradan önce Kadıköy Şifa'daydı. Eylül orada doğru ve onunla başladık biz. Her zaman da her şey için de ona gittik.

Kolay gelsin.

hayirli ugurlu olsun bebegin benimkide 1950gr.di degil emmek memeucu bile devasaydi ama zorla vermeye calistim .hali bile yoktu pompayla sagdim 3 aylik olana dek vermeye calistim malesef her cocuk anne sütü alma sansina sahip degil olsun kutu mamalarda olmasaydi ne yapardik birde varmi orda bilmiyorum medela marka sütü sagiyorsun saklama posetine koyuyorsun o posettin icinden incecik bir hortum cikiyor poset omuz hizasinda asili hortumcuk senin meme ucuna kadar geliyor bebek sanki meme emer gibi sütü cekiyor hem dogal masaj gögüse süt üretimini arttiriyor hem bebek anne kokusunu duyuyor ben bunu kesfetmeke gec kaldim .eczanelerde olabilir emme güclügü ceken cocuklar icin ürün satan yerlerdede yada lüx hastanelerin infolarindan sevgiler betüs

once su ruh halinden kurtul...
    tazecik annesin,saglikli bir bebegin var cok mutlu olmalisin.
    gereksoiz sorularla kafani mesgul edip,huzurunu kacirma bu da sutunu etkiler.
    hastanenin tutumu yanlis olmus maalesef ama ilk sutunu bile almasi kardir.ne kadar emzirebilirsen emzir.
    emmesede sutun bitmesin istiyorsan sag sikca.
    isin en onemli puf noktasi sIk sagmak,bol su ve huzur
    elbette iyi beslenmelisinde sutun kalitesi icin.
    ha herseyi denedin olmadi o zaman formul sut harika bir alternatiftir.
    hemen pes etme ama gerektiginde formul sut(devam sutu) kullanmaktan cekinme.
    anne sutune en yakin besindir cunku.

unutmadan boy tohumu sut uretimi ciddi oranda artiran bir baharattir,aktarlarda bulabilir guvenle kullanabilirsin.

sevgiler,kolay gelsin.

Önce siteye hoşgeldin bebeğinize sağlıklı uzun ömür dilerim.

Emzirme konusunda neden sorun yaşadığınızı tam anlayamadım. Bebekten mi kaynaklanıyor yoksa göğüs ucu sorunu mu? Eğer bebekle ilgili ise bir süre sonra düzelir. Doğum ağırlığı düşükse ya da miadında doğmadıysa olabiliyor böyle. Israrla emzirmeye devam etmelisin. İlk günlerde azıcık süt bile onu doyurmaya yeter mamayı hemen alternatif olarak düşünmeyin derim. Hastanelerde böyle bir uygulama olmasına şaşırdım oysa biz her anneyi anne sütü hakkında bilgilendirelim diye uğraşıyoruz.

tekrar yazma geregi duydum bende bol bol anason-rezene-kimyon(kimyon ögütülmemistohum halinde) karisimi bir cay ictim bu hem süt üretimini arttiriyor hem senin gazini hemde sütten bebege gecebilecek gazi yok edip rahatlatiyor

sevgiler

Elbette ki anne sütüyle beslemen en doğrusu fakat süt yeterli değilse mama vereceksin, kötü birşey değil)

Yalnız buna sen karar veremezsin doktorunla beraber sütünün yeterli olup olmadığına karar vereceksiniz.Sen az olduğunu sanabilirsin ama belki de yeterlidir.

Sağlıkla bebişini büyütmeni dilerim.

Bu arada rezene çayının sütü arttırdığını duymuştum deneyebilirsin.

Süt sağmaktan vazgeçme derim. Bilmem söylediler mi, emziren annenin günde en az 2 lt su içmesi gerekiyor ki, süt olabilsin. Bunun yanında ısırgan otu çayı süt arttıtımında bayağı etkili.

Anadolu yakası değil, avrupa yakası da olur dersen doktorumuzu önerebilirim.

Bu arada ben de bebeğimin 5. ayından beri formül sütlerden veriyorum.